Narozeniny nebo Vánoce. Kolik kupujete dárků dítěti?

27. srp 2022

Ahojte. Jedná se mi spíš o malé prcky. Holka má narozeniny listopad a hned jsou pak Vánoce. Teď bude mít 3 roky.
Já toho kupuji mám pocit, že dost - sice kraviny ale bublifuky, knížka, omalovánky, pastelky atd.. přijde mi smutné ji dát 1 velký dárek třeba.. nebo nevím jaký na to máte názor Vy?

ferda90
27. srp 2022

Ahoj, náš malý má rok a půl a řekli jsme si, že my koupíme jeden dárek a babičky a dedove také. Většinou dávají peníze + nějaké dárky jako knížky, auta, hračky na písek atd. Hraček má malý dost, moc si s něma nehraje. Za nás jsou lepší ty peníze jelikož je použiju na zaplacení buď plavání nebo kroužku pro děti do kterých chodíme. Prostě jsme si řekli, že budeme dávat míň dárků ať si jich malý víc váží (až bude větší, pac ted z toho nemá rozum) než hromadu a nebude si toho třeba vážit. Za mě je i lepší nějaký pořádný větší dárek než plno malých hlouposti, ale těžko říct,každý to má jinak. My sami si s přítelem kupujeme na Vánoce dražší dárek, většinou jeden,, pořádný,, a pak nějakou drobnost k tomu.

zmrzlinka
28. srp 2022

Každý to má jinak.Jsou lidí ,který třeba Vánoce vůbec neslaví....Udělej to tak jak to cítíš Ty.

bara88
28. srp 2022

A tak to já zase nesnáším dávat kraviny a radši dostanou jeden velký dárek který si opravdu prejou

veru181
28. srp 2022

Snažíme se radši vymyslet něco většího, co využije, ale na Vánoce mám ráda, když rozbaluje balíčky - zatím nám to vychází kolem 5-7 balíčků, ale klidně i oblečení.

nat
28. srp 2022

Davame vzdy jeden velky darek,vetsinou to ,o co sami projevi zajem...,pastelky a podobne bych k narozeninam nedavala,to se vetsinou kupuje pres cely rok...

superkousky
28. srp 2022

Přijde mi smutné dávat kraviny . Raději jeden pořádný dárek než plno cejků. Pastelky, omalovánky jsem kupovala běžně přes rok.

felixfelicis
28. srp 2022

Mam doma stejny vek i narozeniny blizko Vanoc. K narozeninam dostane auto Bruder a drevenou hracku ke kuchynce, se kterou si hraje kazdy den. Od babicky Magformers (vybiram za ni ja) a jeden dalsi darek od druhych prarodicu. Nemam rada darky jen pro darky, at uz detem nebo dospelym. Pastelky koupim, kdyz jsou potreba doplnit, omalovanky, bublifuk - to davam detem v zime, kdyz jsou nemocne a potrebuji se zabavit. Nebo to pridam do balicku od Mikulase, aby nemely plny pytel sladkosti (tech davam min a misto toho veci do vany z DM, tvoreni...). Neni to darek na narozeniny nebo na Vanoce.

emamaira
28. srp 2022

Dětem je 1 rok a 4. Starší má narozeniny v lednu. K Vánocům mu kupujeme jeden větší dárek a několik menších, celkem max. 5 dárků, z toho jeden je oblečení. K narozeninám jeden větší větší a jeden menší. Dostává dárky i od širší rodiny.
Ale to vše až tak od dvou let, do té doby to moc nepobírají 😀

radkazenklava
28. srp 2022

Já raději koupim jeden větší dárek, než hromadu maličkostí a narozeniny a Vánoce jsou taková příležitost. Syn bude mít 3r dostane duplo,hot wheels garáž a vystřelovací rampu,puzzle s bingem, bruder odtahovku a první šlapaci kolo. Omalovanky ,knížky a věci na tvoření kupuju průběžně dle zájmu a vytahuju podle potřeby, když třeba nemůžeme ven. Na Vánoce bude mít 5-6 větších dárků (duplo,magneticka stavebnice, další bruder auto, vlačkodrahu ,hot wheels drahu ) a stejný počet ješte od rodiny. Neřeším jestli je to málo, nebo moc každý to má nastaveno jinak. Zatím jsme se vždy trefili a syn si s hračkami, které dostal hodně hraje.

