Tchýně s tchánem mě nesnesou

pentagras
12. led 2016

Jsem normální holka co má za sebou docela složitý život, to by bylo na knihu.S rodiči manžela jsme měli dobrý vztah, až do doby než jsme koupili dům a oni nám začli na domě pomáhat, měla jsem v té době 6 měsíční dítě, manžel byl v práci do odpoledne a mě najednou začli buzerovat, šikanovat no zkrátka rozvrhovat mi den, tchýně měla problém i stím že jsem si dovolila ve své lince dát cukr o 10 cm dál. Vše se vystupnovalo tím že jsme s manželem chtěli probrat nějaký problém a milá tchýně ani nepustila manžela ke slovu a začla mi odpovídat za něj, koukala jsem jak opařená, manžel nic. Poté jsem i došla k zjištení že manžela systematicky proti mě štvou a podsouvají mu jak jsem špatná, líná, neschopná jak vše dělám blbě atd. Tak že se to ve mě zlomilo, musím podotknout že do té doby jsem si stále říkala jak se še zlepší. Pomalu se k nám nalifrovali a vlastně tu snáma byli, manžel stále říkal že nám jen pomáhají že na podzim odejdou, počítala jsem každý den, byla jsem zoufalá až jsem z toho skončila na antidepresivech. No když se přelomil podzim, z ničeho nic přišli s nápadem že tady zůstanou bydlet snámi, byla jsem totálně zralá si to jít hodit . Druhý den jsem se obrnila a řekla že ne!!!!To byl konec u nich na plný čáře, dovolila jsem si odporovat. Zbalili sea zmizeli,naštestí!!!! To byl klid, na ten okamžik nezapomenu, vylézt ráno z postele a dělat si co chci, od té doby bylo zle, byla jsem nejhorší, zlá a já nevím co, dokonce jsem se dozvěděla jak mě sttrašně pomlouvají, že nevařím, jsem líná, atd. Dokonce po mých kamarádech vyprávěli jak se barák kupoval stím že tu budou bydlet snámi a já si po pul roce usmyslela že je tu nechci a vyhnala je, no hrozný.. Hrozně jsem z toho byla špatná, každý den stojím u plotny stíhám i zahradu, s vypěním všech sil ...Nechci dítěti brát babičku s dědou, má je rád a oni jeho také ale tohle se prostě nedá, nejhorší je že přijedou knám mě zprudit a odjedou s usměvem na rtech,bylo toho tolik že bych to psala snad týden vkuse,poslední perla byla, když mi tchýně řekla že moc peru že ona měla dvě děti a tolik neprala, haha, to máme chodit špinaví? Manžel byl poštván,najednou mi začal hodně věcí vyčítat, hledal na mě chyby, vše bylo špatně, byla jsem z toho hotová, každý den psycho teror, zkrátka byl zmanipulovaný a nevěřil mi ani nos mezi očima, štvali ho stále zdatně dál. Až do osudného dne, před vánoci zazvonil telefon a jedna jeho velice dobrá kamarádka mu řekla že už toho má dost že to musí říct, že mě strašně pomlouvají, choděj po městě a vyprávějí nesmysli, vše mu řekla a jí věřil. Najednou si začal uvědomovat a všímat si co se vlastně dělo a děje stále, sice to není už jak dřív ale věřím že bude líp. Jde mi hlavně o moji rodinu. Ještě jedna perla na závěr, byli tu na návštěvě a cpali malýmu sladkosti před obědem, měla jsem výhrady - řekli mi že moje dítě není moje ale cituji snad nás všech ne!!!! No je to nekonečný příběh, najde se někdo se stejným problémem????

