Styk otce s 10měsíční dcerou

dubnice
7. črc 2017

Ahoj maminky,moc prosím o vaší řadu či názory. Před 2 měsíci jsem odešla od partnera asi 20 km daleko. Malou mu umožňují vydat každý týden na pár hodin s mou přítomnosti. Chce,ale víc. Malou stále kojim a je na mě fixovana. Partner mi vyhrožuje soudem. Na co má v tomto případě narok. Moc děkuji

dubnice
autor
7. črc 2017

Zapomela jsem napsat,malá má 10 měsíců.

tulikiss
7. črc 2017

@dubnice byt tebou snazim se dohodnout mimo soud, protoze to co urci soud se ti asi libit nebude. v tomto veku a vzhledme ke kojeni bych to videla na styk nekolikrat do tydne a klidne i treba cele odpoledne. Navic pocitej s tim, ze to nejspis bude v tve nepritomnosti, tedy si malou vezme a za par hodin ti ji priveze.

verca156
7. črc 2017

tak samozřejmě nikdo ti nepoví, jak soud rozhodne ale pár hodin týdně, je podle mě optimální, u mě má dítko 8.měsíců taky kojené a ex chodí 2x do týdne celkem cca na 5 hod týdně- bylo to ale dohodou !

verca156
7. črc 2017

@tulikiss nevím ale celé odpoledne se mi zdá dost drsné bez matčiny přítomnosti... spíš si myslím, že by soud řekl ať chodí častěji ale na kratší doby.... ale to jsou jen spekulace

tulikiss
7. črc 2017

@verca156 ono taky zalezi na praci tatinka a pokud pracuje tak ze nemuze casteji odpoledne tak pak casto je prave treba sobota odpoledne. uprimne me teda na tom neprijde nic drsneho, proc by dite nemohlo byt par hodin bez matky se svym vlastnim otcem.

ilonne
7. črc 2017

@dubnice souhlasim s
@tulikiss . Vzdy je lepsi se dohodnout, pokud ma otec zajem a nejevi znamky nejake "patologie", soud mu s velikou pravdepodobnosti vyhovi. Navic proc delat naschvaly, vzdyt je dite ma pravo na oba rodice. Samozrejme pokud neni nejaky zavazny problem.

verca156
7. črc 2017

@tulikiss no malá mi bez mléka nevydrží 6 hodin, tak max 3 hodiny a obalamutit se nedá. Jinak jsem samozřejmě pro ať si tatínci užijí své ratolesti.

karlajasmine
7. črc 2017

Tak rodice jste oba a oba mate pravo se s ditetem maximalne vidat, tak pokud se otci nekolik hodin tydne zda malo, tak bych se s nim urcite domluvila, aby dite videl vic.. pokud to neni nasilnik / psychicky narusena osoba. Pokud to pujde k soudu a oba rodice jsou normalni, tak se soud stejne bude snazit, abyste dite videli zhruba v pomeru 50/50 podle vasich a otcovych casovych moznosti, tak je lepsi to tak domluvit rovnou a nebrat to k soudu. 10ti mesicni uz bez mlika nejakou dobu vydrzi a pokud ma tatinek zajem tak je fajn i pro ni vidat se s tatinkem casto.

kvakuska
7. črc 2017

Souhlasím s @tulikiss, navíc pokud ještě před dvěma měsíci malá s otcem žila a je na něj zvyklá, měla by zakladatelkya i v zájmu dítěte vztah mezi nimi podporovat, děti odvyknou velmi rychle.
@dubnice Určitě byl někdy otec sám s malou doma nebo venku na prochajdě, ne? Předpokládám že si s ní ví rady. Jasně že je na tebe fixovaná, odstěhovalas ji ze známého prostředí do neznámého a jediný její pevný bod v tom neznámém prostředí jsi ty. Proč by si otec nemohl vzít dceru na pár hodin k sobě domů (20 km není žádná vzdálenost). Nedáváš žádné příkrmy? Navíc pokud otec žije tam kde jste spolu žili dřív, tak u tatínka malá bude ve známém prostředí.

kaja2016
8. črc 2017

@dubnice Bohužel souhlasím s temi názory, že lépe se dohodnout. Od tří let pak hrozí i stridavka, o změnu péče může požádat kdykoliv. Je to peklo, bohužel na poměry ve vásem vztahu či na charakter tatínka moc nehledí.☹