Znovu odpustit nevěru?
Holky, chci se zeptat těch, co je přítel podvedl dvakrát a více..protože si myslim,že pokud jen jednou, tak se to nedá s tou další srovnat..myslím s naší reakcí na ni..poprvé se hroutí svět, prostě vše,co jsme si vysnili..ale podruhé je to jiné. Mně se to bohužel ted "zase" stalo..a kdybych nemela ted roční dítko, tak to asi rešim radikalne. aale takhle proste nevim. je to hrozný. dozveděla jsem se, že mě podvádel skoro dva roky. On uhnal ji. Ona chtela,aby nas opustil, to asi nezvladl,tak se s nim rozesla. ted uz ppůl roku on bojuje o to,aby ho ona vzala zpet. ted jsem na to došla. přiznal se. u nas to bylo posledni dobou na prd..jsme spolu taky uz večnost..14let..nicmene ted chce byt pry s nami, dušuje se,že uz to neudela, že chce zit rodinnej zivot s nama, videt,jak dcerka vyrůsta a tak. no doják..ale stůjme na zemi,že..stalo se nekomu, že odpustil druhou neveru a chlap pak sekal latinu(nebo to lip tajil) :D ? nevim,zda mu můzu jeste vůbec verit..nebyl to jen sex, ale zamilovani, se vsim vsudy..to,ze je to 18leta kočenka je asi jen info navic..proste bezstarostna, nemusi s ni resit ohledne dítete,domacnosti,kojeni :D a tak..minule taky tak mlada..laka ho asi dobyvat ty mladice, bezstarostny, otevřeny vsemu :( je vůbec sance na zmenu? diky..ty,ktery to nezažily,tak at radej nic nepiší 🙂
Být tebou bych si položila par otázek: stojíš o tenhle vztah? Chceš za něj bojovat? Jaké vlastnosti mas na svém partnerovi rada? Jsi v tomhle vztahu šťastná? Mas pocit, že partner o vásw vztah taky stojí a chce o něj bojovat? To by ti mohl pomoci ujasnit, co vlastně chceš a co dělat. A pokud chceš bojovat, pak bych se ho upřímně zeptala jestli chce na vztahu pracovat a jestli jo, ať to upřímně odpoví, co mu ve vašem vztahu chybí, proč to udělal a co bys mohla zlepšit, aby byl ve vztahu spokojenější.
Svět a vztahy by byly o dost jednoduší, kdybychom pochopily (my ženy), že se muži nezmění. Nikdy.
@chrobacik13 Naprostý souhlas...
Byla jsem 13 let v manželství s domácím násilím (ne na dětech). Moje nejstarší 18letá dcera (mám 3) mi ve slabých chvílích vždy předhodí, že mi neopustí, jak jsem jí setrváním v manželství prý zpackala život, byť jsem se starala a snažila být nej mámou.
Opusťte ho, dokud je malá malá a dejte jí i sobě šanci žít hezky, důstojně a s někým, kdo jí bude vzorem a Vám radostí.
@krikri27 presne vim o cem ted pisete,zazibala jsem to taky akorat ja jsem byla ta dcera ze tri a nejmladsi,maminka byt se o nas starala nejlip jak mohla to ze neopustila otce o hodne driv jsem ji taky vytkla..proto maminko zakladatelko i kdyz si myslis ze pro dite je dulezity mit oba rodice,ne vzdy je to to,nejlepsi...
@chrobacik13 a vas otec matku týral? nebo podváděl?
Máš dvě možnosti, buď se smíříš s tím, že tvůj přítel občas někde ujede, občas bude mít dlouhodobější vztah jinde, ale (snad) vždy se vrátí k tobě (a ty to musíš ustát a žít vedle toho svůj šťastný život a tohle nebrat osobně - jinak to nemá cenu) nebo uděláš radikální řez, On se určitě nezmění.
@ninaaa neppdvadel,ale holdoval alkoholu denne a to vedlo k agresivnimu chovani a fyzickym utokum na mamu a videt maminku nestastnou,vystresovanou a smutnou..bylo to tezke,lip by nam bylo samym
@kastanek87 ahoj, a podvedl te jen jednou? Mate deti? Jak vis,ze te miluje,kdyz te podvedl? Byla to jednorazova akce nebo delsi vztah? Je to hrozně těžké. ..ze by se ten muj minule,bez ditete,nepoucil a ted uz jo? To je asi blbost,ze?
