icon

Mám pořádat oslavu narozenin dítěte v herničce?

10. led 2026

Ahoj, jsme z Prahy a synovi bude 6. Vyjádřil přání mít oslavu v herničce. A otevřeně pro mě je to noční můra. Do herniček chodíme běžně, takže na oslavy narážíme. Koukala jsem třeba na kolik by to vyšlo v žirafě a celkem asi na 10 -13 K a to prostě platit nehodlám. Další věc… syn má asi 3 kamarády ze školky a já neznám ani ty maminky. A z mého okolí máme 2 kamarádky se kterými se vídáme s dětmi. To jsou 3 děti. To bychom měli maximální účast 6 dětí a to timškolkoví jsou s velkým otazníkem. Mě se do toho vůbec nechce, takže mě napadlo že syna vezmu třeba do Majalandu plus nějaké dítě, ale jen tak bez oslavy.
Řešíte to někdo stejmě? Nebo ty oslavy pořádáte, když dítě chce?
Jinak oslavu bude mít s rodinounu babičky. Ale tam nikoho nezveme. Doma nic pořádat nemá smysl. Máme malý byt a ani nejsme kreativní.
Vůbec nám tyhle organizace kids party nesedí a nwbaví a hrozně bychom se tlačili do pozice, co se nám nelíbí.

zuzkasim
10. led 2026

Ne, nedělám vše, co ostatní, ale pokud o to děti stojí, snažím se vymyslet kompromis. Jako cenově mi to přijde naprosto mimo to, co jsem ochotná investovat. Mám děti narozené v létě, což je tedy trochu nevýhoda, o prázdninách se oslava dělat nedá, všichni jsou pryč, ale dělávali jsme posunutě, buď o několik týdnů dřív nebo o cca 2 měs později. Zvali jsme jen děti, třeba na cca 2h. S maminka jsem se domluvila, že je ze školky vyzvedávám já, oznámili jsme to školce, u nás si je pak třeba kolem 17h rodiče vyzvedli. Šlo se na hřiště, někdy se mi podařilo pronajmout zahradu, co tu na takové příležitosti je. Měla jsem pro všechny nějakou svačinu, pití. Pak se šlo k nám na dort a přání, cca půl hodiny si hráli u nás, to se vydržet dá. Podobně zažily oslavy i moje děti u cizích, jsme na sídlišti, nikdo tu nemá velký dům se zahradou. Dost mých kamarádek bylo ochotno nějaký jump park nebo zábavní centrum zaplatit třeba k 10. narozeninám, jakože první kulatiny.

barmil
10. led 2026

@anonym_autor pro syna jsem 5.narozeniny dělala v parku. V Tedi jsem koupila malý plastový bazén, naplnila vodou, vzali jsme stříkací pistole, vodní balonky. Deky, osušky pod stromy. Děti bylo celkem 7. Z kavárny v parku jsme měli pití a dort, celková útrata pro rodiče i děti 1500. Odmítám mít bordel doma a hernicky navštěvujeme sporadicky. Děti byly venku, na sluníčku i ve stínu, běhaly a užily si to. A to byl věkový rozptyl 2-5let, samozřejmě zveme i mladší sourozence, když už tam musí rodiče jít

chumlee71
10. led 2026

U nás syn taky chtěl oslavu v hernicce. Ale ještě tenhle rok jsme se domluvili že bude mít doma oslavu. Tak dneska nás to čeká,pozval si 9 kamarádů. Bydlíme v baráku,tak místa je dost. U nás ve škole je zvykem že děti zvou celou třídu do hernicky.

autor
10. led 2026

Díky moc, docela jste mě uklidnily. Já se do toho tedy natlačit nenechám. Nemám pocit, že by to bylo nutné. 🙂 Jinak syn je začátkem února a to ještě je takové že hodně dětí může marodit nebo odjet na hory apod.

anonym_d0883b
10. led 2026

Oslavu v hernách typu Žirafa, Toboga, apod. bych nikdy nepořádala. Jednou jsme udělali oslavu oběma dětem souběžně (jsou dva týdny od sebe) v herně při mateřském centru, kde byl pronájem jen za symbolickou částku a k dispozici jsme tam měli celé prostory jen pro sebe. Děti po tom toužily a přišlo mi to jako přijatelné řešení. Ale jinak děláme oslavy pouze u nás doma, jedno dítě s kamarády v obýváku a druhé s kamarády v dětském pokoji. Každý svou výzdobu, svůj dort, jiné aktivity vhodné pro ten který věk. A pokud mohu soudit, tak mi přijde, že si to doma stejně nejvíc užijí s těmi spolužáky.

