Pomluvy od vlastního otce. Jak se proti tomu bránit?

marselina
4. říj 2021

Ahojky holky, je nějaká možnost jak se bránit proti věcným pomluvam od vlastního otce?
Pomlouva mě a manžela kde muže, ze jsme psychopati, ze mame v životě hovno a mít budeme, na dovolenou ze pojedeme akorát tak do prdele. Navadi naše deti proti nám, když něco vytkneme, řekne jim ať nás neposlouchaji.
S manželem jsme se od moji rodiny díky tomuto odstrihli.
Podotýkám mam svůj dům, zijeme si dobre, mame dvě auta z toho jedno dost drahé, na dovolenou jezdíme každý rok a deti mají v rámci možnosti všechno.
Zijeme ve stejne vesnici a už mě nebavi kamkoli jdu poslouchat jak nás muj otec pomlouva a mluví o nás.
Mam ještě brachu toho věcně dotují, hlídají mu deti a jsou radu ze ze dvou příjmu vyjdou, tam se neřekne půl slova.

orisek56
4. říj 2021

Poslat ho do hajzlu a odstěhovat se. Soužití tam, kde té všichni znají a pozoruji jak ostře sledovaném vlaky bude stát za prd pořád. A nebo si to s ním pěkně naostro vyříkat před lidmi někde, ať má ostudu. Víc s tim nezmůžeš, kdo má v sobě zlobu, ten s ní bude i prdet do kytek.

lieselmeminger
4. říj 2021

Pokud nepomáhá nic jiného, můžeš zkusit podat trestní oznámení. Otázkou je, jestli by to něco změnilo a spíš se to nakonec nezhoršilo...

te_reza
4. říj 2021

@orisek56 na všechno se vys*ať a vyklidit pole jen proto, že je někdo ketén? Akorát by si lidi řekli, že měl pravdu.
@marselina a ty víš co ho sere?

marselina
autor
4. říj 2021

@te_reza myslím si ze ho sere to, ze k nim nechodim s pláčem a prosíkem ať už jde o hlídání deti ptz jsou velke (16 a 13let) a taky pro peníze.
Místo aby byl rad ze se ma jeho dcera Dobre, je spokojena a šťastná tak porad zbroji.
Jsem v 6mesici a zase štve kluky proti nám, ze na ne nebudeme mít teď cas, nebudeme je vozit na tréninky a zápasy.Manzel pracuje v zahraničí a domu jezdi na víkendy. Nikdy jsme neměli problém kluky odvézt tam nebo onam ať už slo o trenink nebo zapas a ze se nájezdime. Praha, Ostrava, Zlín, Slovensko.Kam je potřeba jedeme.

te_reza
4. říj 2021

@marselina Nežije sám?

marselina
autor
4. říj 2021

@te_reza ne ne s moji mamou, jenže ta děla jako by o ničem nevedela ptz se s nim nebude prece hádat. Otec ma 71let, mati 62.když se kluci ozvou před ni jak se k nim chova tak jen řekne dědo fakt? On to popře a je vyřešeno.
Pozve je na obed a pak jim řekne ze žerou ze u nich doma ji akorát kočka a pes.
Je toho tolik…

te_reza
4. říj 2021

@marselina hele naši se jsou taky schopný samou láskou sežrat, to nebude jen, "že ho sereš ty" to bude něco víc. Kontakt úplně přerušit a dělat mrtvý brouky nejde?

marselina
autor
4. říj 2021

@te_reza jooo to my jsme udělali, ale on vyvolava pak klukům a když je fotbal doleze za nima na hřiště. Nemůžu 16ti leteho na hřišti držet u nohy, porad mi říkáme ze normalni člověk a navíc deda se tak prece nechová

zuzkasim
4. říj 2021

@marselina Já přemýšlím, proč ti tohle tak vadí? Předpokládám, že vztahy jste neměli nikdy moc dobré, to se prostě občas stává. Jestli jsi ty se svým životem spokojená, tak ti nějaké pomluvy můžou být úplně jedno. Upřímně, máme hodně divnou sousedku, asi taky pomlouvá, ale ať si to užije, jestli je jí takhle líp. Já jsem spokojená a myslím, že většina ostatních lidí dobře vidí, jak žijeme (prostě zcela normálně) a její řeči vůbec neřeší. Dítě v 16 už má obvykle vlastní názory, aspoň teda náš by se nenechal nijak ovlivnit, ten má názor na všechno🙂 Od vlastního otce to určitě mrzí víc, ale víš co, rodinu si člověk nevybírá a někdy to prostě nedopadne...