Muži jsou kohouti. Někteří se ovládají, někteří méně.Myslím, že mít rád a mít rád a přesto podvádět-to jsou prostě dvě varianty vztahu.Někdo holt ubližuje druhému-lze to buď tolerovat, nebo po zralé úvaze vymezit hranici, za kterou když půjde, nebudu s ním. Na tom ale trvat-takže rozmyslet, zda pro mne nebude život s kohoutem šťastnější. Vše se může změnit různým způsobem. Také záleží, jestli si nezvykne, že po úletu s v podstatě děckem ho nevezmete vždy zpět. Ta dívka si je nekvalitní, že-když jediný, o koho stojí, je otec od rodiny. Nesahá Ti ani po kotníky!Doporučuju častěji tatíka nechávat se starat o malou, občas si jít za svou zábavou a pořádně se před tím namalovat-aby nemyslel, že taky nejste bezstarostná-jen klidně taková buďte-chytí se za nos-když ne, žádná škoda.
@ninaaa ahoj, my jsme s maželem taky velmi dlouho už, poznali jsme se velmi brzy. Už vím, že život není jen černý a bílý a myslím, že každý v životě může udělat chybu v podobě jednorázové nevěry. To se dá jednou pokud člověka miluju odpustit, ale pokud je to dvakrát, třikrát, desetkrát ...nebo pokud to trvá léta, tak to přece není o chvilkovém pobláznění. Navíc je to takovej "borec" , že klidně potom chodí x let domů, kde ty mu peřeš jeho košile a trenky- aby se líbil jinde, staráš se o něj a domácnost, o jeho dítě a on si chodí užívat jinam? Navíc nevěra je hnus, ale být nevěrný ženě, která nosí moje dítě, která právě porodila moje dítě je za mě neodpustitelné, to bych neodpustila. Pokud tě podváděl tak dlouho a v době, kdy jsi měla být v jeho očích největší madona, tak jak bude vypadat tvůj život s ním, až ti začnou přibývat vrásky, případně kila, nebo šediny? Jestli je to takový kretén, že nevidí své největší štěstí doma po boku tebe a svého dítěte, nemá podle mě smysl s ním ztrácet čas i kdyby prosil nevím jak. Držím ti palce aby ses při rozhoování moc netrápila a byla spokojená. 😉
@ninaaa přečetla bych si po sobě několikrát co jsem napsala, a zkusila v duchu poradit jiné...
Je to slibotechna, jiný už nebude, utecte dokud to jde, s jedním malým dítětem se znovu začíná v pohodě.. až bude starší hůř to ponese a stejně neskoncite jinak než od sebe...jen se oddaluje nevyhnutelné ...
Ok jednorázovou nevěru bych asi skousla. Ale mít doma chlapa který dlouhodobě udržuje intimní vztah s nějakou jinou, když už ve vztahu je...bych se....jen při myšlence že bych s ním ještě něco měla mit
No, uz to zaznelo. Kdyby slo o nejaky opilecky ulet nebo tak, asi bych dokazala odpustit. Musel by se pak setsakra snazit....
Ja nemam neveru potvrzenou. Ale vim, ze jedna zena byla. A dlouho. I v dobe, kdy jsem byla tehotna a pak se davala dohromady po traumatickym porodu. Nevim, co vsechno mezi nimi probehlo. Nejdriv jsem si rekla ze nebudu resit. Ale pak jsme spolu prestali spat a vytratilo se vse hezke. A tak jsem koukla do mobilu... Nasla jsem tam zpravy a telefonaty ktere jsem radeji hledat nemela. Uhodila jsem na nej. Priznal se. Ne k nevere jako takove ale k blizkemu kontaktu s jinou. Dala jsem jasne ultimatum - jeste jednou se to bude opakovat a i s dcerou odejdu pryc. Zacal sekat latinu a hodne se snazi. Ale naznaku ze neco neni v poradku je porad dost. Tezko rict co a jak... A ja vim ze kdyz neco praskne proste to ukoncim, i kdyz ho miluju a moc mu chci verit a mit s nim dalsi dite a budoucnost.
Kdyz podvede jednou, podvede znova. Mam kolem sebe dost kamaradek, ktere jsou toho důkazem.
Jedne kamaradky mamka to snasela pres 30 let. Pak ho opustila, rozvedla se a ted skoncila sama na duchod... To nedopust. Dokud jsi mlada a mala je porad mala, lepsi tata kterej vas obe miluje nez tata sice pokrevni ale co je schopny takhle ublizit. Nestoji to za to. Kazdopadne hodne sil a mozna bych zkusila uvažovat o pomoci nejakyho psychologa nebo tak... Mne to pomohlo dost.
Druhou sanci jsem dokazala dat. Ale taky poznala svoji cenu a hrdost a vim ze nema cenu se nechat nicit. Mala by to pro tebe urcite takhle nechtela!
Pokud máš kam odejít,tak jdi. Třeba pak uvidí o co přišel a dostane rozum. Ta šance,i když malá,tam je.

Jak pisi holky, dokud je dítě malé, s každým rokem to bude těžší a těžší...a jednou to stejně prijde