Žena ztratila chuť na sex. Je řešením placený sex?

jbouda
17. lis 2016

Kdyz jsme se se zenou poznali, byla to ona, kdo me obcas obtezovala svou naruzivosti. Po narozeni ditete se to ale vsecko obratilo. Logicky - unava, starosti atd... Hned na uvod je treba rict, ze jsem se snazil vyvarovat nejcastejsich chlapskych chyb. Uz od sestinedeli zena mohla kamkoli. Cvicit, na kafe, zaskokem do prace, kamkoli a kdykoli, co potrebovala. Navic mam pravidelnou praci, takze cele ty roky jsem kazdy pracovni den doma v 15 hod a venuji se ratolesti. Navic puvodem jsem 300km od soucasneho bydliste (bydlim u zeny), takze od 1/2 roku ditete jezdim pravidelne na prodlouzene vikendy za mymi rodici. Tj. ma delsi casy i sama pro sebe. Ostatni vikendy podle pocasi naplanujem vylet ci aktivitu na chalupe. Se znamyma chodim 1x v mesici na pivko a dodelavam si dalkove VS. Doma se snazim pomahat a tady mam podle zeny jeste rezervy. A to je asi tak jedina konkretni vytka, kterou z ni dostanu. Krome sexu je totiz zasadni problem i v komunikaci. Nelze mluvit o sexu, spolecne pristupu k vychove ditete, hospodareni, plytvani jidlem atd... Zena to bere jako vytky a doslova utece. Za ty roky jsem zkousel opravdu vselico. Hezky, trpelive, razneji a nic nezabira. Dokonce ji pisu emaily, kde se snazim vyjadrovat konstruktivne, bez naznaku emoci, abych ji nevyplasil. Na odpoved ma casu kolik chce. Casto ani neodpovi, nekdy ale ano a tam byvaji zablesky dobre vule. Rok jsem ji premlouval do poradny, ale nechtela. Az kdyz jsem zacal chodit sam, tak se v pulce pridala. A stejne to moc nepomohlo. Dohodle ukoly od terapeutky plnila jen par dni. Cele to vysumelo do prazdna. Rozvest se take nechce. Se zdravim v rodine, ani penezmi problem neni (zaplatpanbuh). Bez chyb urcite nejsem, ale v cem je zakopany pes z zeny nedostanu. Ono je toho vic, ale proc jsem to cele psal. Letos jsem si stanovil takove sve pravidlo, ze kdyz se mnou zena 3 tydny nespi, dopreju si placeny sex. Proste potrebuju kontakt, citit, ze jsem chlap, uvolnit se... Dokonce jsem se zeny ptal, jestli to tak muzu praktikovat. Jasne, ze se ji to nelibilo. Problem je v tom, ze uz jsem na zaklade tohoto pravidla asi 8x s cistym svedomim zhresil. O tomto zena uz nevi - to by nerozdychala. Zaverem je treba rict, ze zena ma sve kvality, pro ktere si ji vazim (uf, uf) a navic mame skvele dite, takze resit to rozvodem zatim nechci. Uz jsem to zene chtel i priznat, ale nerozdychala by to a urcite by to rozbilo zbytek toho, co ve vztahu jeste funguje. Jenze jak jinak ji probudit z letargie? Tezko asi radit, nicmene treba zazni neco, co me nenapadlo. Diky.
PS: Zaverem se omlovam se za absenci diakritiky, pistu to z mobilu. Ze zrejmych duvodu taky nerozvadim nektere podrobnosti.

tinaprofi
17. lis 2016

evidentně tě nenapadlo ženu nepodvádět každé 3 týdny za placený sex 🙂 Jestli tě šlapka musí ujistit v tom, že jsi chlap, aby jsi se tak cítil, tak jdi raději od ní a najdi si partnerku, která bude sexuálně plnit tvoje představy 🙂 Nakonec stejně dopadnete tak, že spolu budete jen kvůli dítěti, vydržíte to dalších max 5 let a pak stejně půjdete od sebe. Je to fér rozhodnutí vůči oběma - třema ...Můžeš bejt skvělej táta a pomáhat i dál.

kacca11
17. lis 2016

Jsem ochotna pochopit ci respektovat hodne veci, ale z tveho pristupu "placeny sex co 3 tydny" je mi jednoduse na zvraceni.