eldrag
12. led 2016

ty jo kamarádce bych líbala ruce, na muže bych zkusila nežně protože ten je asi v nejtěžší situaci mezi dvema milovanými stranami. Ty jsi holka statečna a myslím, žes opravdu neudělala nic zleho hold starší generace a naše generace nekdy nechape posun .... zkusila bych byt na tchanovce proste prima, prisna ale v klidu, pohostit uprimne rict, ze jste se dozvedeli co o tobe povidaji a jestli maji proto nejaky duvod... uvidis ze se urazi a odejdou nebo budou sedet jak zarezani, pro dobro v rodine, jim rekni na rovinu to co jsi napsala, ze chces pro sve dite milujici prarodice kterí budou respektovat tvou roli matky a pani domu. HOdně štěstí 🤐

pentagras
autor
12. led 2016

Děkuji 🙂 Ono se snima moc nedá mluvit, nepustí mě ani ke slovu, když už náhodou jo,tak mě hned zasypou argumenty, jsou diktátorský oba dva a neustupní.

eldrag
12. led 2016

@pentagras a když se oboříš, jestli tě nechají domluvit? ja nemam rada takovou tu přehnanou uctu k tchanovcum, starším atdd.. pokud si to nezaslouzí, jsi stejně dospělá jako oni a měli by se tak chovat. Ucpi jim pusy buchtama nebo necim :D

pentagras
autor
12. led 2016

eldrag no vůbec nelze, už jsem to zkoušela, jsou jak blázni, melou furt to své dokola a ještě to otočí a sami tomu hned věří, děsný. Ucta, no tu už asi nemám, po tom všem. Ale prostě snima se nedá, oni jsou jnejlepší, nejznačkovější, nejchytřejší atd. tak že nemá cenu,už mě právě unavilo se snažit obhajovat nebo něco vysvětlovat, oni mě prostě nesnáší, sice nevím proč ale asi že jsem jim vzala syna a to se nezmění, jde mi spíš o manžela a mrnouska.(Pardonza tyto slova) ale s blbcem nemá cenu se dohadovat, stáhne tě na svoji urověn, tam tě ukope tě argumenty ze zkušenosti)

pentagras
autor
12. led 2016
mercedesse
12. led 2016

kdo nezažil nepochopí. Měla jsem to s tchanovci taky dost těžký. S tchyni tedy jen do doby než jsme se odstěhovali. Teď sice občas perli, ale jinak jsme celkem v pohodě. Tchán je kapitola sama o sobě. Je to prostě debil. Naštěstí si to o něm myslí přítel, takže nemusím řešit, na či je straně. A řešení? Prostě se spolu téměř nebavime. S vnoučaty je kdyz u nich spí a jinak ma utrum. Hlavne si promluv s drahou polovickou, jeszli by se te taky nemohl zastat, kdyz uz ho to nenapadne. On by jim tu pusu zavřít dokázal. Víc ho berou.

pentagras
autor
12. led 2016

Přesně, už jsem udělala, ted uvidíme co bude 🙂

pentagras
autor
12. led 2016

@mercedesse jj, už jsme mluvili, ted čekám co zas bude a jak se k tomu postaví 🙂

mercedesse
12. led 2016

no, tak snad to dobře dopadne. držím palce. Prostě nejhorší je srážka s blbcem.

pentagras
autor
12. led 2016

@mercedesse je, to už jsem právě pochopila, nemá cenu snima něco vůbec řešit, absolutně neberou muj názor, dávají mi to značně najevo, neposlouchají mě vubec nebo mě hned setřou, jsou zlí.

mercedesse
12. led 2016

@pentagras Jo Jo, tchán taky neposlouchá nikoho, ale ona ho má za blbce celá vesnice, takže ty jeho kecy nikdo neposlouchá

monikagurthova
12. led 2016

No držím pěsti, bývalá tchýně byla hlavním důvodem rozvodu, jinak bych asi skončila na psychiatrii. Je fakt, že bývalý manžel byl neustále na její straně a to už mě hájila i tchýnino maminka.

japona
12. led 2016

@pentagras Šílený. Aspoň, že se objevila ta kamarádka a trochu manželovi otevřela oči. Tchanovci vám na ten barák přispěli, že mají potřebu vám organizovat život?

