Dáváte si s partnerem o Vánocích dárky?
Jak je to u vás? Dáváte dárky pouze dětem? A co dospělí sourozenci, rodiče a příbuzenstvo?
My si s partnerem nedáváme nic. Když jedeme mezi svátky někam na návštěvu, tak bereme něco lepšího na zub. Přítelova rodina (synové a bývalá žena) s tím nemá problém. Oslavy s nimi byly skvělé - společné vaření a co dítě, to jeden dárek. Jednou jsme byli u našich a byl to horor. Milión kravin pro každýho a dítě zmatené a nervozní. To, že nedáváme dárky se mojí polovině rodiny urcitě nelíbí, ale neřeknou nic.
@lenka5731 Jani - souhlasím s tebou, že parfém a knihy si ráda kupuji zásadně sama. A když už mi je chce někdo koupit, ať se zeptá jaký. Zejména jde li o parfém se mi do vkusu umím trefit jen a jen já sama 😀
@lenka5731 A šperky ? To nenosím, takže darovat mi je někdo, musela bych jen sehrát trapnou scénku, jak se mi to líbí a jééé, děkuji... 😅 proboha... nemám to ráda.
@latkovkybrno no vida 🙂
@koncita Ale je fakt, že to budí někdy nechápavé reakce 🙂
@latkovkybrno právě, ženy co nemají klasické "ženské" záliby, je dost obtížné obdarovat. Tím myslím módu, šperky, dekorace, kosmetiku, parfémy, hrníčky, svíčky a podobné předměty. To mi nic neříká. Tak oceňuji, že mi to manžel nedává pod stromek, jen proto, aby pod stromkem něco bylo. Samozřejmě ví, jaké mám záliby, ale i tak mi přijde zbytečné, aby mi dal předplatné nějakého běžeckého časopisu, běžecké ponožky, nebo dokonce poukázku do běžeckého obchodu a já nevím, co ještě, co se dá koupit bez vyzkoušení. Navíc snad všechno potřebné mám a tutéž věc dvakrát (třeba nějakou bundu) fakt nepotřebuju.
@lenka5731 no jasně. Já jsem v tomto asi .. radikál nebo jak to vyjádřit.. I ta blbá svíčka, když mi nevoní tak, jak se mi líbí, mě extra nepotěší... Asi jsem mrcha nevděčná 😀
@lenka5731 jestli to vyznelo jako povýšení, tak to tak vůbec nebylo....díky Bohu za to, že muj manžel je v tom stejný jako já...a že to nechce stejne jak vy 🙂) protože mě by to bylo líto...tak to bylo myšleno.
a jinak motorkám nerozumím, ale když chceš, seženeš někoho - jeho kamaráda atd...který poradí... 😉 o tom to podle mě je...
a to samé, myslíš, že rozumím dalekohledům?? To víš že ne, ale sháněla jsem a sehnala lidi, kteří mě rádi poradili....
a ohledne parfemu, nechodím a neříkám svemu muži, heled, dochází mě parfem....jednoduše ho nechám v koupelně tak aby si všiml....a po obdarování ho pochválím, neb mám radost, že ho nemusím shánět a on z toho má radost, že mě potěšil....navíc vymyslíme vždy neco, co má druhý rád....překvápko....
letos jsme se rozšoupla a pořídila mi xboox one s hrama...sám by si to nekoupil.....má to jako hlavní dárek....navíc večer až usnou deti, mužeme hrát i spolu nektere hry, potichu abychom se neprobudily, a nasmejeme se u závodů aut....třeba....a má koupenou i střílečku....
ps já bych taky mohla, že se do mě navážíš za muj názor - "manžel mi je dopřál (tzn. "dovolil" mi za to utratit jím těžce vydělané peníze), protože ho vůbec nezajímám. Zajímavá logika. " ale nedelám to, neber vše hned osobně 😉
@latkovkybrno to teda a přitom je to tak príma 😝 😀 a těch ušetřených peněz 😀 ne, fakt.....zkrátka nám to tak všem vyhovuje, tak to tak děláme a nikomu nás nemusí být líto 🙂
@latkovkybrno beze srandy? Nejhorší dárek jednoznačně svíčka 😀 😀 😀
@lenka5731 ad klasické ženské záliby - mě třeba parfém, hrnek nebo svíčka potěší, ale mám tak hodně, ale fakt hodně úzký výběr, že to, co tam patří, někdy neví ani můj muž.. Nezajímá ho jaká mi voní svíčka nebo parfém. A ani to po něm nechci.
@koncita jasan, musí být spokojení všichni, bylo by asi blbý kdyby mi on dal dárky a já jemu prd 😎
@koncita hele ani ne... miluju svíčky Yankee candle a kdybych dostala od někoho tuhle s vůní Cinnamon stick,tak bych i radost měla 😀 😀 😀
@latkovkybrno víš jak byl šťastnej, když jsem mu to nabídla? Jako že se nemusí trápit, co teda koupí, protože podesátý stejnej krém.....(ehm, myslím, že mě miluje, tak snad tím nevyjadřuje nelásku) 🙂
@koncita tak s láskou to podle mě fakt nemá co dělat.. já svýmu muži nic nedám, on mě taky ne a vztah máme na 1* 🙂
@latkovkybrno hele já nesnáším dávání i dostávání svíček....fakt....já když dostanu svíčku, tak si řeknu - tvl to si teda nedal moc práce s vymýšlením, tak vzal trapnou svíčku, kterou ani nezapálím, páč mi to nedělá dobře a akorát mi to zabírá místo v kredenci 😀 a posílat ji dál nemůžu, páč je to proti mému přesvědčení, že svíčky se nedávají 😀 😀 😀
@koncita to sem si myslela taky, dokud jsem nepoznala Yankee Candle 😀
@koncita ježiš to je báječnej tip na dárek, děkuji 😀
@latkovkybrno a kdyby mu to neudělalo radost, tak mu kup svíčku 😀 😀 😀
@koncita nene, ten na svíčky není 😎
@latkovkybrno
@koncita tak leda svíčku jako erotickou pomůcku 😎 použitelnou mnoha způsoby 😀
@latkovkybrno ale to nikoho nezajímá holčičko, musí přece dostat dárek, jsou Vánoce ne?! 😵
Bavím se, kvůli čemu jsou ženský schopný se pohádat 😀 každý to má v rodině jinak a důležité je to, aby jim to vyhovovalo, není třeba dělat závěry, že když to má někdo jinak, tak se nemají rádi, nezajímají se o sebe a podobně.
Já jsem hodně praktický člověk a radši si vyberu přesně to, co chci. Letos jsem si koupila kozačky a parfém, manžel si taky koupí něco, co se líbí jemu. Pod stromek si to zabalíme a budem dělat překvapené, protože holky by to už řešily, proč nemáme dárek apod.
Našim rodičům a prarodičům jsem už třetí rok nechala udělat kalendáře a fotoalba s fotkami holek za celý rok, to je potěší nejvíc. My od nich dostanem obálky s penězi, mně to teda nijak neuráží, naopak mi to vyhovuje.
Moje sestra rodinu nemá, dá dárky holkám, my dáme dárek jí. Manžel má 3 sourozence, oni mají celkem 7 dětí a dohodly jsme se, že si dárky dávat nebudem, ani dětem. Sejdeme se u manželových rodičů, tam děti dárky dostanou od nich, tak i tak jich tam bude spousta.

@tarra27 "jejda není a není neco blbě"
proč by mělo být blbě něco, na čem se manželé, partneři dohodnou a oběma to vyhovuje? A kdo určuje, co je blbě? Ty?