Současný přítel a jeho bývalá. Co dělat?

nici121
2. bře 2021

Ahoj všem,
rozhodla jsem se s vámi podělit o svůj příběh a poprosit o radu, co nyní dělat.
Zakoukali jsme se do sebe s kolegou v práci, kam jsem loni v květnu nastoupila. Bylo to nevinné, byli jsme kamarádi, jenže to přerostlo (mám za sebou vážné i krátké vztahy) a bylo to sakra silné. On mi dal pusu. V říjnu. Já to stopla a on taky, že si napřed musí vyřešit svůj vztah a pak se můžeme dál třeba vídat. Pak se rozešel (ani ne týden na to) se svou přítelkyní, se kterou spolu byli už třeba 3/4 roku jen ze zvyku, věděli to oba. Chodili spolu dva roky a nežili spolu. Nějakou dobu na to jsme spolu začali chodit. Pak i bydlet, protože já táhnu sama hypotéku a on bydlel se svým otcem a platil mu nájem. Slečna to zjistila a já jí i chápala, že byla naštvaná, chtěla ho zpět. Den předtím, než mi řekl, zda spolu budeme chodit mu ona psala o sexu, on jí odpovídal, nicméně, když se mu vnucovala, že přijede hned apod, tak ji odmítnul. POté, co jsme spolu začlai chodit mi začala slečna stalkovat sociální sítě a asi 14 dní na to mi začala psát - psala mi věci typu, že na něj házela špínu, že já jsem děvka a štětka, pak že jsem snob, protože mám iPhone apod. Neblokovala jsem ji, slušně jsem jí odpověděla a požádala, ať přestane. Přítel to nijak neřešil, snažil se s ní udržet přátelský vztah, prý si to slíbili. Jenže pokaždé mu o mně psala, že jsem hnusná nemocemi prolezlá děvka, že (v létě jsem byla dost ošklivě zmlácená od chlapa) bych měla dostat přes držku ještě víc apod.
On mě vyloženě nebránil, ohradil se teda at o mně takhle nemluví, ale v závěru se s ní stále bavil. Pak jsem ji zablokovala všude, protože mě neustále sledovala a komentovala fotky a začali mě sledovat její kamarádky a další a další. Pak mi začal psát nějaký její kamarád s tím, že se s ní nezná (takže jsem v tu dobu netušila, že je to její kamarád) a vyzvídat a šťourat. Pak to prasklo a on mi začal posílat screenshoty konverzace mého přítele s jeho ex o sexu - bylo z toho vyříznuto to, kde ji on odmítal) - nenahlásila jsem to na policii jen protože jsem nechtěla svému příteli dělat zle.
Nicméně, co mi vadilo/vadí - že se o ni stále zajímá. Jeho máma se ho teď zeptala, jestli je rád, že se s ní rozešel a on, že ji nemiloval, ale občas mu chybí. Svému kamarádovi, který ji zná píše a prosí ho, ať mu pošle co ona kde postuje na instagramu a podobných sítích, chce vidět všechno. Do února se s ní snažil občas navázat kontakt.
Holku nikdo z jeho rodiny neměl moc rád, všichni tvrdili, že není hodná, hrozně ho dirigovala, nesměl ani pořádně za vlastní rodinou, musel vše s ní a hlavně podle ní.
A já si teď říkám, proč to celé dělal? Měl výčitky? Nebo proč chce vědět co ona dělá? A jak se dokáže bavit s člověkem, který někomu, koho on miluje dokáže psát takový zvěrstva a vyhrožovat?
Pokud jsi dočetl/a až sem, děkuji ti za tvůj čas a případný názor na věc. 🙂

alilali
2. bře 2021

To je těžký, už jsi psala i na eMimino. Chlapovi bych řekla, ať ji vysvětlí, že s tím má přestat a at s ní prostě utne kontakt, očividně to nedělá dobrotu, kdyby se k tomu neměl, poslala bych ho zpět k ní. Co víc chceš slyšet.

