Dárky

22. kvě 2021

Předem říkám že nechci, aby to vyznělo že chci z rodičů tahat peníze. Jen mě trápí jedna věc.
Bratr má partnerku, která má dceru z minulého vztahu. Když cokoliv slavila, ať už partnerka nebo její dcera (svátek, narozeniny, Vánoce), moji rodiče jim koupili dárky bez řečí. Třeba její dcerka k Vánocům dostala panenku, stavebnici, omalovánky, pastelky, a další kraviny. To samé na narozeniny. Když se moji rodiče konečně dočkali vytouženého vlastního vnoučete ( tak to říkají, že tamta není jejich), očekávala bych měření stejným metrem. Ale jak k Vánocům, tak k prvním narozeninám moje dítě dostalo jen plyšáka z penny za body, a plyšáka co poslali z jednoho eshopu zdarma jako dárek k objednávce. A mě to přijde smutný. Kdyby teda se k mému dítěti chovali aspoň odtažitě, ale to ne,pořád mi ho chtějí br, jako by bylo jejich dítě. Nějak tomu nerozumím.

autor
22. kvě 2021

*brát

zelenaesmolda
22. kvě 2021

Chudak holka jestli o ni rikaji,ze neni jejich...ona za to prece nemuze.

hasara33
22. kvě 2021

A co se jich na to zeptat? 🤷‍♀️

autor
22. kvě 2021

@hasara33 Oni sami to zdůvodní tak, že nemají peníze. To bych brala. Ale že si za týden jedou na nákupy, kde si koupí spoustu nového oblečení, několik bot, to je asi nic nestojí. A když pak holky od bratra něco slaví, na to peníze taky jsou. Neříkám že chci pro své dítě tuny dárků, ale třeba tchýně nám řekla, ať řekneme co bychom si představovali,třeba do 500, a ona to koupí.

mourovatakocka
22. kvě 2021

Oplatila bych jim stejně, až budou mít nějaké slávy oni. Víš, nemáme peníze, tak tady jen takovou drobnost. Nevím, co myslíš tím, že ti chtějí malou brát, mám tomu rozumět, jakože ji chtějí na procházku, na výlety? Předvádění, jací jsou super prarodiče? Dárky asi zkus neřešit, je to sice sakra smutné, ale ber to jako výhodu - nezahltí vám byt kravinama, druhá babička se na dárky ptá, což je za mě nejlepší varianta. Horší bude, když ten rozdíl bude vnímat tvoje dítě, jak poroste 😔 To by pak bylo na delší rozmluvu, ale pokud oni nevidí problém, nebo nechtějí vidět, těžko jim něco teďka vysvětlíš.

caboonek
22. kvě 2021

Vim, o cem mluvis... musis se nad to povznest. Pokud ti vadi plysak, domluv se na prispevek na drazsi vec, kterou dite vyuzije. Ver mi, ze je nezmenis... zkus kompromis, ulevi se ti...

autor
22. kvě 2021

@mourovatakocka Třeba přijdu na návštěvu, nestihnu si zout boty ani sundat kabát, a oni mi ji berou z náruče. Nebo jdem ven, a máma mi hned vytrhne kočárek z ruky, aniž by se zeptala jestli může. Vlastně to vypadá tak že když se vidíme, okamžitě malou musím odevzdat. Neexistuje abych ji měla chvíli já.

autor
22. kvě 2021

@caboonek To oni nerespektují, nějaké příspěvky. Když to zkoušel brácha, že místo blbostí by na Vánoce chtěl příspěvek na vysněnou cestu do Norska, ihned ho poslali někam, že mu dají co oni uznají za vhodné.

mourovatakocka
22. kvě 2021

Tak to by zas neexistovalo pro mě. Mě nesměl brát z náručí dítě ani manžel. Jak k tomu to děcko přijde, nechat se odervat od mámy. Hezký po domluvě. To bych ti doporučila si vyjasnit, protože se to bude stupňovat. Ty jsi máma, dítě není plyšák na hraní. Stojí ti nervy za kontakt?

autor
22. kvě 2021

@mourovatakocka Asi nestojí. Nejhorší je že už to vnímá i malá. Akorát pláče, volá mama mama...

autor
22. kvě 2021

@mourovatakocka A víš co je ale divný? Když se bavíme, tak ona prý nikdy nepůjčila nikomu (ani svému muži)svoje děti do náruče, ani kočárek. To že neexistovalo. Ale u mě to požaduje 🤔

mourovatakocka
22. kvě 2021

Hele a jak to vnímá tvůj muž?

hasara33
22. kvě 2021

Já to chápu, to je jasný, že to zamrzí a ono asi nelze moc dělat, protože zase kvůli takové defacto malichernosti dělat zlou krev 🤷‍♀️ myslím, že za to to nestojí ..zatni zuby, povznes se na to a bude ti lépe 😉 alespoň, že nedělají rozdíly i v chování k vnučkám 😉

autor
22. kvě 2021

@mourovatakocka Nadává ale říká že si to musím vyjasnit sama.

autor
22. kvě 2021

@hasara33 Dělají, ta nevlastní si může dovolit cokoliv, zobou jí z ruky, a pak za zády říkají jaký je to nevychovaný spratek. Ale na mojí dceru zvýšili hlas už když byla malé miminko, že aby z ní nebyl taky nevychovaný parchant 🤔 ale to jsem teda zakročila dost rázně.

eliska_f
22. kvě 2021

Mně přijde že tu "nevlastní" si vlastně těmi věcmi kupují, aby měli nějaké pouto s ní a měla je ráda. Tvá holčička je jejich, tam tu potřebu nevidí. Já jsem v tomhle u svých rodičů drzka a když by se mi něco nelíbilo, tak nemám problém jim to říct. Klidně i před bráchou a jeho ženou to na ně vytáhnout. Aspoň by se nevymlouvali a museli by nějak reagovat (nebo by to přešli mlčením ale třeba i tak by jim to mohlo dojít).
Jinak manžela chápu, že se do toho neplete, jsou to tvoji rodiče a tohle by sis s nima měla vyřešit ty.

mourovatakocka
22. kvě 2021

Moudrý to muž, že nechce mezi mlýnské kameny. Nicméně myslím, že bys opravdu měla nastavit nějaké limity, žádné rvaní děcka z náruče, případně kočárku, žádné zvedání hlasu, oni nejsou rodiče, to jste vy s mužem. Pokud neakceptují jednoduchá pravidla, omezit na povinné návštěvy. Nemám pocit, že bys u jich ráda trávila čas, dárky jsou jen taková třešnička.

zelenaesmolda
22. kvě 2021

Tvoji rodice na me pusobi dost toxicky teda

2hanah
22. kvě 2021

Tak si s nima udělej pořádek, jsi dospělá, tak nebreč tady a holt musíš být tvrdší na vlastní rodiče nebo k nim choď míň. Jasně, s těma dárkama jsou ubohý, jak píšou holky, oplácela bych úplně stejným metrem.

2hanah
22. kvě 2021

Navíc jsou to totální pokrytci, osekej čas strávený s nimi na minimum a budeš šťastná, máš přítele, dceru, vystačíte si sami.