icon

Stěhování do USA kvůli práci manžela

akcejn
8. únor 2017

Ahojte,
Muzete sem napsat nekdo svuj pribeh pokud zijete v zahranici? Manzel dostal nabidku prace do USA- cca na 4roky. Ja sem momentalne na rodicovske. Nevim jak se k tomu postavit. Sama v cizine s ditetem ... pracoval by do vecera takze dite by nevidel krome rana a vikendu. Da se takto zit? Nechci byt na vse sama. Jeho nazor je ze na rodicaku muzu byt prece kdekoliv. Nechci aby me dite neznalo prarodice.... nebo jsem prisera co ho omezuje v rozletu? Jako penize super, ale to neni vsechno ne....

Strana
z2
sklepka
9. únor 2017

@kamino můžu se zeptat, co manžel dělá? Tohle mi přijde jako psycho, pokud teda se zrovna netopite v penězích 🙂.....

luckaamilan
9. únor 2017

Odporucam ist, je to zivotna skusenost. Budete sa cudovat ako lahko sa v zahranici hladaju kamarati, sama urcite nebudete.
My sme sa takto stahovali s nasim malym synom do zahranicia. Bude sa vam urcite pacit.

kamino
9. únor 2017

@sklepka Automechanika, dělá pro dvě dílny, jedna dílna zaplatí hypotéku a druhá školku, pojistky, telefony a můj příjem je na zajištění domácnosti.

sklepka
9. únor 2017

@kamino ok, díky, jsem byla zvědavá 🙂

kamino
9. únor 2017

@sklepka v pohodě - není to žádné tajemství 🙂 ted odjíždí na měsíc pracovat do zahraničí, ale je Skype, tak to bude v klidu 🙂 My jsme celkem zvaklí, jen jednoho d se děsím, že budu zaspávat do školky ( vozí on ) a že nesložím policejní stanici z Lega, když jí prcek rozebere ( to dělá také přítel 🙂 )

akcejn
autor
9. únor 2017

@magdadunajova
@leniii
@zuzineckah
Moc dekuji holky. Jako uz to trosku beru. Mate pravdu s tim skypem... zase jsme to resili a ono to pujde. Potrebuji kontakt i s rodinou tak proste prijedu na par tydnu do CR .... uvidime. Jeste se ceka jak to dopadne u manzela v praci... zvladnout se to da 🙂
Sem potrebovala videt jak to funguje u jinych 🙂
Tezko se mi neco takoveho rozhoduje ... ja uz zila v zahranici, ale to sem byla sama. Ted mi do toho vstupuje dcera a uz to tak jednoduche neni

glimmer
9. únor 2017

já osobně bych to brala všema deseti a hned šla balit ... nemusíte být přeci celé dny doma ... určitě bude plno možností jak pro tvojí zábavu tak i zábavu s dětmi ... snažila bych se všem vidět to pozitivní - naučím se super řeč, dítě také ... 4 roky je dlouhá doba ... ty můžeš začít studovat, pracovat na nějaký mini úvazek (jistě časem) ... USA už není tak nedostupné jako kdysi ... a pokud to bude i za dobré peníze, jak jsi psala ... tak jistě bude možnost cestovat do ČR nebo naopak rodiče za Vámi ...

sarad
13. únor 2017

Taky bych rada prispela zkusenosti. Odjeli jsme s manzelem a synem do USA na rok. Uz jsme tu pul roku, ja doma, manzel cele dny v praci. A je to zatracene tezke a kdo vam tady pise jaka uzasna zkusenost to bude tak nevi, o cem mluvi.

Ty doktory a tak, to si obehate, nejak se domluvite, sama si tam dojedete. Ale co je tady tezke, je najit si nejake pratele. Tady to nefunguje jako v CR, ze se seznamite na hristi, nebo na plavani, cviceni...vsichni jsou pratelsti, ale zaroven odtaziti...maminky nejsou s detmi doma, vetsinou jen prvni 3 mesice...pokud budete bydlet na predmesti, tak tam cele dny budete sama...taky ve vetsine casti USA ani nikam nedojdete, vsude se musi autem...nas syn je vecne sam doma pouze se mnou. Kdybych mohla tak hned jedu domu, tam si tu materskou uzijete mnohem vic.

Kdyztak napiste zpravu, kdybyste chtela slyset vic.

Strana
z2