Tchyně. Neudržely jste se a řekly, co si o ní myslíte? Zastal se vás manžel?

13. čer 2021

Vyhrotila někdy vaše tchýně něco natolik, že jste se neudržely a prostě jí řekli co si o ní myslíte? Postavil se za vás manžel (pokud bylo právo na vaší straně)?

levandule_k
13. čer 2021

Copak jsi řekla tchýni?

Já mám některé názory odlišné od tchýně, ale jí nijak její názory nevyvracím (stejně by si pořád myslela svoje). Vzhledem k tomu, že spolu nebydlíme, tak třecí plochy jsou dost omezené.

Manžel stojí vždy za mnou, protože máme na situaci podobný náhled a nikdy si na něj nestěžuji tchýni - nemám k tomu důvod, ale i kdybych měla, tak na něj nebudu žalovat jeho matce.

svorly
13. čer 2021

Já svou tchýni nesnáším, falešná odporná baba. Asi bych napřed probrala s manželem co mi na ní vadí a po jeho reakci řešila věci sama s ní, nebo ať jí domluví manžel. U nás jsem to řešila já.

treasurka
Autor odpověď smazal
Zobraz
orisek56
13. čer 2021

Tchyně ne, ale tchán... Snad nevadí tu uvést opačné pohlavi. Muž se za mě postavil.

goovana
13. čer 2021

Tak já se omlouvám, ale moje tchyně s tchanem jsou úplně úžasný
Ve většině případů se shodneme a když náhodou máme jiný názor tak najdeme společne kompromis
Vím tohle jste asi slyšet nechtěli

autor
13. čer 2021

No baba mě odjakživa nesnáší, několikrát se snažila rozvrátit naše manželství. Můj manžel už jejich rodiny má dost, tak tam nejezdíme, teď i kvůli koroně. Ani s mámou si nechce moc volat. No a ona mě začala pomlouvat, že jaké má se mnou manžel peklo, že mu vše zakazuju, i to aby za ní jezdil a volal si s ní. No začala do mě hnusně, tak jsem jí narovinu řekla že už toho mám dost, ať se nediví že tam manžel nechce jezdit, a když ona jak ho má ráda, že mu návštěvy zakazuju, tak jsem jí řekla že když ho má tak ráda, proč ho od mala nechala týrat od jejího partnera, který i seděl, a stejně s ním je dodnes. No a ona vyhrožuje že všechny sms si nechá a pokud budu dělat problémy, dá mě k soudu. No a manžel se mě nezastane. Říká že tam s malou jezdit nemusím, ale stejně bych čekala že na ní vlítne.

levandule_k
13. čer 2021

A prosím tě za, co tě dá k soudu?

Na začátku píšeš, že manžel má jejich rodiny dost a že tam nejezdíte a pak na konci píšeš, že říká, že tam smalou jezdit nemusíš. Tak jezdíte tam, nebo ne? Nebo tam jezdíš bez manžela?¨

autor
13. čer 2021

@levandule_k Nejezdíme tam, za poslední půlrok jsme tam byli dvakrát. A manžel právě že tam nemusím s malou jezdit, že on se na ní kdyžtak jednou za čas pojede podívat sám.

autor
13. čer 2021

@levandule_k A nevím za co by mě chtěla dát k soudu, asi za to co jsem jí napsala? Ale bojím se co si ještě vymyslí 😢

levandule_k
13. čer 2021

Asi tak, nehádala bych se tchýní přes sms, i když je to pro tebe těžké, když tě nějak uráží. Manžela bych k ní samotného neopouštěla, jela bych s ním jako doprovod, protože jako manželé jste přece jeden tým a logicky některé věci podnikáte spolu, a také, aby neměla volnou ruku na tebe kydat hnůj, přece jen před tebou se bude muset trochu krotit.
Tchýni bych měla mentálně na háku, nestojí ti za to, se kvůli ní trápit.
Co se týká manžela a jeho vztahu s matkou byla bych velmi diplomatická, v soukromí mu vždy okomentovala věcně chování tchýně, aby si to dobře pamatoval a dával si na určité věci pozor. Prostě i když je hrozná, tak je to jeho matka a rodině tolerujeme hrozné zacházení, které bysme nikomu jinému netolerovali.

autor
13. čer 2021

@levandule_k Tak ona na mě kydá hnůj když už si s ním volá. Takže je jedno jestli tam pojede sám nebo ne. Kdyby takhle moje rodiče jeli proti mému muži, já bych teda zakročila. Ale na to je ten můj moc velká bábovka.

martt
13. čer 2021

Ja nemám zkušenost s tchyni, ale s tchánem. Skoro víc jak trictvrte roku jsme se nestykali, když jsem se s tchanem pohadala. My tam jezdíme tak jednou za půl roku. Jezdím s manželem a s dvěma syny jenom kvůli tomu, aby viděli babičku a dedu. Manzel se mne take nezastane, ale ani proti mne nepůjde. Je neutrální.

autor
13. čer 2021

@martt A neštve tě to že se nezastane?

martt
13. čer 2021

Ani ne. My jsme si to ujasnili hned po té hádce ( je to 10 let) a v pohodě . Já manžela najednu stranu chápu. Byl vychovávany tak, ze se tchan musel poslouchat, nesmělo se mu nic říct a vždy musel mít pravdu . Tchyně mu do teď v některých věcech lže, aby se náhodu tchan nezlobil. Ja jsem zas taková, že co na srdci to na jazyku a tchyni nechápu. Proto vztah mezi mnou a tchanem dost drhne. Na víc ja se dokážu obhájit sebe sama a ani bych upřímně nechtěla, aby se manzel hádal s rodiči kvůli mně. Stačí, ze se občas hada kvůli synům.