drep
10. led 2026

My jsme dělali oslavu v herničce vloni, napůl se synem mojí kamarádky, jako cena i v ústí byla vostrá, ale měli jsme teda ještě navíc paní, co maluje na obličeje. A dcera i ten kamarádky syn byli naprosto nadšení a vlastně mi to stálo za to. Ale jsem ráda, že letos už to nechtěla

pipi_puncocha
10. led 2026

My děláme, syn si to moc přeje, je extrémně společenský, většinou bývá limit 10-12 dětí a má vždycky problém vybrat. 😁 ale teda dá se vymyslet i levnější varianta - u nás třeba nabízí lezecké centrum, Little gym, mateřské centra, kde je třeba pronájem za 2000kč. Jeden syn je letní, tak ten na zahradě se skákacím hradem a druhému, co je v zimě, vždycky vymyslíme něco takového.

anonym_d6e820
10. led 2026

@anonym_autor v Praze jsou super i rodinna nebo materska centra, kde jsou super hernicky a jde tam udelat oslavu za 500kc plus obcerstveni. Je spoustu moznosti.

lauriak
10. led 2026

Delala jsem jednou. Prislo mi to lepsi jako zvat k nam 5 deti, ktere mi zboří dům. U nas v herne to ale stalo "jenom" cca 3500kč.

veronicka89
10. led 2026

Doma nedělám nic nesnáším chystání vymýšlení programu plno děti Dona a následný úklid.

Zaplatím nějakou hernu v tom je většinou pizza / řízečky a hranolky a voda se šťávou . Trošku dozdobim stůl přinesu na zdobenou Marlenku zaplatím asi 15 eur za osobu a nestarám se o nic a dečka se máj perfektně 😀

teate
11. led 2026

@anonym_autor Naše dcera bude mít letos poprvé oslavu v herně. V malé herně v Praze, kterou máme asi jako jedinou docela rádi. Bude mít 6 kámošek ze školky a dvě z kroužků, plus naše druhá dcera. Takže 9 lidí. Ale s maminkama i taťkama se známe, jsou vsichni fajn. Chtěla to už loni, to jsme jí to vysvětlili, ale letos o tom mluví už 1/2 roku, tak to pro ni uděláme. 🙂 Nevadí nám finanční rozsah, to je také samozřejmě důležité.

Pro mě je noční můra mít hromadu těch dětí doma, to bych nechtěla + to chystání všeho. To bych byla zbytečně protivná. Znám se. A to nechci. Zároveň to má v zimě, takže na zahradě to mít nemůžeme - teď zrovna ve 30cm sněhu. 😁

ines76
11. led 2026

Taky jsem tym herna - narozky v zimě, oslavu v panelaku by neprezil byt, sousede ani ja, nejsem zadna profi animatorka, syn miluje laser, takže jak skonci jedny narozky, uz planuje ze za rok zase tam... ano stoji to majlant, ale je to zrovna ten druh zážitku, za ktery nam neni lito penez. Dát se to trochu "zlevnit" tim, ze se pozve min deti, nebo se v laser arene zaplati jen hry a na dort + dalsi občerstvení se jde domů, ale ja za ten kompletni servis ráda zaplatim nekomu jinemu 😇

izz76
11. led 2026

@anonym_autor Snažila bych se vymyslet nějaký přijatelný kompromis. Chápu 6leté dítě, že chce hlavně oslavu s kamarády, v tomto věku je to pro ně víc, než oslava s babičkami. Takže třeba pozvat pár kamarádů, doma si dát dort a dárky a pak jít společně na do herny. My máme výhodu, že dcera je narozena hned na začátku září, bývá hezké počasí a oslavu má na zahradě. Mě ty dětské párty taky nebaví, ale chci aby byla spokojená a narozeniny oslavila podle svých představ, v rámci možností samozřejmě.

jana_zofie
11. led 2026

Delam oslavy bud v parku nebo v materskem centru pripadne prostorach mstskych stredisek volneho casu (jeste to u nas jde v sokolovnach, orlech a tak). Cena pronajmu dle velikosti a vybavenosti 750-2000 kc a mame to cele pro sebe.

somalicats
11. led 2026

@anonym_autor Pořádám takto oslavy, holky jsou také zvány na oslavy a nevidím důvod, proč by nemohly narozeniny oslavit s kamarády/kamarádkami. Na rovinu - radši jim udělám oslavu v herně, než doma, protože tam to mám prakticky bez práce, dělám jen dort. Nemusím dělat komplet občerstvení a nemusím po nich uklízet. Je fakt, že zrovna Žirafa patří k těm dražším, ale po Praze se dají najít i levnější varianty. Nevím, odkud jsi, ale levněji se dají oslavy pořídit ve spoustě heren nebo jiných zábavných centrech pro děti. U nás to bývají oslavy, kde jsou obě starší holky plus u každé cca 6-10 kamarádek, postupně už se budou přidávat i mladší holky podle toho, kde bude oslava, a až na jednu výjimku (Chocotopie k 10. narozkám) pořídím oslavu v součtu do 5000 Kč. A to už jedeme i oslavy např. v Říčanech v Lasergame nebo Freexu (jsme z východní části Prahy).

majdaptak
11. led 2026

@anonym_autor Zkus se podívat na Hamr v Zabehlicich, dcera tam měla oslavu 2x a bylo to poměr cena/výkon dobrý, byla spokojená 😉