Sve zeny si nevazis. Kdyby ano, nevyhledaval bys placeny sex v tak smesnych intervalech. Slapka te o tom, ze jsi chlap presvedcit nemuze - pokud bys byl chlap, dokazal by ses k zene zachovat lepe.

konekokira
17. lis 2016

Fuj, ty jsi charakter. A sebestředný. Tvá žena má problém, který se asi bojí řešit nebo má v sobě něco nevyřešeného a ty místo toho, abys jí byl oporou, jdeš za kurvou. No tomu říkám láska. Fuj

kackakastanka
17. lis 2016

@tinaprofi @kacca11 holky, ja tedy nevim, ale pokud se snazi, dela co muze a s zenou nejde dlouhe mesice hnout ani to s ni probrat, tak si myslim, ze to ta druha strana musi zacit nejak resit, to nikam nevede, to je zacarovany kruh, na zvraceni mi z daneho muze tedy urcite neni a ani bych si netroufla rici, ze si zeny nevazi, neni to naopak? nekasle na nej spise ona? na druhou stranu nemam radu, pokud s ni nelze komunikovat a jakkoliv se pokusit to cele rozmotat, asi je nejlepsi cesta rozchod...

tinaprofi
17. lis 2016

no já jsem nenapsala, že je mi z něj na zvracení 🙂 já chápu, že je to chlap a má prostě libido, který je pro něj ve vztahu důležitý...proto říkám, že kurva není řešení, jen se oddaluje fakt, že půjdou od sebe ve chvíli, kdy to žena zjistí 🙂 proto mu píšu, ať uštetří trápení oběma a jde od ní.

konekokira
17. lis 2016

@kackakastanka osobně bych byla radši, kdyby se se mnou chlap rozešel hned než aby tajně chodil za stetkama...

cukricek123
17. lis 2016

Já neměla chuť na sex 6měsíců a chlap to pobral. Prostě mě do toho nenutil a samo se to pak srovnalo. Po porodu nevím jak to bude, ale určitě se budu snažit ho uspokojit jinak pokud sex nepůjde. Ale co se týče placení za sex.. pokud by se to stalo jednou tak ok.. ale co 3 týdny? To už je trochu divné.

pidalka12
17. lis 2016

No dámy, moc pěkně. On jde pro radu a vy jste jste jak trihlave saně. Placený sex rozhodně neuznávám. Kor, když nedokazes vydržet víc jak tři týdny. Nicméně te chápu. Tady asi nejde primárně i sex, ale o to, ze to žití a souznění není v pořádku. Mně z toho přijde, ze žena si te absolutně neváží. Je ji vše jedno a moc dobře vi, ze neodejdes a postaras se. Možná ona v tobě nevidí chlapa.

zelva
17. lis 2016

Tak hele. Je vidět, že chlap není žádný primitiv. Věc se snažil a snaží dlouhodobě řešit a to na všech polích a všemi možnými způsoby! To je u chlapa obdivuhodné. Spousta chlapů by se takto nesnažila a sex mimo manželství by vyhledala už dávno. A rozhodně o tom nezakládala téma na diskuzích pro ženy, kde, jak mohl předpokládat, se na něj babinec vrhne, odsoudí ho a prokleje do desátého kolene...Je vidět, že mu na ženě záleží a chce, aby jejich vztah fungoval po všech stranách. Ať se to některým ženám líbí nebo ne, chlap prostě sex potřebuje. Není možné ho ze vztahu úplně vyškrtnout. To prostě normální chlap dlouhodobě nevydrží. Nevím jak má třeba dotyčný staré dítě, ale pokud je to mimčo, tak určitě neházet hned flintu do žita, žena je skutečně velmi unavená a na sex nemusí mít chuť. Časem by se to určitě mělo srovnat a chuť na sex by se měla vrátit..Pokud by to ovšem takto bylo i do budoucna (až dítko bude více odrostlé), tak těžko poradit, pokud už jste se takto snažil i přes odborníky (tím myslím tu poradnu teda 😀 ). Já teda samozřejmě neschvaluji ty placené služby (to asi žádná žena), ale zkrátka rozumím tomu, že chlap má jisté potřeby a dlouhodobé neuspokojení těchto potřeb chlap nedává.......

