Vrácení peněz bývalému příteli. Jak postupovat při splátkách?
Dobrý den, dostala jsem se do nehezké situace. Čekám dítě se svým ex přítelem. Vyhodil mě z bytu, dal mi 6 tisíc (nikde jsme si žádnou smlouvu nepodepsali), po sdělení, že se má dítě brzy narodit a že kvůli alimentům bude soud mi řekl, že okamžitě chce těch 6 tisíc. Momentálně na to nemám, nemám si ani kde půjčit. Chce mě podat na PČR. Jak to je? Můžu z toho něco mít, žádám ho o splátkový kalendář, což znamená 1500 měsíčně, nebo-li na 4x. On to, ale odmítá. Co mám dělat? Jsem zoufalá
@1pomnenka i když napsal, že to půjčka nebyla a mám takový důkaz. Co kdyby to fakt k PČR podal?
Vyhodí těhotnou před porodem a bude chtít zpět usmolených 6000,-? To se na PČR dost pobaví. Ať klidně jde. Řekni, že peníze nemáš, měla jsi hlad, musela ses postarat o sebe i dítě. Tu částku si obhájíš: potraviny, lékárna, platila jsi výbavičku či vyšetření a nevím co jsi pro sebe a dítě potřebovala. Bude to tvrzení proti tvrzení, on řekne, že to byla půjčka, ty, že to byl dar. Má někde tvůj podpis?
@1pomnenka bylo to na byt, abych mohla jít rychle do podnájmu, vyhodil mě s tím, že nechtěl ať odjedu a stěhuji se do jiného města, tak, že mi pošle 6 tisíc na kauci. Poslal to přes banku (tudíž on důkaz má), ale pak jsem mu hned psala že to vrátím zpět.. cituji jeho zprávu "tu 6 jsem ti dal, nepůjčil jsem ti to"..
Buď v klidu a nenervuj se.
@1pomnenka děkuji mockrát
A schovej si veškeré účty od výbavy, nabytku pro dítě, léků pro sebe, i těhotenskeho oblečení, máš nárok na polovinu. Alimenty také pro tebe, do 2 let věku dítěte
Nic mu nevracej, ani na splatky, ani jinak, a uz vubec si na to nepujcuj. Poslal ti ty penize sam, dal ti je dobrovolne, svepravny je a at jde klidne na policii. Co myslis ze tam udelaji? 😀 ze ti z vlastni vule dal nejaky penize na byt a ted (za jak dlouhou dobu?) si to rozmyslel a chce je zpet? No chtit muze. Jestli ti je nechtel dat, nemel ti je davat, je to jeho problem a tohle rozhodne policie vymahat nebude. Pust to z hlavy 😉
@lv vše sepsáno mám, děkuji
@mysh_me děkuji moc za radu
Hmmm ja osobne bychcsicpujcila a vratila mu to, pak se zamerila na co nejvyssi alimenty..
6000 mu nevracej a trvej na tom, že ti je dal. Všechny účty za výbavičku, dětské oblečky, těhotenská vyšetřená, vitamíny apod. si schovávej a požadej od něj uhradit půlku všech výdajů. Alimenty chtěj nejen pro dítě, ale i pro sebe.
Jo a mohl by začít u soudu kvákat něco o vrácení šesti tisíců, akorát tím soudce nasere a přiklepnou mu větší alimenty.

Nevěřím, že by šel na PČR, byl by tam akorát za blba.