pentagras
autor
12. led 2016

@monikagurthova to je taky děsný ☹

pentagras
autor
12. led 2016

@japona bohužel ano, něco půjčili, ale splácíme řádně a i víc než máme. Je to strašně zamotaný, to je právě dálší důvod proč manžel nechce rozpoutávat boje, když ví taky dobře že snima se moc nedá vyjít, když není po jejich.

monikagurthova
12. led 2016

@pentagras No hodně záleží na partnerovi. Moje nynější tchýně má pocit, že ví vše nejlíp a proto mi musí ve všem radit a že vše dělám přesně naopak (třeba nynější situace sháním výbavu pro malou a ona na to dítě nic moc nepotřebuje a stačí to až těsně před porodem, kdybych nic nesháněla, tak vyšiluje, že pak bude pozdě), ale můj manžel stojí při mě a když cokoliv jeho maminka vyplodí, řekne jí na to to je Moniky domácnost a její věc nech toho, nebo tohle mě vůbec nezajímá, tohle je naše věc a pak to jde. Já jsem třeba bouchla, když mi přestavěla barák, že je to tak lepší. To jsem se neudržela a řekla jí že takhle teda ne, ona urážka, že to jako myslela dobře a kdesi cosi a to už vyletěl i manžel a od té doby je pokoj. Hodně opravdu záleží na partnerovi. Ten první se mě nezastal nikdy, byl to mamánek. Nynější manžel za mnou stojí, má mámu rád moc (ona svým způsobem není špatná, jen je už stará a je sama a tak se nudí), ale ví, že čeho je moc toho je moc a do některých věcí se plést nesmí.
A k tomu, že něco půjčili, mě by po rozvodu samotné hypotéku nenechali a nynější manžel zatím ručit nemohl, tak mi ručí bytem, jsem jí za to neskonale vděčná, ale to neznamená, že může rozhodovat o našem bydlení a životě.

pentagras
autor
12. led 2016

Holky, je to hrozný když máte za tchyni takovou co si myslí že je hvězda vesmíru, že je 20letá topmodelka a vše ví vše zná a všude byla, a její děti byli nejlíp vychovaný, oblečený a já nevím kdoví co.
Navíc se jí na její radu anineptám aona mifurt cpe jakto mám dělat takhle a že mám vstávat ve 4 ráno, že ona to taky tak dělala a furt mě poučuje jako nevím je mi 37 a tohle jsem opravdu nikdy nezažila.pokud jsem jí kdykoliv v minulosti něco řekla, nafoukla hubu, stěžovala si dědkovi a proprala to po celý rodině, jak jsem zlá a nevděčná že mi chce poradit a já nevím co, pak jsem měla pomalu ještě víčitky. Ale já přeci nebudu dělat cochce ona, jako př.aby cpala malýho bonbonama a čokoládou naschvál před obědem ikdyž řeknu že ne a i když ví že pak nejí a navíc trpí na strašnou zácpu, nebo abych mu cpala plínu na noc kdyby náhodou aby nezničil postel cituji to je nepřípustné, jako když se nepočurá jen hoooodně výjiměčně a plenu nechce a navíc má i podložku na matraci a já nejsem líná to vyprat kdyby náhodou a hlavně je to moje věc, né. Onase mi snaží řídit celej život.
Jinak taky je nemá nikdo rád jsou moc HOGO FOGO a každej jinej je blbej.

mercedesse
12. led 2016

Podle mě, když rodiče půjčí peníze, tak to je od nich hezké, ale není to vstupenka do vašeho života. U nás je to o to výživnější, že my ještě půjčujeme jim, zrekonstuovali jsme jim půl baráku a nakonec si radši postavili svůj. Vydržela jsem osm let a můžu říct, že mě celé okolí za to obdivuje

pentagras
autor
12. led 2016

@monikagurthova hezky napsaný, přesně, čekám co bude dál, kecaj nám uplně do všeho. Už mám alergii na větu - Já ti teda do toho nechci mluvit ale tohle je prostě lepší a tak jak to chceš ty je uplně blbý

mercedesse
12. led 2016

@pentagras opravdu záleží na manželovi, aby se za tebe postavil, protože pokud to neudělá, tak to může vést jedině k rozvodu. A s tchýní bych se klidně pohádala do krve, víc už tě pomluvit stejně nemůže a když se neuvidíte, jedině dobře. Je to sice hnusný, ale někdy jediný řešení. Ať za nima jezdí sám tvůj manžel a třeba se časem srovná.