megynka13
17. lis 2016

Docela mě některé komentáře udivují. Koukám, že ženy jsou prostě automaticky na straně žen, ať je to jak je to. Pokud bych reagovala pouze na to, co píšeš, pak bych ti poradila rozvod. Placený sex je opravdu hnus a navíc - jak to chceš řešit dál? Dělat tohle třeba až do konce života? Spíš bych si se ženou promluvila. Třeba se i přiznala, prostě aby se to konečně nějak pohnulo - buď k tomu rozvodu, nebo k usmíření. Však pokud vám to neklape, to se prostě stává. Třeba si najdeš jinou a lepší.
Jinak ale nerada hodnotím něco, kde znám jen jednu půlku. Bylo by dobré znát i její pohled na věc, jelikož každý si tu "svou pravdu" občas přibarví.

jbouda
autor
17. lis 2016

Ok. Reakce chapu a je to pro me urcite k zamysleni (z pohledu zeny). Jen upresnim, ze to trva x roku a 6ti mesicni absence jsem behem te doby zazil 2x. Placeny sex jsem "zavedl" az letos na jare. Jak jsem psal, nepovazuji se za dokonaleho.

odula
17. lis 2016

@kackakastanka se mi trochu nelíbí takovej ten přístup - já dělám všechno, druhá strana nic. nebo málo. Je to takový trochu hledání alibi.

@jbouda hele - slíbil jsi manželce v dobrý i ve zlým, ne? Takže teď je to "horší", takže nešpekuluj, buď chlap, laskavě postav čestně k ní i k tomu slibu cos jí dal, zauzluj si lulouše a vzpomeň si na růčo strůčo job- Střídej ruce, aby na sebe nežárlily, a buď ženě oporou za každou cenu. Co bys dělal kdyby byla dlouhodobě (třeba gynekologicky) nemocná? Taky by sis zaplatil štětku? A neříkej mi, že by to bylo jiný, protože nebylo. Libido je sice hezká věc, ale sex není něco, bez čeho by člověk umřel. Takže se dej laskavě dohromady, přestaň dělat tyhle krávoviny a hledej se svojí ženou cestu jak z toho ven. A nedělej ze sebe chudinku, která už vyzkoušela všechno a druhá strana nereaguje jak by měla. Na to ti neskočim, už jsem pár týpků s tímhle přístupem v životě potkala. Zdar a v úctě.

kacca11
17. lis 2016

@kackakastanka ja nerikam, ze jeho zena je bez viny, naopak, na rozpadu vztahu ma radny podil. Ale reseni placenym sexem, to je na me tedy silne kafe. To uz radeji rozchod, postavit se tomu rozpadu celem, neztohle. Misto aby to tedy dokazal bud zkousnout nebo ukoncit utika za placenym sexem, to neni ukazka toho, ze by si zeny vazil, ale ze si nedokaze vybrat.

milius
17. lis 2016

Zajimalo by me,co presneji znamena tvoje konstruktivni kritika spolecneho pristupu k vychove ditete, hospodareni, plytvani jidlem atd... jestli nahodou nekritizujes az moc,jak se stara o dite nebo neco takoveho.
Nezustala ji treba nejaka kila po porodu? Muze si pripadat neatraktivni, staci i nejaka nejapna narazka na toto tema...
Muj zajem o sex po porodu taky prudce klesl. I kdyz mame docela casto vecery pro sebe (hlida babicka), stejne se citim spis jako mamina nez manzelka. Cloveka to hodne pohlti, je tezke se po narocnem dnu, kdy se prcek vzteka, place nebo jsi vetsinu casu sama, vecer prepnout o 180 stupnu a naladit se na romantiku a sex. Chlap si to nedokaze predstavit,dokud to sam nezazije.
A nakonec pripominka k podstate tve otazky-prijde mi naprosto ubohe a sobecke,ze zenu podvadis po 3 tydnech sexualni abstinence!!! Je to hnus, kdyby byla vazne nemocna a nemohla mit sex, tak ji taky podvadis? Podle me jsi nezraly a do sebe zahledeny.

