icon

Je dort pro šestiměsíční miminko vhodný?

5. led 2025

Ahoj,
dcera bude mít svátek a ráda bych ji udělala "dort". Asi blbost, že?
Pije z lahve UM, "polévky" mrkev/batát/brambory+UM, ovocné kapsičky ředěné vodou.

alice180
6. led 2025

Jo ušetři si energii a čas. Za mě to nemá smysl. Uděláš ho na první narozky.

1pomnenka
6. led 2025

To nemůžeš myslet vážně, nevím jak tě to vůbec napadlo. Co by z toho dcera měla.

jaja01k
6. led 2025

Já tě chápu, taky jsem u prvního dítěte prožívala, když měl první svátek (bylo mu 6 měsíců), ale je to fakt blbost.

shirilka
6. led 2025

Já dělala klukům co 3m nějakou buchtu do kulaté formy, mají s ní vždycky hezkou fotku😀🥰

alice180
6. led 2025

@1pomnenka jako trochu bych asi krotila emoce, vždyť o nic nejde.

1pomnenka
6. led 2025

@alice180 Nejde o nic, jen tedy hodně ,,zvláštní" nápad, když mimi ještě normálně nejí ani nesedí. Možná nápad z nudy. Moje odpověď je bez emocí, neobsahuje ani vykřičník, ani velká písmena.

malytlustyhroch
6. led 2025

Z polevky se dort dela spatne. Malej mel svatek ve 4m, udelali jsme normalni dort, mimino vyfotili a dort snedli za nej.

alice180
6. led 2025

@1pomnenka promiň to vyjádření je expresivní. Není potřeba psát vykřičníky a velká písmena.

cilkat
6. led 2025

Pokud jen pije, tak opravdu bez šance ... pokud jí ze lžičky, bábovička z ovocného piré se jistě udělat dá, ale pokud si ji má užít dítě, vytapetuj místnost baličákem/potravinovou folií a nech ji se v tom patlat podle její libosti (a připrav vanu). ... pokud si to máš užít ty, dej si svůj oblíbený dort na její počest - a klidně s kámoškou v cukrárně,

miryp
6. led 2025

Chceš to pro dceru, nebo pro svůj pocit a fotku? Pokud pro dceru, tak je to při jejím stravování fakt zbytečné, když jí ředíš i ovocné kapsičky. Pokud pro svůj pocit a fotku, tak něco upeč, dceru u toho vyfoť a sněz to sama, ale dávej pozor, aby ti do toho nehrábla a ve finále jsi neřešila místo oslavy dušení, když není zvyklá ani na pyré.

marketa1218
6. led 2025

Je to blbost no.

konidana
6. led 2025

@malytlustyhroch souhlasim. Kdyz uz dort, tak pro maminku za tu peci😁

verciiik
6. led 2025

my jsme půlroční dceři udělali jen takovou "bábovičku" z uvařený a rozmixovaný mrkve a jabka - dali jsme to do misky vyložený folií a pak vyklopili na plastovej talířek a položili ji k tomu na bříško na dece.. udělali jsme jí fotku, ona se v tom pomatlala, olízala si ruce a všichni spoko... (mrkev i jabko měla už zavedený tou dobou).

gruyerre
6. led 2025

Náhodou super nápad, dort udělej, ale pořádnej normální dort, žádnou kašovitou srajdu 😀. Malé ho nedávej, té dej batát a vy ostatní si pochutnejte na dortu a užijte si oslavu.

izz76
7. led 2025

K čemu? Dort k svátku jsem nikdy nedostala ani nikomu nedala😃

alice180
7. led 2025

@izz76 hm a někde třeba dorty na svátek dostávají. Když jsem byla malá tak jsme taky dostávaly se ségrou. Když jsme byly starší tak už ne. Svátky řeším jen u dětí, dorty teda nedělám. Ale chápu, že někdo ano.

sisiss
Odpověď byla odstraněná