Zrušení otcovství na základě testů DNA. Má cenu to zkusit?
Zdravím všechny a hned k dotazu. Je to takové složitější. mám bratra, ten se mamce narodil v ochranné lhůtě po rozvodu, takže má zapsaného v RL mého otce. Žil s matkou a svým biologickým otcem. Vše věděl, jeho otec ho vychovával. S mým otcem se viděl asi dvakrát v životě. ani jeden druhého nikdy nekotaktoval. Před několika lety zemřel otec bratra. v té chvíli se všichni snažili nějak soudně vyřešit otcovství, aby měl bratr zapsaného v RL svého biologického otce. Ovšem to nedořešili. V roce 2016 zemřel i můj otec. a teď dotaz, je možné toto nějak dotáhnout do konce? Třeba na základě testů DNA? Představuji si to asi snadno, ale vzorky moje, bratra a naší matky by měly ukázat, že nemáme stejného otce. A testy s jeho sestrami ze strany jeho otce by měli ukázat shodu v té druhé polovině, tedy s jejich otcem. Na soudě by mělo být snad dohledatelné, že ten konkrétní člověk chtěl být uznán jeho otcem než zemřel. Má cenu něco takového zkusit? A samozřejmě dotaz, proč to potřebuji. Celkem logicky kvůli dědictví. Po mé babičce ze strany mého otce, která o tomto problému neměla ani tušení. A já v podstatě taky ne, protože jsem jen věděla, že to řešil soud a nikdy se ke mě už nedoneslo, jestli to dořešili. Děkuji za rady a názory
@andulind radí ti tady advokátka, tak bych se toho držela, poděkovala a napsala ji SZ
@zuzineckah advokátka mi tady píše, že to nejde, tak proč SZ?
@andulind třeba poděkovat? 🤦🏻♀️😂
@lilian2111 děkuji, nevím za co, ale mooooc děkuji. Sice jsem do teď nedostala jednu odpověď na to, na co jsem se ptala, ale tak teda všem vám moc děkuji. Tady se na něco zeptat, tak je najednou advokát každý, každý soudí a přitom si vlastně nikdo ani nepřečte celý dotaz. ale děkuji aspoň za další zkušenost, že tady se už na nic ptát nebudu 😂
@andulind nevím, co se vztekáš. Advokátka ti jasně napsala, že to nejde. Evidentně čekáš radu, která by tvrdila opak a tu tady nikdo nemá. Je to velice specifický případ a první odborný názor byl, že to na co se ptáš nelze. Pokud se s tím nechceš smířit, obrať se na advokáta v reálném světě, předlož mu potřebné dokumenty a uvidíš. Buď najde něco, co si tady nenapsala a potěší tě, že to půjde vyřešit, nebo zopakuje verdikt, který padl tady. Ale nečil se, když si nepřečteš to, co by sis přečíst chtěla.
@andulind Ale vždyť ti každý odpověděl tak, jak to nejspíš je, není důvod se tu rozčilovat.
@lilian2111 Pani zjevne chtela napsat, ze nedostala ani jednu takovou odpoved, jakou si prala.
@meronym Jo to je mi úplně jasný právě 🥴🤣
Nezlobte se na mě, nerozčiluju se, ale skoro všechny tady mě najednou soudíte, jak kdybych byla špatná, a proč to řeším teď. Přečtěte si po sobě svoje reakce a potom suďte. A to že mi tady někdo pod jakousi přezdívkou napíše, že je advokát, tak se mám klanět. Děkuji. A ano, nemám čas ani náladu to zde řešit dál. Mám zaplaceného advokáta, který aspoň ví co říká. A po zkušenostech tady aspoň vím, že už sem nenapíši ani jak jsem dopadla. Sice by to mohlo být pro někoho přínosnější než dohady tady, ale neudělám to. Děkuji, A na výsměchy, ramena a urážky už tady reagovat nebudu. Tak stejně se za domněnky tady nebudu nikomu plazit u nohou. Těm, které opravdu normálně řekly názor samozřejmě děkuji, ale na dohady a zesměšňování nemám čas a ni náladu. Na shledanou v reálném životě
A jen drobnost, za jakoukoliv odpověď jsdm poděkovala. Není to tak že chci jen odpověď že to půjde. Ale odpověď "domluv se s babičkou", to opravdu na děkovaní není. Odpověď "myslím si" je pro mě názor, za který taktéž děkuji, ale není to pro mě rozhodující. To vy tady některé chcete jen moralizovat a navazet se, stačí kouknout se na vaši aktivitu tady. A pani advokátka podle aktivity zde asi zase tolik vytíženou advokátkou nebude. Jinak by na tohle čas neměla vůbec. Takže se opakuji, všem normálním diskutujícím děkuji a nebojte, tady se už na nic nikdy ptát nebudu.
