Vztah a děti s manipulátorem. Máte někdo podobně?

anonym30
28. říj 2023

Ahoj, zajímá mě jesli je tady někdo s podobným příběhem a řekl mi jak to s ním dopadlo či svůj názor. Jsem už 6 let s pritlelem se kterým mám dvě malé děti. Bohužel je to manipulátor, dost se to začalo projevovat co jsme se odstěhovali do jeho nového domu. Při hádce mi jasně říká ze to je jeho dům, jeho koupelna atd...nemůžu si pověsit ani obrázek aniž by o tom věděl či schválil. Připadám s u věcné pod kontrolou a jakmile není něco podle něj je zle. Nyní to je v takové fázi že mě dává pravidlo že můžu svoji rodinu navštívit jen 2x týdne ( což prostě nedelam, nechci ho poslouchat) on je věcné pryč, vrací se nejdříve v 6 večer a jinak déle. Víkendy je většinou taky pracovně pryč. Jinak jeho rodinu posíla proti mě, pomluva mě, nadává mi, ponizuje ja se snazim branit ale vnitrme me to hrozne ublizuje a on to vi.....cítím se už hrozně jenže máme spolu deti. Jednou jsem od něj už odešla a i proto že ví že se o děti nedokáže postarat, tak jen aby mi ublížil mi dělala skrz ně schválnosti a radsi by je dával na hlídání někomu jinému než aby byli se svojí maminkou kord když jsem na mateřské. Co se týče peněz do rodiny dává málo dohromady s mojí mateřskou máme 20k. Vydělává fakt slušný peníze ale nechává si to pro sebe, už mě i chtěl posoalt na brigady. Na moje potřeby skoro nic. Pomáhá mi hodně moje rodina. Vím že do budoucna s ním bekt nechci, on mě nechá ve všem,,srackach" když to tak řeknu. Nejradši bych odešla na dobro a děti měla ve své péči ptz on na ně čas nemá ale vím že by to dopadlo stridavou péči. Upřímně se bojím, život jsem si s ním posrala, jediný co mě drží jsou děti. Díky za názor.

jancazao
28. říj 2023

@anonym30 u nás to nebylo tak hrozné a odešla jsem. Bylo to to nejlepší rozhodnutí. Taky vyhrožoval střídavkou...
Pokud rodiče pomůžou a už nejsi na řidičáku, odejdi.
Jako nebylo to úplně lehký, ale i s dětmi jsem chodila na plný úvazek do práce. Prarodiče, naštěstí z obou stran, hlídali když byly děti nemocné. Jinak jsem to zvládala sama.

anonym30
autor
28. říj 2023

@jancazao ahoj děkuji za názor. Prave že na rodicaku budu ještě tak rok a pul.

lichozroutsudy
28. říj 2023

Prosim te, bez co nejdrive. Za rok a pul uz budes v takovych dusevnich srackach, udela z tebe tak zdevastovanou kulicku, ze od nej nezvladnes odejit. A neodejdes nikdy. Nechtej, aby byl tenhle vadny kus vzorem normalniho chovani muze vuci zene. Zastav to a nenechavej to prenaset na dalsi generaci. Zvedni se, posli ho do prdele a s OSPOD reste styk s detmi.

sinicka
28. říj 2023

Oni většinou vyhrožují střídavou péčí a že děti seberou, ale ve skutečnosti ani sami nechcou. Bude jen kopat kolem sebe a škodit. Ničeho se neboj, hlavně na to připrav paní na OSPOD. Můj ex neviděl syna půl roku, ale pak si pro něj přijel jakože na hřiště a šel s ním na OSPOD hrát vzorného otce a na mě pak paní křičela, proč jsem od něj vůbec odcházela. Takže pozor, manipulátor umí manipulovat i jiné osoby.
Pro manipulátory je nejhorší, když si z něho nesedneš na zadek a přestaneš dělat, co on chce. Hlavně nebuď hloupá a “vytřískej” z toho co nejvíc. Do 2 let dítěte máš nárok i na výživné pro sebe. Ale to ti tam všechno řeknou..
čím dříve budeš pryč, tím míň na tebe bude hrát divadel a tím dřív se to vyřeší. Nepochybuj o sobě. Když půjde do tuhého a sbalíš si věci, bude plakat a slibovat. Na to se připrav. Ale nesmíš už s ním hrát tu hru. Teď musíš mít navrch ty.

