Strach ze samoty po rozpadu vztahu. Jak se s tím vyrovnat?
Ahoj všem,
Včera jsem se nejspíš rozešla s přítelem. On mě poznal jako holku, která byla oplácaná a oteklá. Neměla jsem žádné zájmy ani koníčky, nejradši jsem jedla mekáč. Zhubla jsem 20 kg. Začala jsem běhat a teď se mi daří. Půlmaraton zaběhnu za 1:40:00. Pritel šel ze vztahu do vztahu, kdy neměl vyřešenou minulost. Odnesla jsem to já. Vlastně jsme z téhle fáze, Kdy jsem mu dělala víceméně polštář po tom ošklivém přistání a rozchodu, plynule přešli do fáze, Kdy vedle sebe fungujeme jako manželé po 30 letech. Pracujeme oba stejně - Z domova 8 hod. denně. Flexibilní pracovní doba. Akorát že já chodím spát do 11 vstávám brzo. Přítel chodí spát až třeba v jednu ráno (takže stále usinam sama) vstává po 9. Často me v sexu odmítá. Ten den pak skoro nic nestihne. Většinu věcí co dělám ani nevidí. Pak jednou něco udělá mluví o tom - A o tom jak já jsem neschopná a nešikovná. Taky že jsem moc hubená, že nemám žádný zadek a tak podobně.
Já vím, že si tu vylévám srdíčko. Ale nemám moc za kým jít. A už mám opravdu pocit, že stojím za prd. Přikládám i proto fotku, jak jsem vypadala předtím a jak vypadám dnes. Ušla jsem kus cesty A měla ze sebe radost. Ale teď mám spíš pocit, Že nejsem dost dobrá ani pro svého přítele.
Dekuju všem, co dočetli.

@jancaben1 Ahoj. Spíš bych se zaměřila na to, proč i nadále setrváváš ve vztahu s odmítavým partnerem. Tohle řeším i já. Chodím i na terapie, kde zjistuju souvislosti s dětstvím, kde jsem často zažívala pocit odmítnutí. Takže můj partner mi akorát neustále přehrává moji zazitou mantru " nejsi dost dobrá aby sis zasloužila moji pozornost" 😅
Takhle by to ale být nemělo. Máš právo na své potřeby, být s někým kdo si tě cení, umí pochválit, s kým se cítíš být žádaná, atraktivní atp. Na to všechno máš právo.
Víš ženy, které si dostatečně váží samy sebe by tomu tvýmu chlapovi/nebo tomu mému párkrát dali šanci, vysvetlily mu své potřeby, snažily se zapracovat na vztahu, ale pokud by to trvalo už delší dobu, zlomily by nad nimi hůl a odešly. Věděly by ze si zaslouží víc a že na to mají. Nehledaly by ocenění u druhých a necekaly by roky v nadeji že je jejich partner jednou začne brát vážně a vážit si jich.
Je to všechno v hlavě. Je to o síle vytvořit si novou životní mantru. Je to o sebelásce. ❤

@jancaben1 bála bych se spis o nej ze chudák zustane sám 😂si kočka.. fungujes dobře … jen na sebevědomí by chtelo zapracovat