journals
17. lis 2016

Já si nemůžu pomoc, ale ten příspěvek snad píšou dva... v první polovině je snažící se muž, který si uvědomuje, co všechno rodina obnáší, ke všemu přistupuje zodpovědně, manželku podporuje, pro rodinu by udělal první poslední a v té druhé je muž, jehož žena má očividně nějaký problém a jemu vůbec nevadí užívat si placeného sexu. Nevěra se mi hnusí, ale placená je opravdu bez urážky žumpa. Asi by mi víc přišla v pořádku nevěra, než někomu platit kdo ví kde. Promiň, ale tohle mi přijde jako neskutečně hnusný. Chápu, že chlap ujede, může se stát, ale "Letos jsem si stanovil takove sve pravidlo, ze kdyz se mnou zena 3 tydny nespi, dopreju si placeny sex" a na tom pravidlu ses domluvil sám, nebo se ženou? Víš, tohle je opravdu sobectví největšího kalibru a jsem si dost jistá, že až se manželka tohle dozví, tak to nedá.
Co ti poradit nevím, protože nevím, jestli člověk, který klidně vyhledá placený sex opravdu stojí o řešení problémů, které v partnerství čas od času jsou. Tímhle jsi našel asi to nejlehčí řešení které se nabízelo. Ani jsi nehledal nějakou formu "přátelství s výhodami" prostě jsi šel tam, kde to bylo nejlehčí...
Teď hlavně doufej, že sem manželka nechodí a neobjeví se v tom... protože dozvědět se to ještě takhle, tak to by bylo hotovo už úplně... 😕 😔

tinaprofi
17. lis 2016

tyhle rady jsou kontraproduktivní v tom, že slyšíme "pravdu" jen z jedné strany 🙂 co si budem povídat, určitě by se k tomu taky mohla dotyčná vyjádřit a do ložnice jim nevidíme /naštěstí 😀 / zkrátka šlapka není řešení v takový citlivý situaci a doznání manželce nepomůže. Pokud to trvá x let, jak píšeš, tak tvoje radikální a poněkud nešťastné rozhodnutí chápu a nevím jestli její postoj vyřeší terapeut v poradně, možná by nebylo i od věci si připustit další věc a to je jestli jsi i ty nadále přitažlivý pro ni 🙂 Stát se může po letech všechno...nejsme dnešní...

kackakastanka
17. lis 2016

@jbouda hele jeste me napada, co by sis pral do budoucna od tohoto vztahu? a az si na tu otazku odpovis, tak si take odpoved na otazku, zda je to po letech nekomunikace, bez sexu a v nesouzneni realne? a pokud ano, jak toho lze dosahnout? Poradnou, spolecnou rozpravou u vina, na dovolene ve dvou? Pokud to zkusis jeste parkrat a vysledek to neprinese, tak bych volila rozchod. A placeny sex mi prijde lepsi, nez bokovka, ale reseni to neni a spise bych do budoucna hledala jinou partnerku.

journals
17. lis 2016

Jednu radu bych každopádně měla - pokud chceš rozebírat takhle intimní věci na netu, udělej to tak, aby tě nikdo aspoň pod přezdívkou nenašel...(ráda si dávám věci do souvislostí, tak jsem si přečetla i ostatní témata která jsi založil a kam jsi přispěl). Tohle není věc, ve které se člověk chce poznat a nikdy nevíš, kdo tu tyhle diskuze čte. Kdo z nás by chtěl, aby si je přečetla ta drbna sousedka, nebo holky v práci, že? Pro příště by asi bylo fajn vyřešit svoje příspěvky jinak 😉
Jinak souhlasím s tím, že tohle téma je natolik složité a kontroverzní, že by to chtělo i druhý úhel pohledu. Věřím, že tvoje žena by k tomu měla co říct, jen z nějakého důvodu nechce mluvit s tebou, ale tohle po netu nikdo tady nevyřeší...

malalucinka
17. lis 2016

sorry ale jsi soběstředný,myslíš jen na sebe a na svoje choutky.....kdybys to co věnuješ do ku.....věnoval do toho aby byla žena šťastná....což evidentně není,protože kdyby byla tak nemá problém .....doufám, že ji cvane co má doma a opustí tě ona,chlap co se neudrží jen kvůli fyzickým potřebám a zapomene, že dal slib své ženě je pro mě ohavné prase

tifanyt
17. lis 2016

Teda, já nečetla většinu příspěvků...ale to vážně máte dojem, že když je žena nešťastná, že je to vždycky vina chlapa?
A že když se chlap snaží, tak se vždycky snaží málo? A kam to věčné omlouvání ženských nálad ještě půjde?
A @malalucinka - myslet, jen na choutky...snad je to normální lidská, fyzická potřeba...máme jí všichni - teda většina - proč z toho dělat špatnou věc?

