Zbytečné riziko nákazy?
Ahoj,zajímalo by mě jak byste se postavili k této situaci..
Já doma 15-ti letou dceru,sama těhotná v 8.mesici.Pritel žije s námi.Dnes mají přijít jeho děti z předchozího vztahu. Problem je,ze v sobotu jejich matka (pritelova ex) hlídala dítě svého přítele. Jenže matce toho dítěte nebylo přes víkend dobře a v pondělí šla na testy,vyšli pozitivní. To dítě je také pozitivní,ale jestli to chytlo od své matky až po te sobotě nebo už predtim netuším..Ale faktem zůstává,ze teď mají prijet pritelovi děti,co strávili s pritelovou ex tolik dni a ta strávila celou sobotu s tím klukem,co mu testy ukázali pozitivní.. no je to trochu zmatené..ona si testy udělat nemohla,jelikož neměli prý místo...
Každopádně mam dojem,ze mě tím partner ohrožuje a nejenom mě,ale i mou dceru a naše nenarozené dítě..přijde mi to jako napřrosto sobecké,nevhodné a ze tím absolutně dokázal ze své dvě děti potřebuje vidět proste dnes na úkor zdraví nas všech tady a nemůže to nechat za par dni třeba,ale tím dává všanc zdraví této cele domácnosti..já být na jeho místě v životě to neudělám a neohrozim jeho natož jeho děti či někoho v tehotenstvi a jsem pěkne naštvaná..on si stojí za svým,ze je nesmysl kdyby se nakazila v sobotu už by dnes jeho ex měla příznaky a tak to stopro děti nemají 🤔🙄👿 Pro mě to je taková sobeckost..prý jsem paranoidní.. a ze to chytnout mohu vsude.. ano mohu,ale když vím ze tady někoho opravdu nakazeneho potkat mohli tak přeci neriskuji zdraví rodiny,nebo to beru moc vážně a nesmyslné jak on říká? Dik za názor 😉
@rezusesmichy
mám dceru diabetičku a manžela astmatika...no a? To se máme jako doma zabarikadovat? My žijeme dál, Covid byl...je...bude =rozhodně jen tak nezmizí, což ještě neznamená, že se z toho hodlám hroutit...
@veruuu_kubesovic to určitě ne, ale jít tomu dobrovolně naproti?
My z podobného důvodu nemůžeme jít slavit Vánoce k manželovým rodičům. Jo, sice u dětí je to ještě horší, ale manžela to taky hodně mrzelo a oni se taky těšili na vnučku. Už dřív jsme odpískali návštěvu mých prarodičů, které jsem neviděla od léta, babička to obrečela, hodně se těšila, ale když jsem viděla jak to teď zas narůstá, tak nechci riskovat, když možná už na jaře budou mít šanci se naočkovat, případně s létem počítam, že zas corona opadne. Bohužel je blbá doba a neriskovala bych zdraví těhotné a nenarozeného dítěte. Ano, můžeš to chytit všude, ale proč jít riziku naproti, když víš, že tam kontakt byl. Těhotné mají větší riziko, že skončí v nemocnici/na JIPce než netěhotné ve stejném věku, hrozí předčasný porod, rodit s virozou a respirátorem taky nic moc...řekla bych chlapovi ať to odloží, až budou mít po testech nebo ať jde k nim a pak se někde 10 dní izoluje.
@romi85 Kdyby moje deti mely kovid, tak je videt chci. Chci s nimi byt. Chapu tatinka, ze s detma se chce videt, obzvlast, kdyz to podezreni na kovid je jen podezreni. Muj strach by sel stranou. Ale! Pokud bych mohla svym jednanim nekoho ohrozit, tak bych se na par dni stahla do jakes takes izolace. Ale! Deti z minuleho vztahu jsou take plnohodnotne deti. Obcas se setkavam s nevyrcenym pasovanim techto deti na druhou kolej a to je skoda. Otec deti je pak pasivne agresivne donucen ten vztah trochu omezit a nekdy ho uplne pretrhnout a na to bych si davala pozor, to je strasna skoda a ty deti jsou svym zpusobem chudaci.
@rezusesmichy a čemu jdu dobrovolně naproti? Že se scházíme s příbuznými, no víš my to bereme tak "jeden za všechny, všichni za jednoho..." děti mají jen jednu babičku, víc pribuzenstva staršího věku nemají...
@veruuu_kubesovic ale přímo tady jde o to, že to ty děti mohou mít aniž by se o tom vědělo, ale jasně každého věc, jak se k tomu kdo postaví. Ale říkat, že je autorka paranoidní a nebo, že dokonce ty děti nemá ráda je už trochu přes čáru.... Jen má prostě strach.