misicka03
2. bře 2021

@nici121 být tebou tak se sním rozejdu, tohle bude pořád pokračovat a nakonec se k ní stejně vrátí. Holka hold ví jak na něj.

nici121
autor
2. bře 2021

@misicka03 já si jen říkám, proč by se vracel k někomu koho nemiluje a s kým nechtěl žít. Jo zapomněla jsem dodat, že před jejich vztahem byli třeba 3-4 roky nejlepší kamarádi, nebo alepson hodně hodně dobří kamarádi

misicka03
2. bře 2021

@nici121 to taky nechápu nebo ji má rád a uvědomil si to až teď nebo si to začíná uvědomovat. Ono jak si s někým dlouho tak ho nejde ze života vyhodit ze dne na den pokud teda tam nebyly nějaký problémy hodně velké.. a už jen to jak řekl, že mu chybí tak to o něčem vypovídá....

nici121
autor
2. bře 2021

@misicka03 Právě, souhlasím s tebou, Řekla jsem mu dnes, že si dáme pauzu, dokud si to nedořeší v sobě, že ta minulost mě ničí. Tak se málem rozbrečel. A že semnou plánuje být celý život. Mě jen drásá, že je schopen o někom, kdo se takhle choval, že mu chybí. Každopádně, jestli se dozvím ještě něco, tak to ukončím. Slíbil mi, že si to v sobě uzavře.

zelenaesmolda
2. bře 2021

@nici121
Za me je to celkem normalni,ze mu chybi.Vem si,ze kdyz zijes v toxickem vztahu a jsi obeti dom.nasili tak se ty obeti i pres to,ze dostanou nakladacku,klidne vrati protoze jim ten tyran chybi.Podle me je to z jeho strany spis zvyk a psychicka zavislost nez laska.

nici121
autor
2. bře 2021

@zelenaesmolda A to by mělo časem samo uplně odejít, že? Já vím, že ji nemiluje, chová se ke mně uplně jinak, lépe, než se choval k ní. Vlastně spolu začali tak, že ho dost namotala. Nebude to uplně "čistej" a férovej člověk. Tím ji nechci urážet, samozřejmě. Možná je to i tím, že byli tak dobří kamarádi před tím. Nicméně, ona si každou jeho zprávu, co ji napsal patřičně užívala, aby mi ji omlátila o hlavu.

zelenaesmolda
2. bře 2021

@nici121 jak u koho,nekdo to sam bez pomoci psychologa nebo pratel a rodiny nedokaze

codal
2. bře 2021

Pokud je to opravdu takovej ten zavislej vztah jak píše zelenaesmolda, tak to pro tebe bude hrozně náročný. Takovej vztah se strašně blbě ukončuje a v novém vztahu pak dost často žiješ s tím bývalým partnerem za zády a je to hrozně nepříjemný. Oni pravděpodobně úplně neumí být spolu, ale ani bez sebe a vlastně se budou pořád kontaktovat, zjišťovat info, nedokážou se vzájemně odstřihnout a nový partner (ty) tím bude samozřejmě trpět. Ona to opravdu ani není láska, to je prostě emoční závislost a je těžké se jí zbavit. To by si to musel tvůj partner uvědomít a přiznat, že to není zdravé, a opravdu by na tom musel chtít začít pracovat.

nici121
autor
2. bře 2021

@codal Hmm, souhlasím s tebou. Dnes jsem mu, nechci to říkat takhle ošklivě, ale - dala nůž na krk, že dokud si to neuzavře a nesrovná on v hlavě, nemůžeme psolu my dva být. Tak uvidím. Já si smazala sociální sítě. Protože nechci neustále žít ve strachu, kde, kdy a kdo zase začne nadávat...

zelenaesmolda
2. bře 2021

@nici121
A jak bych to udelala naopak.Nevim proc bych si mela kvuli nejake magorce rusit soc site.Spis bych si tyhle zpravy schovavala a udala ji za stalking.Kdyz uvidi,ze jsi smazala profily tak jsi ji dala svym zpusobem najevo,ze te to sere a ze tahle taktika funguje.

