icon

Tchán pije, pohádali jsme se kvůli tomu s manželem

guessholka
14. črc 2017

Zdravím vás holky, založila jsem nový profil, abych si ušetřila co nejvíce ostudy. Potřebuji znát váš názor na situaci, jelikož je toto největší zlo, které se v našem manželství děje. Pokusím se vás ve zkratce uvést do situace. Manžel z katolické rodiny, bydlíme od nich 350 km, otec pije, přičemž to má zbytek rodiny za normální.
Před rokem k nám přijeli na návštěvu, když bylo dceři osm týdnů. Bylo dopoledne a už přijel značně chycený. Snažila jsem to respektovat, jenže když vám opilý chlap říká, jak se máte starat o své dítě, dělá vám binec v bytě, chodí vám tam v botách, otevírá dveře z bytu.... A když začal střízlivět, šel se do hospody posilnit. To že pije je mi celkem jedno, dokud to nezačne zasahovat do mého života. To že mu to respektují doma je jeho věc. Takže mi zkrátka povolily nervy a s manželem jsem se pohádala, tak asi jako ještě nikdy předtím, přičemž padlo dost vulgárních slov z mé strany na jeho otce.
S manželem jsme to doteď neuzavřeli a buď se o tom nechce bavit nebo to začne přetáčet. Chci vás jako matky a ženy poprosit o názor a pak to dát přečíst mému muži. Protože mě tohle teda normální nepřijde a ve svém domě toto tolerovat nebudu. 😒

Strana
z2
anelamates
14. črc 2017

@guessholka Možná to ti odstatní chápou, ale jinak, než bys to ráda viděla. Osobně - řešit to rok poté je nesmysl. A jestliže jsi skutečně věděla, že tvůj tchán je alkoholik, tak co sis myslela, že s tím může tvůj manžel udělat? dobře, řekla jsi mu, že z toho máš obavy. To je fajn. Ale jinak co? Co sis představoval? Ž e mu to manžel řekne a tchán přestane pít? takhle to nefunguje. Ale myslím si, že jsi spíš doufala v to, že ty styky ikdyž minimální, skončí. Jenže to je taky hloupost - je to pořád jeho otec.
No a když pamk manželovi řekneš, že s ním malou nikam samotnou nepustíš, tak to už je jo přes čáru. Já chápu, že se ti to nemusí líbit, ale ty ho nemáš kam pouštět. Je dospělý, svéprávný a dcera je i jeho, nejen tvoje. Představ si, že by to on řekl nepustím tě s dcerou samotnou k mámě. Co bys udělala? prostě jediná možnost jak to vidím je smířit se s tím, že tchán pije, a rizika eliminovat tím, že na návštěvu pojedeš s manželem.
Jinak - k té návštěvě - nevím co znamená dělat bordel, ale to, že chodil v botech nevidím tak tragicky.- A když už ji měl umotanou jak povříslo, tak jsi měla dcerku vzít a dát třeba spát. Anebo zavolat manžela, at přijde a jít s malou pryč. Ale hlavně - propána už to neřeš. Rok poté je to k ničemu.

pavca1982
14. črc 2017

Samé nesmysly tady čtu to vám teda povím...ten dědek by jel jak namydlenej blesk tchán netchán a když manžel není schopnej to vyřešit vyřešila bych to já. Pokud se chce s tatínkem stýkat tak prosím, ale já bych u toho nebyla a dítě taky ne.👍Jak to pořešit s manželem to neporadím do manželství nevidím to už musíte sama...😉

jipe
14. črc 2017

@guessholka zřejmě jsi chtěla číst, že máš ve všem pravdu a pak to omlátit manželovi o hlavu, že i na MK, to všichni říkají. Ale upřímně, asi to fakt dost dramatizuješ... U případných setkání s tchánem bych na tvém místě chtěla pro jistotu být, chytré rady ohledně péče a výchovy dávají i střízliví příbuzní, chození v zablácených botech po bytě, kde je malé dítě snad vadí i manželovi (nebo ne?), na dveře od bytu dokořán snad manže ltaké není zvyklý... Zaměř se na zlepšení komunikace s manželem a nehrot staré záležitosti

naomi6
14. črc 2017

@guessholka Ahoj, nechci se rozhodně zastávat tvého manžela, ale v tomto případě buď velmi citlivá. Moc dobře vím, o čem mluvím. Žít s alkoholikem neni nic jednoduchého. To, že to rodina neřeší, neznamená, že to považuji za normální. Ono s tím totiž nejde dělat nic, pokud ten člověk sám nechce léčbu. Pro tvého muže to není jednoduché. Stydí se o tom asi mluvit. Uvedom si, že je to jeho otec a ma ho určitě rad i s jeho chybami. Určitě bych ale chtěla, aby byl tchán střízlivý aspon při návštěvě. Píšes, že se stykate párkrát za rok. Tak to by se snad dalo splnit. Preji hodne sil.

nikinnna
14. črc 2017

Můj otec syna ještě neviděl. Prý není alkoholik, protože pije jen o víkendu. No bohužel, potom má smůlu a vnuka neuvidí. Nechci, aby na něj dýchal člověk pod parou a on dal víkendovému odpočinku s pivem přednost. S manželem jsme za jedno.

fallingstars
14. črc 2017

Já naprosto souhlasím s @akankeo . Tvůj styl komunikace je dost otřesný a jestli tímto způsobem už rok řešíš tuhle záležitost s manželem, tak se mu dost divím, že ještě dveřmi nepráskl on...
A mimochodem - kdyby on napsal na nějaké pánské fórum, že se chováš jak umíněné dítě, chlapi mu to tam potvrdili a dal Ti to přečíst, změnïš se? To je fakt argument jak ze sedmý třídy - "ale holky taky řikaly" - to se na mě nezlob 🙄

Strana
z2