keksik002
14. čer 2021

Rekla, zastal a od te doby je klid a rozumime si mnohem vic 🙂

tinaprofi
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
14. čer 2021

@tinaprofi Tak to ti závidím 👏

tinaprofi
14. čer 2021

Tvoje tchyně bude taky menťouš co se ani nechce dohodnout, proto vymejsli nesmysly. Já jsem poznala prakticky hned, že si hrabě s hrabenkou mysli, ze třeba si to ještě synacek rozmysli... 😂😂 Kašli na ni. K soudu si může dát tak maximálně vrabčáka že střechy, klidně ji řekni, že je směšná a měla by se přestat koukat na kriminálku staré město 🤦‍♀️😂😂 že pak moc divočí. Když si z ní uděláš srandu, pochopí, že na tebe už nemůže...

levandule_k
14. čer 2021

Ono je blbý, že když člověk v něčem vyrůstá, tak mu to přijde "normální" a naučí se to tolerovat, přehlížet atd. Tvůj manžel se asi nikdy nenaučil říkat matce ne. On může být naučený, že se matce nikdy neodporuje, a to je blbý. Z mého pohledu by se tě zastat měl, ale to že se tak neděje, je věc druhá. Naučit se to dá, ale nejde to ze dne na den. Spíš než zastání bych na to šla pomalu, chtěla bych po něm ze začátku v soukromí, aby se vyjádřil, jestli mu přijde v pořádku, když o tobě jeho matka vykládá lži. Jestli si všiml, že 4 z 5 hádek jsou u vás kvůli jeho rodičům (příklad). Prostě tu situaci mu popsat a ať nad ní přemýšlí. Pak přidat, že nikdo nemá právo mezi vás vrážet klín. On musí na tyto věci přijít sám a někdy to trvá.

amazonkajanik
14. čer 2021

Jednou jsem tedy tchýni okřikla. Měla zas svou litostivou náladu a zas jak kolovratek opakovala, jakou křivdu na ní spáchal ex,a jak bylo její dětství těžké. Jenže když to člověk slyší po 20 a potřebuje vyřešit jiné náležitosti, tak nervy rupnou. Chlap mě akorát klidnil, aby to zbytečně nevyeskalovalo do zbytečné hádky. Ale vzala to v pohodě a dodnes máme hezký vztah i když mě občas sere svým přístupem k domácnosti a jak hájí svého staršího syna, který je praktický jak hrábě do kapsy ...

bara88
14. čer 2021

Tak tam nejezdí a máš to a pokud ba tebe kyda špínu před manželem a on se tě nezastane tak je to teda dost divné, to bych teda manželovi řekla že mi vadí že neřekne že to není pravda ,že mu nezakazuje tam jezdit a volat ji

bara88
14. čer 2021

A jinak teda nechápu čeho se bojíš že by tě dala k soudu když ji nic neděláš?co by si jako mohla vymyslet?

madbetka
14. čer 2021

Jednou jedinkrát a paradoxně jsem se v tu chvíli zastávala svého manžela. On se svojí matce postavit neumí, tak jsem holt musela já, týkalo se to ale celé naší rodiny. Pak už si to s ní vyřešil manžel, aspoň je to donutilo si promluvit. Vždy je na mojí straně, ale do konfliktu by s ní kvůli mně nešel. Což chápu, je to jeho máma, ať je jakákoli.
Od té doby se na sebe každou návštěvu usmíváme a bavíme se, dokonale přetvařovat se naštěstí umíme obě (já to dělám kvůli manželovi a dětem, předpokládám, že ona taky..). I jsem se doslechla od švagra, že povídala, že "jsem dřív bývalá taková hodná holka, ale pak jsem nějak zvlčela" (překlad - dřív jsem ochotně skákala, jak ona pískala, ale pak mě to nějak přestalo bavit).
Moje tchýně to má v takových vlnách, umí být i moc fajn, ale dlouho nechtěla pochopit, že manžel už teď neposlouchá maminku, ale manželku... 😀

autor
14. čer 2021

@tinaprofi ☺ Já poznala od začátku s kým mám tu čest, i na svatbě dělala ostudu, ale nějak jsem to kvůli manželovi překousávala. Ale tohle už přehnala, a navíc máme dítě, a nenechám babu aby nám ničila rodinu.

autor
14. čer 2021

@levandule_k To jsem mu zkoušela říkat, ale on to smete ze stolu že bůhví od koho to jeho máma má, a že neví co si o tom myslet a komu věřit a komu ne. I když přizná že mu máma strašně moc ublížila, tak je to prý jednou jeho máma, a že nám rodinu určitě rozbít nechce. Prostě chce být slepý a nevidět pravdu.

autor
14. čer 2021

@bara88 On říká že jí to řekne, že mu nic nezakazuju. Jenže sama vím že neřekne aby neměl zle. Kdyby chtěl, hned by jí zavolal a řekl jí to. Ale že prý jí zavolá pak až bude mít čas, pak když spolu teda mluvili, tak že jí to nestihnul říct, že spolu mluvili jen minutu a blablabla.

autor
14. čer 2021

@bara88 A nebojím se soudu protože mám svědomí čisté, ale je mi zle že vůbec něco takového vypustí z huby. Ještě když máme roční dítě, a ona je prostě takhle šíleně mstivá.