Střídavka u 2-3letého dítěte - zkušenosti

magdanaty
25. bře 2019

Ahoj maminky, chci se zeptat, jestli je tu některá, která má 2-3 leté dítě ve střídavce, nebo jak máte u těchto malých dětí upravené poměry vůči dítěti?
Nás čeká cca za měsíc soud, já chci dceru do své péče, manžel chce střídavku, min. prý 50:50. Nejsme spolu už skoro třičtvrtě roku, s dcerou se vídá cca 2x týdně, aktuálně to máme takto upravené předběžným rozhodnutím od soudu. Osobně mi přijde pro naše dítě absolutně nevhodné, aby byla týden u mě a týden u něj...nikdy ji neměl ani přes noc...nikdy se o ni pořádně nestaral, ani když jsme byli ještě spolu, to byl problém i jen aby ji sám vzal na procházku nebo večer uložil. Nikdy ji nepohlídal, abych já si šla třeba zacvičit nebo na kafe...vždy jsem se starala já. A ted se domáhá otcovských práv. Mám z toho strach..je schopný všeho, dokáže lidi dobře ovlivnit a dostat na svou stranu..mám pocit, že tou střídavkou si chce jen něco dokázat a vůbec neuvažuje nad tím, co by to znamenalo pro dceru. A ne, tátu jí opravdu brát nechci, ale jsem si jistá, že "střídání" by nesnášela dobře...alespon zatím.

adelka951
26. bře 2019

Tak ho nech si to na jeden týden zkusit, ať zjistí, co to obnáší.

fly80
26. bře 2019

Taky si myslím. Dej mu malou na týden ještě před soudem, aby věděl, jaké to je. A uvidíte oba dva, jak bude malá reagovat.

alneka
Autor odpověď smazal
Zobraz
ivca_ch
26. bře 2019

Taky si myslím, že mu jde primárně o to, aby neplatil alimenty.

kaja2016
26. bře 2019

@magdanaty uf, to je des. Porad se na ospodu, bohuzel realne sance ma☹ dite bych mu dopredu nedavala, mohl by to pouzit proti tobe, ze tedy o peci schopny je. argumentovala bych tim, ze dite neni zrale na skolku a ze musi byt doma s tebou. manzel predpokladam chodi do prace. a ptala bych se pred soydem muze na veci, ktere nevi, napr.kdy dite chodi spat, co ji a podobne. jestli se o nej nestara, ukaze se, ze dite vlastne nezna a tudiz na nej ani neni zvykly.

magdanaty
autor
26. bře 2019

@adelka951 To mě sice taky napadlo, ale právník mi to nedoporučil...mohlo by se to obrátit v jeho prospěch, mohl by tím dokázat, že je schopný se o dceru takto v kuse starat..

magdanaty
autor
26. bře 2019

@alneka Ano, já jsem na RD, do školky půjde snad od září a já do práce - pokud ji tedy vezmou, budou jí bez dvou měsíců 3 roky. Manžel byl zaměstnaný...včera jsem se dozvěděla že od poloviny ledna je na ÚP. A mám takový pocit, že je to čistě účelově, jednak aby mi nemusel tolik platit a jednal aby mohl bojovat za to, že i on už ted může být s dcerou doma....
To co jsi psala chápu, pokud byla dcera zvyklá, tak je samozřejmě ideální stejný režim zachovat. U nás právě je zvyklá být stále se mnou, ted jsem ji začala na zkoušku dávat 1x týdně na půl dne do dětský skupinky...ale rozhodně není zvyklá s manželem trávi víc času v kuse než 1 den bez přespání. On navíc nerespetuje její denní režim, v létě mi ji vozil klidně v 10 večer, nebo si ji chtěl brát ve chvíli, kdy jsem ji šla večer ukládat..absolutně mu bylo jedno, že takhle malé dítě potřebuje fungovat v nějakém režimu...

magdanaty
autor
26. bře 2019

@kaja2016 Z vlastní zkušenosti jsem se přesvědčila, že OSPOD nepomůže, naopak je často nakloněný spíš otci... k těm dotazům před soudem, tak to je právě blbý, že on poslední měsíce strašně vyzvídá, posílá mi maily s dotazy ohledně věcí, které ho dřív nezajímaly...takže už toho ví dost...prostě se připravuje, je to jasný. A když jsem mu na něco náhodou neodpověděla, tak hned vyhrožoval, jak to bude řešit soudně, že má právo na informace o dítěti atd🙂 dokonce když se mě několikrát ptal na zdravotní stav dcery a já mu vždy napsala, že je stále stejný, je zdravá, problémy nemá, max. jednou rýmu, tak se šel ptát k dětský doktorce a zoufale ji tam brečel, jak mu neposkytuji žádný informace a že chce být u další prohlídky, která bude...takže ono je to těžký.

alneka
Autor odpověď smazal
Zobraz
kaja2016
28. bře 2019

@magdanaty Jezis to je ... No mas to tezky. Ospod asi bude o cloveku, meli jsme s muzem krizi asi v roce ditete, choval se jak magor, takze jsem zasla na ospod, ti me odkazali na jednu instituci, a opravdu byli velmi napomocni, na me strane ( na strane ditete), nastesti se pak manzel dal dohromady. Me to tehdy teda dost pomohlo, protoze jsem videla, ze jsou a me strane. I kdyz samozrejme velky strasak byla ta stridavka, kterou naridila EU. Zalezi pak na soudci, jake ma koule se tomuto narizeni postavit. Proto se doporucuje resit rozvod a svereni do pece do tri let, kdy jeste soud je vic ochoten ponechat dite v peci matky a nasledne uz mene ochotny menit pomery, nebot dite je zvykle. Manzel na me teda pusobi jako peknej manipulator, je to tak? To bylo i v manzelstvi? Ja bych na meily nereagovala s tim, ze email nepouzivam. Pokud neco chce vedet obecne o vychove ditete, tak at si koupi knihu a konkretni veci bych mu napsala na papir a udelala si kopii. Ono toho moc nebude ( dite nesmi orisky, dusi se a pod.)