icon

Střídavka u 2-3letého dítěte - zkušenosti

magdanaty
25. bře 2019

Ahoj maminky, chci se zeptat, jestli je tu některá, která má 2-3 leté dítě ve střídavce, nebo jak máte u těchto malých dětí upravené poměry vůči dítěti?
Nás čeká cca za měsíc soud, já chci dceru do své péče, manžel chce střídavku, min. prý 50:50. Nejsme spolu už skoro třičtvrtě roku, s dcerou se vídá cca 2x týdně, aktuálně to máme takto upravené předběžným rozhodnutím od soudu. Osobně mi přijde pro naše dítě absolutně nevhodné, aby byla týden u mě a týden u něj...nikdy ji neměl ani přes noc...nikdy se o ni pořádně nestaral, ani když jsme byli ještě spolu, to byl problém i jen aby ji sám vzal na procházku nebo večer uložil. Nikdy ji nepohlídal, abych já si šla třeba zacvičit nebo na kafe...vždy jsem se starala já. A ted se domáhá otcovských práv. Mám z toho strach..je schopný všeho, dokáže lidi dobře ovlivnit a dostat na svou stranu..mám pocit, že tou střídavkou si chce jen něco dokázat a vůbec neuvažuje nad tím, co by to znamenalo pro dceru. A ne, tátu jí opravdu brát nechci, ale jsem si jistá, že "střídání" by nesnášela dobře...alespon zatím.

adelka951
•
26. bře 2019

Tak ho nech si to na jeden týden zkusit, ať zjistí, co to obnáší.

fly80
•
26. bře 2019

Taky si myslím. Dej mu malou na týden ještě před soudem, aby věděl, jaké to je. A uvidíte oba dva, jak bude malá reagovat.

alneka
•
Autor odpověď smazal
•
ivca_ch
•
26. bře 2019

Taky si myslím, že mu jde primárně o to, aby neplatil alimenty.

kaja2016
•
26. bře 2019

@magdanaty uf, to je des. Porad se na ospodu, bohuzel realne sance ma☹ dite bych mu dopredu nedavala, mohl by to pouzit proti tobe, ze tedy o peci schopny je. argumentovala bych tim, ze dite neni zrale na skolku a ze musi byt doma s tebou. manzel predpokladam chodi do prace. a ptala bych se pred soydem muze na veci, ktere nevi, napr.kdy dite chodi spat, co ji a podobne. jestli se o nej nestara, ukaze se, ze dite vlastne nezna a tudiz na nej ani neni zvykly.

magdanaty
autor
•
26. bře 2019

@adelka951 To mě sice taky napadlo, ale právník mi to nedoporučil...mohlo by se to obrátit v jeho prospěch, mohl by tím dokázat, že je schopný se o dceru takto v kuse starat..

magdanaty
autor
•
26. bře 2019

@alneka Ano, já jsem na RD, do školky půjde snad od září a já do práce - pokud ji tedy vezmou, budou jí bez dvou měsíců 3 roky. Manžel byl zaměstnaný...včera jsem se dozvěděla že od poloviny ledna je na ÚP. A mám takový pocit, že je to čistě účelově, jednak aby mi nemusel tolik platit a jednal aby mohl bojovat za to, že i on už ted může být s dcerou doma....
To co jsi psala chápu, pokud byla dcera zvyklá, tak je samozřejmě ideální stejný režim zachovat. U nás právě je zvyklá být stále se mnou, ted jsem ji začala na zkoušku dávat 1x týdně na půl dne do dětský skupinky...ale rozhodně není zvyklá s manželem trávi víc času v kuse než 1 den bez přespání. On navíc nerespetuje její denní režim, v létě mi ji vozil klidně v 10 večer, nebo si ji chtěl brát ve chvíli, kdy jsem ji šla večer ukládat..absolutně mu bylo jedno, že takhle malé dítě potřebuje fungovat v nějakém režimu...

magdanaty
autor
•
26. bře 2019

@kaja2016 Z vlastní zkušenosti jsem se přesvědčila, že OSPOD nepomůže, naopak je často nakloněný spíš otci... k těm dotazům před soudem, tak to je právě blbý, že on poslední měsíce strašně vyzvídá, posílá mi maily s dotazy ohledně věcí, které ho dřív nezajímaly...takže už toho ví dost...prostě se připravuje, je to jasný. A když jsem mu na něco náhodou neodpověděla, tak hned vyhrožoval, jak to bude řešit soudně, že má právo na informace o dítěti atd🙂 dokonce když se mě několikrát ptal na zdravotní stav dcery a já mu vždy napsala, že je stále stejný, je zdravá, problémy nemá, max. jednou rýmu, tak se šel ptát k dětský doktorce a zoufale ji tam brečel, jak mu neposkytuji žádný informace a že chce být u další prohlídky, která bude...takže ono je to těžký.

alneka
•
Autor odpověď smazal
•
kaja2016
•
28. bře 2019

@magdanaty Jezis to je ... No mas to tezky. Ospod asi bude o cloveku, meli jsme s muzem krizi asi v roce ditete, choval se jak magor, takze jsem zasla na ospod, ti me odkazali na jednu instituci, a opravdu byli velmi napomocni, na me strane ( na strane ditete), nastesti se pak manzel dal dohromady. Me to tehdy teda dost pomohlo, protoze jsem videla, ze jsou a me strane. I kdyz samozrejme velky strasak byla ta stridavka, kterou naridila EU. Zalezi pak na soudci, jake ma koule se tomuto narizeni postavit. Proto se doporucuje resit rozvod a svereni do pece do tri let, kdy jeste soud je vic ochoten ponechat dite v peci matky a nasledne uz mene ochotny menit pomery, nebot dite je zvykle. Manzel na me teda pusobi jako peknej manipulator, je to tak? To bylo i v manzelstvi? Ja bych na meily nereagovala s tim, ze email nepouzivam. Pokud neco chce vedet obecne o vychove ditete, tak at si koupi knihu a konkretni veci bych mu napsala na papir a udelala si kopii. Ono toho moc nebude ( dite nesmi orisky, dusi se a pod.)