Krize do manželství přichází v různých vlnách - s dětmi možná mnohem častěji.
Pro autora musím říci, že utíkat každé 3 týdny bez sexu k placeným společnicím není úplně fér. Je to alibismus a v podstatě jste si tenhle limit vymyslel pro své vlastní potěšení, aby jste si mohl odůvodnit návštěvu společnice a možná máte lepší pocit, že je to placené? Že je to vlastně jen částečný podvod, když je to bez lásky...

Pro mě by snad bylo pochopitelnější, kdyby jste si našel normální ženskou-milenku, se kterou vám bude po sexuální stránce dobře...Neříkám, že s nevěrou souhlasím - jen myslím, že jsou situace, kdy se dá pochopit.

Nikoliv u placených společnic - z toho je mi fakt úzko. Čistě teoreticky, kdyby mi manžel řekl, že hodně trpí absencí sexu a neudržel se a byl mi nevěrný s normální ženskou, tak bych se samozřejmě cítila podvedená, ale pokud bych chtěla manželství zachránit, tak by mě to asi donutilo přemýšlet, co to pro mě znamená. Kdybych se ale dozvěděla, že si sex zaplatil - to by by asi konec.
To je krom jiného plánovaný akt, dlouho promýšlený - žádný úlet z nedostatku sexu...

Takže prosím - už tam nechoďte! Najděte si prostě jinou ženskou. Buď si jí budete udržovat jako milenku, nebo se časem s manželkou stejně rozhodnete jít od sebe. Někdy je i pro děti lepší, když jsou rodiče od sebe...

barusak1
17. lis 2016

@zelva konečně rozumná rada a zhodnocení situace.

zanett
17. lis 2016

Mne se strasne ekluje, kdyz si nekdo ve vztahu/manzelstvi hrabe na svem pisecku a jedna v podstate tak, jako kdyby ve vztahu nebyl, dela rozhodnuti, ktera se toho druheho dotykaji, takoveto 'o ni bez ni', viz "Letos jsem si stanovil takove sve pravidlo, ze kdyz se mnou zena 3 tydny nespi, dopreju si placeny sex". 😠 Tohle si muze s klidnym svedomim rozhodnout nekdo, kdo neni ve vztahu a nema k nikomu druhemu zavazky a (moralni) povinnosti.....takze ty sis stanovil pravidlo? Jo ahhaaa, a co na to manzelka? Jo pockej, ta to nevi. Aha. Takze milostpan si stanovil pravidlo, ktere muze mit zasadni dopad na jeho manzelku (pohlavni choroby, stetka placena z rodinneho rozpoctu atd), ale jaksi o tom manzelku neinformoval. Vsak proc taky? Nechce se mnou spat, tak budu spat s jinou, takova pasivne agresivni pomsta. Ty ses mi darecek! 🙄 Udelal bys lip, kdybys vylozil karty na stul a manzelce vsechno rekl hned (I to, ze to treba mezi vami skonci), nez ze sebe delat chudacka, ktery trpi, ale zaroven si necha lestit pe*o od stetky 😠

malalucinka
17. lis 2016

@tifanyt nesouhlasím s tebou......když si někoho beru tak dávám slib a pro mě to je posvátné.....choutky se dají ovládat, a za mě kdyby byla šťastná,tak jsou spokojení oba.......já ho omlouvat nebudu! To že někdo radějí vyjhledá ku....je pro mě bezcharakterní člověk, který jen myslí sám na sebe.......Každý´á žena má totiž důvod, když nechce tak v něčem je problém, ať už zdravotní,nebo psychický.....ale nemusí to být její chyb vždycky......za mě je rodina posvátná!

