icon

Výživné na 12letého syna

drahuska1977
8. čer 2018

Prosím o radu ohledně výživného na 12 leteho syna. Mám syna z prvního vztahu. Mam ho ve své péči nejdříve mi soudem bylo určeno 1500kc to platil bývalý do jeho 9 let. Pak jsme se dohodli na 2000kc mimosoudní. Syn je už na druhém stupni ZŠ a byla jsem na socialce a paní mi rekla ze na jeho věk by měl bývalý platit 3000 nejmíň. Jenže problém je že chlapovi v práci zaměstnavatel napíše min. mzdu. Protože dela dispečera dopravy tak dostávají peníze bokem. Co mám s tím dělat. Syn nosí brýle a na ně on nepřispěl jiné dítě nema co si myslíte o výživné a nebo jak jste na tom. Mám ještě malou s jiným s kterým žijí a ten mymu synovi platí pojištění protože nás pojistil hromadné. Bývalý malými neplatí krom fotbalu nic ani oblečení.

Strana
z3
petrastudent
15. čer 2018

@editah222 popravdě asi nemam ani chuť, ani silu mu vysvetlovat, ze jeho dite nechodi nahe pesky do skoly, ze potrebuje jist, satit a zit. Jsem rada, ze je klid a radeji si peníze obstaram sama, nez aby h se doprosovala a vysvetlovala, proc moje dite potrebuje vic peněz. Možná jsem hloupa, mozna posera. Alespon vim, ze nejsem na nikom s klukem závislá. Každý normální si dokáže spocitat (i když pro nekoho je to mozna nadlidský ukol), ze za 1200 x2 nikdo prezit nedokaze ani dite. Ale holt jsem si vzala vola a za chyby se plati 😉

blahova_andrea
16. čer 2018

@petrastudent tady ale nejde o to, aby jsi se doprošovala. tady jde o to si to nechat soudně zvednout a pokud nebude platit, tak exekučně vymáhat. nejde o doprošování, ale o to, aby tvůj syn dostával to, na co má nárok.

petrastudent
18. čer 2018

@blahova_andrea ano mas pravdu, alr dovedu si zive predstavit co by to rozpoutalo, dokud budu schopna si vydelat tolik, abychom se meli dobre, tak to asi resit nebudu. Ale pokud ne, budu muset do toho jit. A drzim každopádně vsem pesti, at dostanou alespoň trochu adekvátní sumu.

blahova_andrea
18. čer 2018

@petrastudent no ano, nikdo by asi štěstím neskákal :-/ ale zase to dítě není jen tvoje. pokud vím, tak u lidského druhu jsou na plození potřeba vždy dva 😀 já si vůbec nedovedu představit, že bych zvládla vydělat tolik, abych děti uživila bez pomoci ☹

Strana
z3