Dobrý den, i u korona-viru platu, že je to porád jen vírus. Pokud by jste ho chytila s nejvetsi pravdepodobnosti by jste mela nejspis vyšší teplotu a kašel prípadne bolesti hlavy. Po 2-3 dnech by Vám nic nebylo. Opravdu je toto duvod, aby jste byla v takéto panice? Mám manžela na coronavirove jipce-doktor. To bychom SE musela rozvest, aby neohrozoval me a naše malé deti. Nebojte. 10 procent je koronavir a 90 médiá a strašeni.
@rezusesmichy
A kolik dětí navštěvuje školku že??? Děti jsou bezpriznakoví...
A ano je, protože tohle si má řešit s partnerem ne v diskuzi na MK...
@veruuu_kubesovic jak říkám, každého věc... Tak to potom MK zrusme🙈😉
@veruuu_kubesovic Ona to neřeší s námi, ptá se jak bychom se k tomu stavěly my. Nevím, ale dotyčnou neznáte a píšete jak nemá ráda jeho děti, že se to hodí, je paranoidní atd. Přitom třeba nevíte jestli už nezažila potrat nebo jak dlouho se snažili a další a další okolnosti, za kterých má pak žena prostě strach. Jak lehké se do někoho pustit a nic o dotyčné nevědět. Zbytečný útok. Náš postoj zná a nemá smysl tu někoho přesvědčovat, že zrovna to jak se chovate Vy je nejlepší možné a normální řešení.
Příspěvek,který níže kopírují bych řekla,ze mi tak nějak mluví z duše a přesně takto nějak to beru..
Jestli mam rada jeho děti stejně jako me vlastní..to je druhá vec a vůbec to není tématem a důvodem proč nechci aby nás navštívili..ano..svou dceru jsem porodila a žijí s ni 15 let a “jeho” děti vidím 9 let obvikend..ano láska k nim není tak velká jako k mě dceři,holt je to tak a jestli vy milujete partnerovi děti úplně do stejně míry jako vaše pak gratuluji smekám a mohu jen závidět....ale na druhou stranu přeci chápu,ze chce své děti vidět..kor když těch x let většinou děti jezdivaji na cele Vánoce na Slovensko k rodičům matky a přítel byva mimo domov pracovně do Silvestra..takže nikdy vlastně takto brzy po vanocich u nás nebyli.. (takže vlastně diky viru sance je vidět dřív na druhou stranu,když jiné Vánoce to jde bez nich..tak diky zdraví rodiny by bylo fajn to též oženit příjemnou kvůli nám a ne práci a rodině na straně mamky..)
A pokud bych měla dvě VLASTNÍ děti a jedno nežilo se mnou a stala se stejná situace,zrušila bych z důvodu ohrožení druhého a toho třetího nenarozeného dohodnutou návštěvu i kdybych to obrecela..ale par dni bych si holt pockala kor když rikam,ze na to jsou klasicky roky zvyklé..
Nerozdeluji děti a či jsou ..rozdělují domácnosti,které se s nakaženým setkali a které ne..a jak tu bylo vyrceno..jestliže jedna domácnost se s nakazenym setkala tak bych do jiné nechodila pokud v te další jsou jiné děti,či těhotné..a to ani já sama..sama jsem když se potkala takto dcera ve skole s někým se pak vyhýbala kontaktu s mými rodiči,kteří mají vysoký tlak a cukrovku a je jim přes 70..a ano teď diky tomu zase za nimi nepujdu na 14 dni já,protože je nechci ohrozit ze tu teď ty holky s námi jsou..takže já mam pocit ze mě zase oni a přítel omezili teď ve styku o vanocich s našimi protože já naše holt nechci ohrozit..
Ano vím ze chytnout to muzu vsude,ale to je slovo “možná” někoho potkám,tady mam jistotu ze se setkali..a tudíž to riziko je větší..kdyby tady ty děti žili s námi stále jasne ze je nesoupnu pryč a nenechám si tu jen svoji 😂 Ale pokud tu nežijí a mají kde spát bydlet svůj domov,tak mi slo jen o to počkat třeba ještě par dni..