dominge
29. říj 2023

@anonym30 utikej jak nejrychleji můžeš. S takovýmto magorem mám dvojčata a katastrofa. Dostat se z jeho spárů bylo fakt složitý, ale lepší rozhodnutí jsem nikdy udělat nemohla. Bude to jen horší. Bydlím teď sama se 3 dětmi. Je to finančně náročné, ale když si vynehas pridavky, bude to trochu lehčí. Ale tvoje psychika a pohoda i u dětí za to stojí 😉🍀🍀🍀 přeji hodně štěstí

l_
29. říj 2023

Utec.. udelas to nejlepsi nejen pro sebe, ale.predevsim pro deti.. podivej se v cem ted vyrustaji aco budou brat za 'normalni'.. to asi nechces, aby tak jednou zili i oni..

Jak pisou holky nademnou, az mu reknes ze jdes, bude desny divadlo jak te miluje, poves si ibrazky kam chced, za rodinou chod treba denne .. ale to vydrzi v radnu dnu, max tydnu a pak te zas bude zaslapavat.. zacni si setrit co to jde, zacni resit co a jak.. a jemu to oznam, az budes na odchodu.. a vydrz, ustoj to.. nevracej se, sama vis, ze to jiny nebude..

Stridavka.. ex mi tim vyhrozuje uz 4roky.. dokonce zmanipuloval i ospodacku a ta mi tim vyhrozovala taky 👌 takze k soudu pravnika a pevny nervy.. a nenech se jako ja strhnout, res jen zajem deti..

Drz se, uvedomeni je to prvni na ceste za lepsim.. ver ze nebudes litovat.. prdel to nebude, ale bude se ti zit mnohem lip...

ina10
29. říj 2023

@anonym30 ne, nemáme to podobně, ALE jsem z "rodiny", kde se pro ránu a sprosté nadávky nešlo daleko, otec se choval jako tvůj "partner", zakazoval matce i nám její rodinu, střídavě i svou (když se třeba zrovna pohádal se svou matkou nebo otcem), peníze nedával vůbec, choval se hůř než to hova.do. Takže se nakonec s naší matkou rozvedl, donutil ji, aby se nás vzdala v jeho prospěch, aby nás dál mohl týrat a ovládat jako loutky, toto matce nikdy nezapomenu, ale matka i po tom rozvodu dál žila s námi a žije s ním dodnes!!!...my bydlíme víc než 200km od nich a nechybí nám. Ona si furt stěžuje, jak to má těžké a další kydy, tak jsem jí opakovaně říkala, ať se odstěhuje (má i další nemovitost ve vlastnictví), ale to odmítá, tak jsem jí řekla, ať mě už konečně neobtěžuje a nezatěžuje svými nářky a je klid.
Tobě doporučuji, uteč už dnes (nebo klidně zítra),klidně ke své rodině ze začátku, a hlavně děti vem s sebou, pomluvy neřeš (pokud je nebude chtít použít u soudu), trvej na výživném (pokud jsi na MD a následně na RD, MUSÍ ze zákona živit i tebe do 2let dítěte) a HLAVNĚ se svých dětí nevzdávej, a UTEČ OD NĚJ PRYČ, bude totiž hůř. To ti říkám jako dítě, které v tom vyrůstalo.
Když tak kontaktuj nějakou linku bezpečí nebo něco takového pro týrané ženy, protože ty jsi týraná, ať ti poradí, jak postupovat dál.
Hlavně to udělej kvůli dětem, ony to vnímají už od malička/od miminka a pokud se budeš chovat jako naše matka, dají ti to pak sežrat a budou na tebe hnusné jako my na tu naši matku (prostě nezabránila nasilí, nechala nas v tom všem vyrůstat a teď se strašně diví)...