limali
28. srp 2022

Dávame 1-2 veľké, také maličkosti kupujeme v priebehu roka. Ale žiaľ neovplyvníme zvyšok rodiny, aj po dohode, takže tam toho má vždy kopu. Potom mu to dávkujeme postupne 😊

ekou
28. srp 2022

Kazdy to ma dle svych meritek. My mame zasadu 1 max 2 darky, jelikoz treba Vanoce jsou o necem jinem nez o darcich. A druha vec je, ze prarodice a dalsi pribuzenstvo taky kupuje darek. Tudiz dite toho ma azaz

jaja01k
28. srp 2022

K vánocům mají jeden hlavní dárek, to je to, o co si napíšou ježíškovi (třeba lego, autodráha, auto na ovládání, plyšák) a k tomu dvě tři drobnosti. Plus dárky od babiček, tetiček. K narozeninám taky většinou jeden větší dárek a jeden nebo dva menší.
Od babičky třeba dostávají k vánocům výtvarné potřeby. Mají velkou spotřebu čtvrtek A3, tak vždy najdou pod stromečkem velký balík a mají z toho radost 😄 K tomu velká sada pastelek, fixek, temper, barevných papírů, nějaký pěkný zápisník…

pampeliska1313
28. srp 2022

My kupujeme do tří “lepších dárků” dala jsem si ty tři jako strop, protože bych se nezastavila. Vybírám ale dárky co třeba jsou dražší, pak se snažím jednou měsíčně třeba kupovat nějakou “levnější hračku” do max čtyř stovek, kdyz se mi to vážně líbí a vím, že to syn využije tak pět stovek, ale víc ne (teď ale třeba syn zbožňuje takovou blbost z Lidlu asi za 80kc..🙂 ) Ale máme babičky co nakoupí hromadu blbostí a vyřádí se a v podstatě slavime tři dny, tři různý stromečky, třikrát dárky.. nás jsme minule nechávali nakonec, prave aby toho dostal víc a byl už trochu “předárkovanej”… kdybychom neměli tuhle možnost, tak dám třeba tři větší dárky a několik malých, ale víc jak pět asi ne..:D a prave omalovánky a takový blbůstky. Na narozeniny jsme dali jeden lepší dárek, na ty rocni… ale měl vlastní dortik co mohl papat, byli jsme spolu a tak. Nicméně syn je ještě trochu mimo.:D je mu jedno co dostane, ale vzali jsme ho do zoo, užil si táty což moc není. Jako nejhorší si myslím je, když má dítě porovnání kde je velkej rozdíl - pamatuju si, že když jsem dostala třeba dva tři dárky k Vánocům tak mi to nevadilo, dokud se neslo k bratrancovi a tam každý dítě mělo deset dárků a já jen koukala jak si to rozbalujou a měla jsem tam třeba jednu blbost a mrzelo mě to. Jinak fakt záleží co vyhovuje Vám.🙂

cajik123
28. srp 2022

My kupujeme tak 2-3 větší dárky které si opravdu přejí + nějaké maličkosti, protože z nich mají vždy radost.

krisstina93
28. srp 2022

Ja dávám jeden velký hlavní dárek a pak pár drobností, aby měli co rozbalovat a bylo toho pod stromečkem víc, ale zas ne úplně blbosti, třeba knížky, nějaké oblečení s oblíbenými postavičkami, hry, puzzle apod.

95newmommy2020
28. srp 2022

Snažím se o minimalismus 2-3 poradny dárky. Vidle mi do toho hází babičky a trochu manžel. Já sice měla jako dítě hromadu dárku, ale moje mama si tím kompenzovala nedostatek konzumu za komunismu. A já si zas myslím, ze to tak být nemá.

jako_mala_holka
28. srp 2022

Kupujeme třeba jeden dva dárky, dost o tom přemýšlím, teď je v plánu třeba baby born, kočárek, kuchyňka, to se nějak podelime v rodině, co kdo každý koupí, plus nějaké peníze, někdo koupí i nějakou blbost k tomu, nevadí mi to, když toho nebude moc a bude to něco smysluplného, tedy ne stý plyšák, ale třeba knížky s nálepkami apod... Nemám ráda hromadu kravin, my sami si s manželem dáváme jeden dárek, já třeba dostanu parfém a on předplatné časopisu nebo tak, jsme tak spokojení

michaela666
28. srp 2022

Nejdřív vánoce a hned v lednu druhé narozeniny. Zatím plánuju koupit kuchyňku+nějaké drobnosti k ní. Manžel se chystá vyrábět domeček ( bunkr) do pokojíčku.
Všechny vyjmenované drobnosti kupujeme celý rok, takže to by úplně vánoční dárek u nás nebyl. Jedeme spíš na kvalitu než kvantitu. Od rodiny se snažíme usměrnit na 1, maximálně 2 dárky.

