Je dort pro šestiměsíční miminko vhodný?
Ahoj,
dcera bude mít svátek a ráda bych ji udělala "dort". Asi blbost, že?
Pije z lahve UM, "polévky" mrkev/batát/brambory+UM, ovocné kapsičky ředěné vodou.
To nemůžeš myslet vážně, nevím jak tě to vůbec napadlo. Co by z toho dcera měla.
Já tě chápu, taky jsem u prvního dítěte prožívala, když měl první svátek (bylo mu 6 měsíců), ale je to fakt blbost.
Já dělala klukům co 3m nějakou buchtu do kulaté formy, mají s ní vždycky hezkou fotku😀🥰
Z polevky se dort dela spatne. Malej mel svatek ve 4m, udelali jsme normalni dort, mimino vyfotili a dort snedli za nej.
Pokud jen pije, tak opravdu bez šance ... pokud jí ze lžičky, bábovička z ovocného piré se jistě udělat dá, ale pokud si ji má užít dítě, vytapetuj místnost baličákem/potravinovou folií a nech ji se v tom patlat podle její libosti (a připrav vanu). ... pokud si to máš užít ty, dej si svůj oblíbený dort na její počest - a klidně s kámoškou v cukrárně,
Chceš to pro dceru, nebo pro svůj pocit a fotku? Pokud pro dceru, tak je to při jejím stravování fakt zbytečné, když jí ředíš i ovocné kapsičky. Pokud pro svůj pocit a fotku, tak něco upeč, dceru u toho vyfoť a sněz to sama, ale dávej pozor, aby ti do toho nehrábla a ve finále jsi neřešila místo oslavy dušení, když není zvyklá ani na pyré.
Je to blbost no.
@malytlustyhroch souhlasim. Kdyz uz dort, tak pro maminku za tu peci😁
my jsme půlroční dceři udělali jen takovou "bábovičku" z uvařený a rozmixovaný mrkve a jabka - dali jsme to do misky vyložený folií a pak vyklopili na plastovej talířek a položili ji k tomu na bříško na dece.. udělali jsme jí fotku, ona se v tom pomatlala, olízala si ruce a všichni spoko... (mrkev i jabko měla už zavedený tou dobou).
Náhodou super nápad, dort udělej, ale pořádnej normální dort, žádnou kašovitou srajdu 😀. Malé ho nedávej, té dej batát a vy ostatní si pochutnejte na dortu a užijte si oslavu.
K čemu? Dort k svátku jsem nikdy nedostala ani nikomu nedala😃

Jo ušetři si energii a čas. Za mě to nemá smysl. Uděláš ho na první narozky.