nici121
autor
2. bře 2021

@zelenaesmolda No to je fakt. Nechala jsem si messenger - pokud mi tam přistane nějaká zpráva, půjdu rovnou na policii.

martt
2. bře 2021

@nici121 Hlavně si to promysli i ty. Protoze i když si to v sobe urovna a "vybere" si tebe. Tak nikde neni záruka, ze mu bejvalka da pokoj. Spis si myslím opak. A tam už bude záležet na tom jestli budeš mít dost psychické síly to ustát a " vybojovat" to. A vím o čem mluvím něco podobného jsem zažila s manželem ,když jsme se poznali . Trvalo 2 roky než bejvalka pochopila ,ze se k ni nevrátí.

nici121
autor
2. bře 2021

@martt Ona si našla prý evidentně kluka, co vím (protože sleduje ty její storíčka) a je hrozně zamilovaná. Tak nevím, snad taková nebude. Snažila se ho získat zpět, než zjistila, že si začal semnou. Pak mu začala nadávat a chovat se hrozně, k němu i ke mně ...

martt
2. bře 2021

@nici121 Uprime. Kdyz jsem se poznali s manželem, tak jeho bývalá uz mela rok přítele. Stejně dělala scény, jak mého manžela miluje, ja ze jsem pil a pip. Pak zacali chodit sms , jestli vím že sni stejně spi apod..... Přeju ti aby bylo to vše ok . Ale pokud chceš s tim přítelem byt priprav se na všechno.

nici121
autor
2. bře 2021

@martt Páni, to ti ani trochu nezávidím. Chci, hodně mi na něm záleží, ani by mi nevadilo, kdyby byli přátelé, kdyby ona byla normální a nechtěla víc. Myslím si, že se ho snažila klofnout zpět a když zjistila, že si našel mě a chodí semnou tak otočila a začala všechny nenávidět.

nanyh
2. bře 2021

Šel by smykem. Buď chce mě a nebo být v kontaktu s ní. Nehledě na to, že jste spolu už půl roku, nějak se znáte a tebe by se měl zastat pořádně. Chlap o ničem👍🏼

zelenaesmolda
3. bře 2021

@nanyh tak je kontakt a kontakt.Nevidim duvod proc nebyt s ex prateli

nanyh
3. bře 2021

@zelenaesmolda Myslela jsem to tak, když si nechává psát ohledně sexu a neumí si to srovnat. Můj chlap se taky baví s ex. Mají teda spolu dceru. Chodí spolu na obídky, na kafíčka. Nevidím v tom problém. Ale když by ji neuměl srovnat ohledně mě a nebo si nechal vypisovat od ní ohledně sexu, tak by šel🤗

marketanova
7. bře 2021

Mám podezření, že se můj přítel pořád snaží kontaktovat svoji bývalou, vždy měli úžasný sex, jak říkal. Já začínám makat na sobě, aby se to nestalo,, snažíme se dlouho o druhé mimi a nejde to. Už jsem začala cvičit a koukala jak tu někdo psal i na e-kondomy.cz.

peginka1999
9. bře 2021

Já měla to samé manžel rozvedený byli spolu 15 let z toho mi byla černá max dva roky a to k tomu počítám těhotenství a stejně s ní byl jo je to hnusný ale když se jim narodil malej tak manžel žil pro něj vše prý bylo dobrý podle něj protože spolu vycházeli ale nespali spolu ona mu nadávala že smrdí ,že je odpornej atd...ale bylo v tom i to dítě no nakonec se s ní rozvedl ale to už spolu nebyli víc jak 2 roky no a paninka zjistila že si našel mě a snažila se me zastrašit dokonce přišla k nám domů a dělala tam scény na to jsem ji vyhlásila a už jsme spolu dva roky a stále nám dělá problémy a přitom žije s frajerem co ho s ním podváděla 😂 ale ten není tak blbej a asi ji nedává prachy jako ten můj