marselina
autor
4. říj 2021

@zuzkasim bydlime kousek od nich, moje kamarádky ví jaký je můj otec hulvat, ale když jdeš pak na fotbal se svyma detma a dozvíš se tam, ze chvíli před tím můj otec o nás mluvil jako o psychopatech není to příjemný.
Spoustu lidi ho zna a ví, ze si do huby nevidí, ale my se pak cítíme jako ten největší povl na světě. Co jsem těhotná to zvladam hůř a hůř, hormony 😢

barmil
4. říj 2021

@marselina spíš bych se zamyslela nad těma, co Ti to s radostí vypráví. Protože kdyby mu nedopřáli slechu, je po problému.

marselina
autor
4. říj 2021

@barmil to mas pravdu, ale jsme mala vesnice necelých 1500 obyvatel a známe se tu prakticky všichni

orisek56
4. říj 2021

@te_reza nj to je sice pravda, ale takhle se s ním bude rozčilovat pořád. Některé vlastnosti nejde přebít a ani vyřešit TO.

zuzkasim
4. říj 2021

@marselina Jestli se všichni znáte, tak ostatní asi ví, že jste normální rodina, až na toho otce🙂 To budou fakt ty hormony, protože myslím, že za normálních okolností by nad tím člověk jen zakroutil hlavou a přešel by to.

orisek56
4. říj 2021

@marselina jako já ti na druhou stranu samozřejmě rozumím, mám defakto to stejne, sice v těchto gradech od zbytku vesnice, protože život na osadě je taky, lahůdka, ale od příbuzných také. Začla jsem dělat to, že se usmívám na celý svět a dělám že jsem happy. To totiž nasere úplně nejvíc. Ale pomluv se nezbavis.

levandule_k
5. říj 2021

Myslím si, že proti tomu se nijak bránit nejde. Někteří lidi prostě nechápou, že by se měli zdržet určitého chování.

On se takto může chovat, protože jsi samostatná, máš se dobře a on nemá nad tebou moc, nemá na tebe páku, kterou by tě ovládal. Taky může svým způsobem žárlit na manžela, byla jsi jeho milovaná holčička, ale teď už nejsi.

Klukům bych řekla, že pokud nechtějí chodit k prarodičům nemusí, omezila bych to max. narozeniny, Vánoce. Ubezpečila je, že i když se narodí třetí sourozenec pořád je budeš mít ráda stejně a vždy tady pro ně budeš. Možná bych svému otci řekla, že se k mým dětem bude chovat slušně a pokud má problém s mnou, tak ať to řeší s mnou a nevyřizuje si účty přes děti.

Zkusila bych si to nezabírat, i když v těhotenství je to těžké, hormony jsou hormony. Soustřeď se na to pěkné.

michaela_2
5. říj 2021

@marselina já teda ani moc nerozumím těm, kteří ti hned s radostí vyslepičí všechny žvásty, které od něj slyší.
Vyprávět mi na hřišti nějakej 70letej dědek kecy o svý dceři a pak potkat jí, tak už půlku nebudu vědět a i kdyby jo, určitě jí to hned zatepla nedonesu, mávnu nad tím rukou.
Tohle dělají spíš lidé, kteří mají perverzní radost z klepů, než to, že si starej labilní chlap otevírá hubu.

Normálně bych příště toho dotyčného utla s tím, že tě to nezajímá a nechceš to poslouchat a začala mluvit o něčem jiném.

rkozakova
5. říj 2021

Mám to podobně. Se svým tátou se nebavim. Jen s mámou. Děti k nim pouštím,když si pro ně přijede máma. Jinak já a manžel tam nejezdíme. Jinak také dotuje brachu,on je svaty(není) a my ty špatný. Neřeším,I když mě to mrzí. Kdo nás zná,tak si pravdu umí domyslet. A na kecy od mého táty nedá.