pentagras
autor
12. led 2016

@mercedesse no to je taky masakr teda, to bych nedala, 8 let

elvira
12. led 2016

Jo, holka, máš to těžké...
Prošla jsem si s tchány taky "peklem", ale díkybohu - už dva roky, možná dýl se nestýkáme a je klid.
Vyjímečně tchýni potkám ve městě, z toho mám pak zážitek, ze kterého žiju ještě půl roku.
Vím o nich jen zprostředkovaně, přes švagrovou, jejich dceru - a jde to s nima z kopce - vidím to na nějakou psycho-diagnozu, ale k doktorovi je nikdo nedostane...
A dostalo mě "dítě je nás všech... 😝 Rodiče má jen jedny, ti jsou rozhodující a ti určují, co a jak bude...

pentagras
autor
12. led 2016

@elvira onotěch perel od nich bylo tolik že jsem to i částečně vypustila, všechny ale takový co bodnou přímo do srdce.

monikagurthova
12. led 2016

@pentagras Přesně věta: ale tohle je lepší! Mě dostává do varu. A nejlepší je, že je ti schopná říct, že jsi pořád negativní a v opozici. Ty něco řekneš, ale je to lepší obráceně. Tak jí to odkýveš, ale nene obráceně je to lepší. A prý lidem nevnucuje svůj názor, příklad: Nemusím bílou barvu. Odpověď: a proč ne? Bílá je hezká. No mě se nelíbí. Ale je hezká prostě je a je. U ní je to spíš tím stářím a tím, že je sama, jak malé dítě. Ještě, že jsme 150 km daleko. Její dcera s ní zažívá horor, obdivuji ji, za její chladnou hlavu. Já dávám návštěvu, kdy ze začátku fajn a pak honem honem domů.

monikagurthova
12. led 2016

@pentagras Jo a přesně, jak píše @elvira, to mě taky dostalo, dítě je nás všech. Vy jste ho zplodili, ty jsi odnosila a za výchovu jste primárně zodpovědní vy. Tohle by mě asi roztočilo do vrtule s mojí povahou.

pentagras
autor
12. led 2016

@monikagurthova jj, to je stejný i u nás ☹ Jenže dálší oříšek je ten ,že já je ani nezvu, protože oni se tady prostě objeví za oknem a jsme tu a všichni se poserte

monikagurthova
12. led 2016

@pentagras To by bylo něco pro mě.....to je hrozný. Oni vůbec nerespektují vaše soukromí, domácnost....vás....hrozný, jenom to od tebe čtu a roztáčí mě to.

pentagras
autor
12. led 2016

@monikagurthova no hrozný je že ani nikoho jinýho nemám,doufám že ted už si to manžel i uvědomil, hlavně to peklo co bylo když tu byli snáma

monikagurthova
12. led 2016

@pentagras Snad ano, budu ti držet palce.....opora partnera je hrozně důležitá. Jak jsou vlastně staří ti jeho rodiče?

pentagras
autor
12. led 2016

@monikagurthova ne vůbec, choděj sem jak domu, minule jsem jim řekla že mi má dorazit návštěva a byl ohen na střeše, výčitky, chudáci, jak je tu nechcem že jedou za malým ne za náma. A přitom, kdyby jeli za ním, tak proč si ho třeba nevzali někdy na odpoledne do ZOO nebo na výlet nebo tak něco, spal u nich jednou, hlídat nechtěj, jen když by se to hodilo jim což je zhooodně zřídka. Vím že ho mají rádi ale jsou zvláštní, nepochopím.
Je jim 60