Výčitky ze získání poloviny domu. Co byste udělali vy?
Dobrý večer, měsíc zpět jsem zde řešila, zda odejít ze vztahu. Myslím, ze se zde snad nenasel jediný člověk, co by mi řekl zůstaň. Přesto jsem zůstala, přes sliby manzela, ze vztah bude jiný. Vydrzel asi dva tydny a tak nějak je zpět vše ve starých kolejích. Manzel v podstatě jen chodi do prace a uklizi- vše děla nejlip, víkendy prouklizi od rána do vecera, jsme spolu šest let. Dlouho jsem se prosila o lasku, ale bezvýznamne. Není na to objimani, projevy lásky..máme tříletého syna, jemu tu lasku projevu paradoxne až až. Rika mu, jak je krásný, jak ho miluje, vůči mě je ale chladný. pořad jen setri peníze, žádný výlet, žádné vecere, nebo jakykoliv socialni život, malemu nekoupil dosud jedinou hracku. Shrnu to, proste si nerozumíme. Sice zapne vždy na chvíli kdyz chci odejít, ale to není on :(. Stojim před rozhodnutím odstěhovat se. A tentokrat bych to rada dovedla do konce. Ale…
Do domu jsem dala nějakých 600.000, manzel 1200.000 Kc. Hypotéku máme na 3.500.000 Kč. Dva měsíce zpet v rámci přemlouvání ať zůstanu, na me pulku domu přepsal, sliboval to už dva roky, ale cele to protahoval. Právník mi radi půl domu vzít….prodal by se tak za 8.000.000 takže vyplatit hypotéku a 4.500.000 si rozdělit. Jenže 😔 manzel mi nadava, ze jsem vypocitava, ze jsem na sebe nechala přepsat barak a teď vezmu pulku. Zajímalo by mě, jak byste se zachovaly vy. Vím, ze jsem do toho dala o dost mene peněz, ale jdu pryč s malym synem, co je autista a nebude to jednoduché a nechci se stěhovat po nájmech 😔 ale mám velke vycitky, na druhou stranu si říkám, ze já za rozpad manželství nemuzu a ze přeci většinou ty ženy s tou půlkou odcházi a ze bych měla myslet na toho maleho. Ale je mi jasne, jakou hyenu ze mě udělá. Možná je mi to i líto, ze tak chtěl dům a teď ho bude muset prodat. Ale vážně jsem se snažila, jen to už proste nezvladam. Dal mi za ty roky pocit, ze jsem úplná nula, která je jako žena k ničemu a já se chci za sebe, za nás zase postavit, moct vyprat, zapnout mycku, nebýt ve stresu, ze manzel jede domu 😢

@miryp však jo, tomuhle všemu rozumím (taky jsne s ex "rozdělovali" byt v podílovém vlastnictví.).
Vlastně tu nepadla ještě jedna věc, jak je to s hypotékou - tu si bral podle zakladatelky pouze on. Jak to je s ručením a na koho je psaná... protože pokud to má on pořád na sebe (její výše je určitě nižší než polovina odhadní ceny) může mít problém spíš on, ne?