martaska78
17. lis 2016

Spíš by bylo na místě, jak dlouho tento stav trvá, jak velké máte dítě a jestli, když má žena tolik volnosti, jestli ona nemá vyžití jinde. Nevim, nemyslím si že bych byla naruziva, spíš ne, mám za sebou 2 těžké porody, ale ani já bych asi tak dlouho nevydržela. Uvědomuje te si, že to je min 8x3 týdny bez sexu? Pravd, placený sex je pod úroveň, ale ostatní by to řešili milenkou, která většinou chce muze nakonec pro sebe. Tak babo rad, co je lepší

tifanyt
17. lis 2016

@malalucinka Ano s placeným sexem také nesouhlasím.
Ale jinak mi vše, co píšeš přijde prostě jednostranné.
Ten slib v manželství se snad týká obou, ne?
Není to tak, že chlap se slibem vzdává choutek a zavazuje se, že bude sloužit jen manželčinu štěstí.
Podle mě by to mělo být tak, že i žena by měla manželovi choutky pochopit, respektovat a snažit se udělat šťastným i jeho.
A v tomhle vztahu to evidentně oboustranně nefunguje - ale podle tebe za to může prostě chlap!
Protože ženská důvod vždycky má! To je přece směšné. Dělat z ženské nějakého nadčlověka, co má ke všemu správný důvod a na vše má monopol!

kacca11
17. lis 2016

Jeste by me zajimalo, jak vubec travite (nebo jste drive travili) spolecny cas se zenou? Ctu v podstate jen to, kolik ji davas prostoru o samote, jak se venujes detem a kam vsude jezdis. A co vsechno ji vytykas. Ale co dela dobre nebo co na ni mas rad... tady neni nic.

malalucinka
17. lis 2016

@tifanyt nedelam z ni nadčlověka,myslim si ze ma k tomu důvod....co třeba ten ze pochopila jaky ve skutecnosti je?coz uz z toho co udelal mi taky vyplynulo....proste je to ohavne a říkejte si co chcete,jeho zeny mi je lito,to ze on neudrzi svoje choutky-mi prijde ohavne, je to muj názor, klidne nemusíte souhlasit,ale ja to tak citim......koncim v tehle diskuzi a stojim si za svým ohavne a za me neomluvitelne

tifanyt
17. lis 2016

@malalucinka
Jasně, já nemám v úmyslu se s vámi nějak hádat. Vždyť to není náš problém.
Jen si říkáme vlastní názory.
Pokud ona s ním nechce být, nechce s ním spát - pak nechápu, proč s ním i nadále chce být. Píše, že ona rozvod nechce. Přece není možné, žít v manželství jen proto, že je to manželství - bez lásky, vášně...
Pro mě je prostě ta láska a vášeň víc než instituce manželská.
A vím o spoustě rodin, kterým rozvod prospěl.

Jak jsem psala - nesouhlasím s placeným sexem a samozřejmě nesouhlasím ani s nevěrou. Jen myslím, že v některých případech to není až tak neomluvitelné a nenazývala bych to ohavností.
Možná nešťastným řešením, protože si myslím, že nevěra moc vztahů nezachránila. Spíš pomohla si uvědomit, že se dá opravdu žít i jinak.

Rozumějte - já nechci hájit, co provedl. Jen jsem chtěla poskytnout trochu střízlivější pohled a né jen dokola opakovat co se smí a co se nesmí...Ona manželka se asi taky nechová úplně férově ve vztahu, když jí její manžel nezajímá a nezajímají jí jeho potřeby...nelze se pak divit, že ten vztah nefunguje.

kacca11
17. lis 2016

@tifanyt ono nejde az tak o institut manzelstvi jako spis o to, co si ti dva slibili. Ja to treba beru vazne.

tifanyt
17. lis 2016

Dvě věci
- Buď se prostě společně začnete snažit o záchranu vztahu.
Tzn., že vy přestanete ženu podvádět a pokusíte se začít od začátku. Dopřejte si společný čas a zjistěte, jestli se máte ještě rádi a chcete spolu být! Dejte tomu čas a během té doby určitě svou ženu nepodvádějte, aby jste měl možnost poznat znovu sebe i jí...dejme tomu půl roku? Za to, že zjistíte s kým strávit zbytek života, to není tak dlouhá doba, ne? Své potřeby si případně můžete uspokojit i sám 🙂

- Pokud nemáte v úmyslu přestat navštěvovat placené společnice, tak to radši rovnou ukončete. Udělejte to, pokud možno, v klidu a rychle. Připravte se na scény a výčitky - do určité míry si je určitě zasloužíte, takže se pokuste to vše přijmout - nakonec vy budete vždycky ten, co podváděl a odchází od rodiny. Ale pokud to zvládnete, myslím, že se dá pak žít mnohem důstojněji a mít přátelský vztah s exmanželkou a hezký vztah s dítětem.