A ano je fakt ze jsem sama skončila v práci v tehotenstvi o něco dřív,jelikož jsem pracovala v hypermarketu 8 hodin na krame a měla z nákazy strach..i to byl důvod.. a přeci jen je mi 35 let, s přítelem jsme 9 let a nechranili jsme se už několik let protože to vypadalo ze to někomu z nás nějak nejde a najednou to přišlo.. a na gynekologii mi bylo řečeno ze patřím už mezi ty starší matky 😉
Proste nebudu dělat věci co vadí mě ..za mě bych v možnosti mě nakažené dcery ji neposlala do jakékoliv rodiny kde jsou jiné děti či těhotné..😉
CITUJI PŘÍSPĚVEK S KTERÝM SOUHLASÍM:Jenže za několik let už dítě bude plně vyvinuté a v pořádku přijde na svět. Myslím, že žádná těhotná nemá v plánu se na doživotí izolovat od světa, ale chce miminko odnosit do termínu a nevystavovat ho nebezpečí. A k poznámce s pozitivní dcerou....Nikdo se od vlastního nejspíš neodrizne, ale asi si dá na tlamu respirator a po ruce má sanytol, tady se tomu nevyhne. Ale pokud děti nejsou součástí rodiny jako takové, nejsou tam denně a jsou ve střídavé péči asi bych jednala stejně, pokud se tomu dá vyvarovat a sejít se jinde nebo jindy. Myslím, že každá mamina, by si covid odležela dobrovolně po porodu než v těhotenství a nemusí mít diagnózu " dítě " na mozku. Podle mě je to normální chránit nenarozené. Musíme se s tím naučit žít, bude to tu s námi už asi napořád, ale lidi by si měli srovnat v hlavách, že bude asi potřeba určité osoby pořád chránit a dobrovolně se na 14 dní izolovat a čekat jestli budou nějaké příznaky.
@romi85 ok,deti prijely a jsou u vas?tak pak uz toto tema je pase...Nevim jestli nekoho ohrozujes,kdyz bys sla za navstevu,ono to az tak neskace jak si myslis,ma to i inkubacni dobu a do ted se nikomu nic neprojevilo a jak jsi psala muzes si vzit k rodicum i respirator,prosim te uz nesil,ted vysilujes ze to chytnes a nakonec te muzou nakazit i v porodnici a nenadelas nic...
Psala jsem to ve chvíli,kdy jsem ještě nevěděla jak to vše bude a měla nějaký názor a zajímalo mě, jaký názor mají ostatní.
Mam svůj vlastní názor na všechno,což tedy znamená ze s nikým nebudu mluvit,nikoho se na nic ptát a vlastně vůbec komunikovat..?😉 Ano zajímal mě dost názor ostatních jak by to udělali ostatní jestli já to prehanim atd atd..abych se třeba uklidnila,názor přehodnotila..nebo jak by holt reagovali ostatní..
Jelikož příteli před dvěma měsíci zemřela maminka,v nemocnici byla s covidem, pak ji odeslali zpět do domova důchodců jako už negativní a hned týden na to zemřela na problémy s plícemi apod..řekla bych ze se ji ten vir holt dotkl a ta smrt byla nasledek a ze to třeba bude přítel brát trochu vážněji..😉
Samozřejmě chápu ze jsou na tom lidé jinak a holt žijí s tím rizikem ze jsou ochotni riskovat zdraví nejen své,ale i své rodiny aby se neomezovali 😉 Každý je jiný a proto mě názor zajímal 😉 A ano je mi teď nepříjemné a par dni se asi strachoval budu..o sebe i blízké..
Ještě bych dodala,ze si pak uvědomuji i náročnost situace jak chránit okolí i třeba v mem vchode apod v případě nakazy..jelikož nemam nikoho kdo by nám vencil psa tak bych s nim holt musela třikrát denně vylézt ven..nevím kdo by nám nosil jidlo...jak rikam,své rodiče bych sem nepozvala ani s taskou za dvere ze strachu..do toho přítel nemá zrovna super práci,kde by mu proplatili nemocenskou,takže celá jeho případná nemoc by byla úplně zadarmo..a to by se nám vzhledem k tomu ze se v únoru má malý narodit a je potřeba ještě něco pořídit,a do toho tedy ještě zaplatit alimenty svým dětem a klasicky veškeré pravidelne výdaje.. atd atd moc nehodilo..takže jde nejen o zdraví ale i trochu rozum..proste vše dohromady..
Jinak dekuji všem za názory samozřejmě i ty,které se mnou nesouhlasili..ptala jsem se na názory a dostala je..a ze holt se mnou někdo nesouhlasí a zařídil by se a bral to jinak..ok..o tom život lidi a svět jsou..
A dekuji tem co mi, nám prali zdravicko ..i já vám všem přeji 😉😊

@veruuu_kubesovic Asi je lepší být do konce těhotenství paranoidní než celý život lhostejná k ostatním. 👍