Tchýně se nám stále plete do života, co s tím?

angipe
9. únor 2016

Ahojte devcata,
co delate s tchyni co se vam plete do zivota? Nemuzu se zbavit dojmu, ze ta moje me proste nema rada, prijde mi, ze si mysli, ze nejsem pro jejiho syna dost dobra. Kdyz mi zavola, tak jakmile spolu domluvime zavola manzelovi a hned mu vypravi jak sem divna, ze semnou ted mluvila a proste si stezuje. Takoveto situace vytvari v nasi rodine konflikty. Manzel samozrejme haji svou matku a ja z toho vychazim jako ta spatna. Manzel se stava trecim kamenem mezi nami dvema a ja uz nevim co delat. Pomohlo by kdybych s ni prerusila veskere kontakty, ale to bohuzel nejde.
Sem tehotna a myslela sem, ze bude mit radost az ji to oznamime, no kupodivu radst nemela. Pry bude mit az nebudem mit problemy. Proc se nam plete do zivota? Kazdy ma problemy a my si ty sve vyresime sami. Ona sama je rozvedena a myslim, ze je ta posledni od koho bych si nechala radit.
Holky pomozte. Ja na ni zacinam byt alergicka. Kdyz manzel navrhne ze by mohli prijet( spolu s jeho sourozenci) jezi se mi vlasy hruzou co z ni zas vypadne a cim me bude zas poucovat.

domca89
9. únor 2016

Buďte ráda, že nemáte psychický teror. Neustálé pletení se do života a přijde mi, že mě nesnášej, proč, netuším, nic jsem jim neudělala.

angipe
autor
9. únor 2016

@domca89 Tchyne sou nekdy fakt divny. Treba moje mamka i tatka maj meho muze radi a davaj mu to patricne najevo. Berou ho jako syna. Manel je ma taky rad a rad k nim jezdi na navstevu. Proc nemuzu mit stejny vztah ja s jeho matkou? Kdyz mi kamaradka vypravi o super tchyni, tak jen zavidim.

valeri10
9. únor 2016

Manžel hájí svoji matku? Řekla, bych, že problém je v manželovi. Tchýně si dovolí co jí dovolíte Vy a pokud si synáčkovi stěžuje a ten udělá z Vás tu špatnou tak není co dodat ☹

lenbela
9. únor 2016

@angipe Důležité je držet spolu, podporovat se. Vy, manžel. Jste nová rodina, čekáte miminko. Je hezké, že si manžel své matky váží, tak to má být. Je hezké, že má dobré vztahy se svojí původní rodinou, to je super. Žije však s vámi a aby to tak zůstalo a tvořili spokojenou rodinu je třeba aby hájil Vás, postavil se za Vás, dal všem najevo, že kritika na Vás má své meze a sám předcházel nebo nedovoloval vzniku konfliktních situací.

angipe
autor
9. únor 2016

@lenbela
Jezis to jste napsala moc pekne. A s kazdym slovem souhlasim. Jestli to nevadi, dala bych mu to precit 🙂 Je to jak z knizky.

lenbela
9. únor 2016

@angipe Děkuju. Hodně štěstí 🙂

rybamrazena
9. únor 2016

@angipe Já bych tajně nahrávala ty telefonáty a pak to pustila manželovi 🙂

kacca11
9. únor 2016

Ja bych moc neresila tchyni, ale to, ze se te muz nezastane. On by mel stat za tebou, za svou novou rodinou. Je pochopitelne, ze je to pro nej vuci matce tezke a treba neprijemne, ale jednou jste vy dva par, tak se tak musite chovat. Kdybys mela oporu v muzi, nemusis se trapit tchyni.

mikilenka
9. únor 2016

Ahoj, já Ti vlastně neporadím ohledně tchýně, nemám takovou situaci. Jen Ti chci napsat, že pro miminko je Tvůj stres těžké snášet. Já jsem se v těhotenství vyhýbala lidem a místům, kde bych řešila nějaký konflikt. Dítě vše vnímá. Jsi za něj odpovědná. Pokud to potřebuješ nějak řešit, tak buď udělejte s manželem nějaké opatření, abyste se vídali co nejméně, nebo to odsuň a řeš to až po porodu. Musíte být ale s manželem zajedno. Promluv s ním. Udělejte to pro to malé. Dejte mu klid. Lidé to dnes podceňují, ale je to velmi důležité. Přeji Vám oboum, abyste to vyřešili.

zuzka_b2
9. únor 2016

Ja to nechapu, manzel souhlasi s tou kritikou? Nebo proc neco nerekne? A vy s ni musite telefonovat? Nemuzete ji rict, ze s ni mluvit nebudete, kdyz si pak na vas stezuje?

caboonek
9. únor 2016

U nas je manzel taky mezi kameny. Moje manzelstvi bude spokojene az tchyne nebude...Drz se, vim jak ti je...

angipe
autor
9. únor 2016

@caboonek
Drsny, ale trefny

krajnakovalenka
9. únor 2016
Uživatel krajnakovalenka je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od krajnakovalenka.

