icon

Tchán si chce přivlastnit vnuka

amzina
10. dub 2021

Ahojte. S manželom sme po svadbe ostali zit v dome u svokrovcov. Po narodeni syna svokrovci, ktori su na dôchodku, travili s nami cele dni, kazdy jeden vecer. Brali si syna. Zili sme tak, ako keby sme boli ich deti vsetci 3ja. Je to ich dom, a preto sme si ich nedovolili obmedzovat v kontakte a zakazovat sa im v dome pohybovat (my sme zili na prizemi a stale tam boli). Rozhodli sme sa odsťahovať, nakolko to bolo s muzom pre nas neúnosné. Vychádzali sme vsak s nimi velmi dobre, ani raz sme sa nepohadali. Už vtedy syn začal riadne lipnúť na dedovi. Naťahoval sa za ním, ja a manzel sme boli pre neho v jeho prítomnosti vzduch. Po odstahovaní chodí syn k svokrovcom 2-3 krát do týzdna (jedna návsteva je aj 4 hodiny). Povodne som chodila aj ja, ale nemohla som pozerat na to, že syn a dedo sú tu iba pre seba, že svokor s ním uteká preč, privlastnuje si ho a ja som vzduch. Najhorsie je to, že ja som čakala, ze ked sa odstahujeme, budeme tam chodiť malo. Lenze manzel ma na pozemku svokrovcov dielnu, kde pracuje so svokrom, takze je s rodicmi kazdy pracovný den a tí o nás vsetko vedia, stále chcu malého a samozreme, že manzel im ho nosí. Manzel je vychovaný tak, že vzdy svokrovi vsetko splní. Dokonca aj cez víkend za rodicmi uteká, nevie byť den bez nich. Malý je na svokra naviazaný, ked je nejaká navsteva, nás rodicov si nevsíma, uteká len na za ním, doslovne mu rozkazuje. Svokor mu vsetko dovolí, len aby ho malý chcel. Ked bol mensí svokor ho mal aj 5 hodín na rukách. Manzel ma sestru a svokrovci ju nechali celé detstvo u babky, s nou má svagrina najlepsí vztah. Býva 140 km od nás a má polrocne dieta, ktoré svokrovci videli iba raz, ale ich nezaujíma. Svokor chce len násho syna tak, ako on dal svagrinu babke. Navyse ja som tehotná a svokrovci sa vyjadrili, že sa nám postarajú o dieta, ked porodím, že ja s muzom sa budem starat o drobca. Svagrinu totiz po narodení manzela nechávali celé dni u starých rodicov a toto cakaju od mna tiez. Ja na to neviem zabudnúť a bojím sa, že o dieta po porode prídem. Moj manzel tam totiž nebude problém nosit malého aj 5krát tyzdenne (inak pracuje 12 hodín denne, takze som znacnú cast dna sama doma), bude si myslieť, ze ako mi pomáha, a jasné, že malý bude chcieť byť tam ako pri nás kde bude rezim a dieta. Som sama proti vsetkým, moj manzel nevidí, že otec mu berie syna, lipne na rodicoch a vyhladava ich. Aj ked ho prosím, aby tam malého tolko nenosil a vysvetlujem mu, ze my sme pre dieta najdolezitejsí, on si stále najde prílezitost ist k rodicom. A ja som sama v cudzom meste, bez rodiny a priatelov. Nejde o ziarlivost, ja svokrovcom dieta doprajem, ale svokor je manipulátor, dosiahne vzdy co chce, a to bez hádok, celá rodina ho pocúva (to je na dlho),a pre neho je zmysel zivota nas syn. aj ked sa ozvem, ze nieco sa mi nepáci, len manzel a svokra su ticho, a nedovolia si oponovat dedovi. Chcem Vás poprosiť tie, ktoré máte podobnú skusenost, že láska starých rodicov je extrémna, a manzel na nich lipne tiež, ako Ste to zvládli? A co takéto vnúcata, mne totiz láme srdce predstava, ze moje dieta skoncí so svokrom, že ten bude pre neho najdolezitejsí clovek na svete, a nech robím co robím, a dávam mu vsetku lásku (a to ho inak vychovám kontaktne – nosenie, spanie s nami, nikdy som ho nenechala vyplakat sa, venujem sa mu, ale zároven mu aj nechám priestor – co zase svokor ho nenechá dýchať, vzdy pre neho nieco hladá, pri nom je nasamostaný a zvyknutý sa stále na neho dívať co dalej). Svokrovci nas nikdy nechvália, ze ako sa o malého staráme, stále len hovoria, ze syn je dedov milácik. Ked sa Vase deti naviazali na starych rodicov ako také malé, ako ste zvládli boj s tým, aby si dieta nevybralo ich? lebo mne príde normálne, ze dieta lubi starých rodicov a je s nimi, ale tí by k nemu zároven mali pristupovat tak, ze respektujú rodicov. Ale svokor bude syna vzdy tahat k sebe, plnit mu vsetko na svete, kupovat hracky a tvarít sa, ze mu rodicov netreba.

Strana
z2
amzina
autor
17. dub 2021

@slavkaperla to vies presne co prezivam, ten boj o dieta, len v inej forme. Ani nevieš co je horšie, ci u mna ide o tichu manipuláciu (vzťahy su na oko ukazkove - ale je jasne, ze svokor si myslí, že je pre dieťa viac ako my a všetko robi, aby bol pre neho najlepší), alebo u Teba, ze Vas zhadzuju ako rodičov. A najhoršie je ked chlap nic nevidi, drzi pri nich a nezastane sa Ta, pritim on by mal vymedziť hranice. Keby som odišla sama, bolo by to ďaleko od nich, takže by vplyv nemali, ale zase muza lubim, ine problémy nemáme. Držím palce aj Tebe, nech si deti nedame 🙂

priefi
17. dub 2021

@amzina děda mantinely nemá, protože mu je nikdo nedal. Problém je v Tvém manželovi. Dokud se nepostaví na zadní a nezačne bránit svojí rodinu a dělat mantinely, do té doby nebudou. A že vím, o čem píšu. Ale u nás to trvalo "jen" rok, pak už mantinely byly, protože hrozilo, že se nám to rozpadne jako domeček z karet. Byla jsem už na dně... Takže to jde, ne že ne... Ale musíte chtít oba. Maximálně se tchán na chvíli trochu urazí, ale pak ho to dřív nebo později přejde.

Strana
z2