Docela si pohrávám s myšlenkou dárků jen u nás doma pod stromečkem, protože jezdit pomalu až do Silvestra po rodině a všude něco dostávat zkazí radost Ježíškům. Mám zkušenost, že dítě rozbalí dárek se slovy Hmm hezký, někam to odloží a pak si toho vůbec nevšímá. Takhle bychom rozbalování mohli natočit na video nebo online s babičkama co bydlí dál mít rovnou 24.

ekou
28. srp 2022

@jako_mala_holka jo plysaci, vecne tema u rodiny, ze uz doma je toho dost. Nejaky napad jak vysvetlit pribuznym, ze dalsi plysak nema smysl? :D

autor
28. srp 2022

Samozřejmě ze ty kraviny kupuji i během roku, ale vim, ze to využije.. já už prave nevím co koupit, má všechno jak kuchynku, tak odrazedla, bazenek, teepee snad od FP ma vše, posledně to prase mě stalo skoro ledvinu😄
A skoro s nicim si nehraje… tak vim, ze s těmi kraviny si hraje a ma velkou radost.

michaela666
28. srp 2022

@ekou Já je nechávám tam, kde je dcera dostane...na příště aby si tam měla s čím hrát 🤣

michaela666
28. srp 2022

Co batůžek? Nějaký vyladěný kostým princezny nebo oblíbené postavy? U nás teď děláme "šaty" ze všech možných utěrek, ručníků, šátků + sponky do vlasů, moji bižuterii a je nejspokojenější. Potom tady v tom tancuje před televizí. 😃Jestli máte vanu, tak nějaký balíček s pěnou pro parádnice. Korálky na navlékání náhrdelníků

fandysek_1
28. srp 2022

Tříletá, už by mohla něco málo nakreslit nebo říct, co by si přála. Od toho bych se odrazila. Co si nakreslí to dostanou. U nás mají deti také narozeniny v listopadu.

autor
28. srp 2022

@michaela666 Uf, o korálkách mi nemluv😀👀 ty byly všude ještě teď si to pamatuju😀😀😀
Ale s tou vanou a kostýmem dobrý plán 🤩

autor
28. srp 2022

@fandysek_1 Ta co vidí chce všechno pak ji to koupíme a nehraje si s tím👀

ekou
28. srp 2022

@michaela666 taky tuto taktiku zkousim, ale darce darku je velmi peclivy a hlida zda darek bude odnesen. Uz jsem rekla nahlas, ze uz zadni plysaci - tak jsem zvedava co z toho vyleze za reakci

biciklissie
28. srp 2022

Dáváme jeden větší dárek a pak několik menších. Plus se chystáme pár dávat i společně oběma dětem. A taky dostává spoustu knížek. Takže se to nascita. Řekla bych kolem deseti dárků (knížek je víc), ale vždycky mám v plánu dát tak kolem peti. Nějak mi to ale nevadí, protože dcera si toho váží, strašně ráda rozbaluje a k naprosté většině dárků se pravidelně vrací. A starší věci už daruje menšímu braskovi. Nic proti drobnostem a věcem na tvoreni nemám. Nejde o to, kolik to stojí, ale jestli to udělá dítěti radost. Některé deti si s hračkami nehrají a celé dny jen tvoří. Dcera treba dostane sadu trypitivych lepidel a vím, že se jí to bude líbit. Z pepca, cena do stovky, no a co.

izz76
28. srp 2022

Tak 3lete dítě má radost ze všeho,ale mě by přišlo málo dát k narozeninám bublifuk,pastelky apod. To kupuju běžně,nemusí být příležitost. Většinou kupuju k narozeninám 1velky dárek plus 3mensi. K Vánocům víc 1-2 velké a k tomu třeba 8mensich. Je to různé,dceři už bude 8let,myslím že ve 3letech dostala k narozeninám kolo,určitě nějakou panenku,Duplo a nevím😃

autor
28. srp 2022

@izz76 To právě už má..proto ji kupuji asi tak 20 věci ať toho má hromadu co ji udělá radost..
Má 3 baby born, teď dostala k svatku kočárek ten za 5 tisíc, má toho až až proto už nevím 😁

jako_mala_holka
28. srp 2022

@ekou bohužel ne, občas nějakého stejně dostane 😄