@andulind Dobře, děkujeme, nashledanou 😀
@andulind bohužel, dle rodného listu je to tvůj bratr s nárokem na dědictví. Tím že to v minulosti soud řešil ale nedoresil ti nijak nepomůže - bratr může tvrdit že se to stahlo z důvodu že se s"tatinkem" nakonec dohodli že chce aby byl oficiálně jeho syn a ty nebudeš mít jak to vyvrátit. Sice testy DNA (pokud on ti na to pristoupi což je taky jedno velké kdyby) zaplatit a provést můžeš ale k čemu ti to bude? Je dost tatinku kteří vědí že nejsou tatinkove ale deti na sebe napsané v RL mají protože prostě ve svém zájmu i zájmu dítěte to tak chtějí... A on může tvrdit že je ten případ.. A co máš ty? Ty máš tatínka který vypovídat uz nemůže a bratra který dle tvého popisu není schopen být vděčný ani za auto a dum. Roli syna mu už neodpares, bohužel. Chápu že ti to nepřijde spravedlivé ale začala bych se s tím smiřovat (pokud bratr nepřekvapí a sám od sebe se dědictví po babičce nevzda)..
@budouci_maminka děkuji za reakci. No uvidím jak se brácha zachová. Jak jsem už psala, třeba překvapí
Ja bych se v prvni rade snazila domluvit s bratrem. Soud a testy DNA bych zacala resit az v pripade, kdyby se mi s bratrem domluvit nepodarilo.
Dobrý den,protože moc dobře vím,co je mít nejistotu,že moje 2 vlastní děti nejsou moje, tak se taky jako Vy všichni ostatní,zde trochu vynasnažím a řeknu svůj názor na celou problematiku lidských charakterů a převažně viníka,kterým jsou ve většíně případech ženy a jejich kukaččích děti..Které nemají charakter a naprosto si neváží svého partera a klidně souloží s jiným přestože jsou vdanné..Oni vědí že se jim nic nestane..Ony by měly v tomto případě nést hlavně svoje následky své nízké inteligence..A nakonec tím nevíce a totálně neschopný je stát,který je tím hlavním pachatelem,který bezohledně a s radostí uzákoní nesmyslné hovadiny,které lze dnes již kulantě řešit na 99,999% důkazem čí ditě je..Dnešní DNA stojí pár korun..Za dospělého a 2 děti jsem zaplatil 4.700 kč..Tímto bych jednoznačně zavedl poplatek několika stovek Kč za ověření DNA všech učastníků po narození dítě..Cena testu DNA by určítě ještě klesla..V roce 2019 si jí dalo ověřit v tomto neschopném státě udělat 10 tisíc otců..Toto musí v dnešní moderní době suplovat stát i s tím,že si něco řekne za garanci tohoto úkonu..Mnoho firem by mělo práci s testováním a manželé těch par korun rádi zaplatili..A byl by tento ubohý nešvar totálně i do budoucna vyřešen..Nakonec budu muset podle práva tohoto státu předávat pozůstalost cizímu člověku..Jen protože jsem zapsán v rodném listě,kde nemám co dělat .Ale bohužel vidíte,že je námi voleno veliké procento neschopných zákonodárců v tomto státě ..Je mne 69 let a musel jsem se nakonec v tomto chvástajícm státě sám domáhat a dovídat co se stalo před 46 lety v moji rodině..Chce se mne zvracet na neschopnými lidmi,kteří chodí v kravatách a v lodičkách do zaměstnání..Ano,toto je vizitka tohoto právního státu nazvaném Česká republika...

@andulind souhlasím s tebou, taky by pro mě bylo zatěžko to přijmout a dělit se o dědictví babičky s někým, kdo s ní neměl absolutně nic společného. Pochybuju, že by to takhle tvoji prarodiče chtěli. Ale bohužel si taky myslím, že tohle právní cestou změnit nepůjde. S tou adopcí je to dost dobrý příklad. Sice píšeš, že je rozdíl v tom, že otec se o tvého bratra nestaral a nebral ho jako syna, ale papírově je to pořád úplně stejný případ. Slušný člověk by se toho dědictví zřeknul, ale kdo je dnes takový charakter, že odmítne prachy za nic?