I já tu svou opravdu nenávidím...Ale jednou jsem jí řekla ať se stará sama o sebe, pohádali jsme se, došlo jí že by přišla o syna i o vnoučata tak se uklidnila. Ale já mám to štěstí, že i manžel ví že je to kráva

konik_mischel
9. únor 2016

ahoj, snažila bych se s tchýní být co nejméně v kontaktu, pokud ti zavolá a bude si pak na to, že jsi divná stěžovat tvému muži, obrátila bych se na něj s otázkou, proč ti tedy tchýně vyvolává, když jsi tak divná. Snaž se mít chlapa na své straně ( vím o čem mluvím ....). Řekni mu, jak je pěkné, že se tak stará o svou mámu, že je to super chlap, že víš, že se stejně dobře bude starat o tebe a to malé. Taky bych mu naznačila, že ho teď budeš moc potřebovat a trvala bych na tom, aby návštěvy a telefony probíhaly co nejvíce, když jste u toho oba, např. miláčku, ty se chceš stavit za maminkou? A co kdybychom k ní zašli na kafe oba? ...nebo miláčku, volá tvoje mamka, chceš ji pozdravit? atd... chlapi jsou sice někdy natvrdlí, ale když ty budeš vystupovat jako ta hodná , co se snaží a v tchýně jako ta zlá, co tě jen pomlouvá, máš argumenty pro to mít ho na své straně - miláčku, já se opravdu snažím s tvou mámou vycházet, chodíme tam, voláme si, chci aby byla babičkou našeho miminka, ale ona o nás zřejmě nestojí. 🙂 držím palce, je to boj.

poupe
9. únor 2016

@angipe u nás je to s tchýní na pendrek, příklad-manžel u mé mámi dostane mleté kafe, jinak všichni pijem rozpustný, nepije pití s umělým sladidlem, máma mu dá jiný pití, já u nich dostanu mletý kafe bez mlíka(piju rozpustný s mlíkem), pití žádné-jen tak pro představu 😕 manžel se s ní nechce hádat,takže má klid, ale já jí nemůžu vystát 🤐

mika251
9. únor 2016

@poupe kazdy to ma v rodine nastavene inak, ale ja som napriklad u tchyne zvyknuta sa obsluzit sama - chcem sa napit, tak sa dvihnem a nalejem si do sklenicky vodu s tchyne se zeptam, jestli si da taky. Pokud mam rada kafe s mlikem, tak ji reknu - maminko, nelejte mi sklenicku doplna, rads bych di tam nalila mliko. Alebo to vi a robi naschvaly? Ja teda nevim, ja na tchynu nemuzu rict kriveho slova, ale ked som u nich na navsteve, tak sa obskuzim sama, resp pomuzu ji a udelam si piti, jaky mam rada.

poupe
9. únor 2016

@mika251 tahle to u nich nechodí, příjde mi to odrzlý, maminko, úplně se mi ježí chlupy na ruce 😀

caboonek
9. únor 2016

@poupe ja kdyz u ni mela caj, tak druhy den opary poncelych rtech. Od te doby tam nepiju ani brckem...a jidlo komentovat radeji nebudu. To nejedl ani manzel...

eldrag
9. únor 2016

zkusila bych pri pristim telefonatu dat na hlasity odposlech s tím, že to manzel bude dopředu vedet ale nesmi zasahovat do hovoru. Pak at si udela nazor...

poupe
9. únor 2016

@caboonek tak takový problémy nemáme, to ona je pohostinná, ale jak ke komu 😉

angipe
autor
9. únor 2016

Devcata vsem moc dekuju za rady, napady i pochopeni. Snad to pomuze a doma bude jednou pro vzdy uz klid 🙂

elvira
10. únor 2016

@angipe - manžel by v první řadě měl matku hodit do klidu. Pokud telefonuje a stěžuje si na tebe, že jsi divná, tak by jí měl říct, že o tobě nemá takto mluvit, jsi jednou jeho žena a budoucí matka dítěte.
A doporučit, ať příště řeší své dojmy přímo s tebou, že nehodlá dělat prostředníka.
To, že tě tchýně nemá ráda a neraduje se z vašeho dítěte - neřeš to. 😉 Ano, mrzí to, to chápu, ale ji nezměníš a proč se máš trápit kvůli něčemu, co změnit nejde?
Pokud bude na návštěvě poučovat, vem jí vítr z plachet, řekni:" děkuji za cennou radu, zvážím to a pak se zařídím podle sebe..."

elu
10. únor 2016

@caboonek je to tvrdé, ale i tak je to u nás...jak nám řekl poradce, tu změní až krematorium 🙂