Z čeho mají vaše 2leté děti největší radost? (Zase jednou téma ohledně dárků pro 2leťáka) 🙂
Dámy, už se mi blíží 2 roky s tou mojí treperendou a přemýšlím, čím jí udělat radost. Přemýšlela jsem nad odrážedlem, ale zas takhle před zimou si říkám, jestli by nebylo lepší ho vybrat až na jaře. Ale hodně se mi líbí třeba dětské tepee nebo kuchyňka? Na všech kuchyňkách ale píšou od 3 let, tak nebyla by přeci jen na kuchyňku ještě malá? Nebo co u vás bylo a je největší terno? 🙂
Taky jsem pro odrazedlo. To je top dárek využitelný krom náledí po většinu roku. Kuchyňka je taky dobrá, to oznaceni bude jen kvůli atestu.
Koukám ti na profil, že je zarijova? No tak to je jasné odrazedlo a kuchyňka potom k Vánocům🙂 (teepee mi prijde nuda).
Koupací panenka s vaničkou. 🙂
@felixfelicis jojo zářijová. Tak ona má motorku, na té sviští jak drak a teď má nově i koloběžku a na té jezdí i do postele. Musíme jí teď všude vozit sebou, takže má na čem jezdit momentálně 😀 jsem úplně zapomněla, že budou i vánoce a to ještě v říjnu má svátek. To budu muset nějak vymyslet 😄
Dcera dostala kuchyňku ve 2,5 letech a určitě malá nebyla, toho bych se nebála. Odrážedlo se u nás taky využilo kromě ledna a února celý rok. A co třeba kočárek nebo nějaké doplňky pro panenku (vanička, postýlka apod.), pokud by ji to zajímalo....?
Odrazedlo uz jsme meli po starsim, tak dostal prcek k narozeninam kolobezku a je z naprosto nadseny.
@cherie24 To je takový predstupen, koloodrazedlo je lepší🙂 U nas se kolobezky vůbec neujaly, protože odrazedlo měly děti driv. Ale je fakt, ze dva podobný dárky za sebou bych asi taky nedavala.
U nás dcera dostala kuchynu k vanocum, to měla dva roky a dva měsíce. Jako úplně si s ní nehrála, spíš je to o tom hrabošení, otevírání, mačkání a tak. Teprve teď je ti už víc jako vaření, ale to ničemu nebrání, když to baví už dřív. U nás má spěch i teepee, schovává se tam, zdrha tam přede mnou, ukládá tam plyšáky a schovává hráčky. Kromě toho je to i pěkná dekorace do pokojíčku. A je fakt, že odrazedlo se užije skoro celý rok a když ráda jezdí, tak proč ne.
Koloodrážedlo
@cherie24 nemám ozkoušeno, ale chci tohle pořídit na narozky https://pompo.cz/product/MIN 150/smart-kralik-k...
@felixfelicis
@bara88 já mám spíš v plánu jí koupit odrážedlo na vánoce, právě proto, že teď dostala tu kolobrndu... Přes ty nejchladnější měsíce to natrénujeme doma a jak se oteplí, tak jí vypustíme ven. To snad budeme jezdit i s kočárkem a malá vedle nás 🙂 vedle nebo před námi a já svižnou chůzí za ní, jedno z toho 😄
@biciklissie mě se to tepee právě strašně líbí. 😍 Ale přeci jen úplně levná sranda to není a trošku se bojím toho, aby to fakt jen nezabíralo místo a za chvíli jsme to nestěhovali na půdu 🙄 kamarádka ho teda taky po pár měsíců skládali, že si v tom ze začátku strašně vyhrál, ale pak už to dávali pryč kvůli místu. Byl by to takový dárek pro malou, kterým vyloženě potěším sama sebe 😁
@cherie24 jen k te kuchynce - u nas ji syn dostal uz k 1. narozeninam a byl to absolutni top - prvni tri mesice si nehral s nicim jinym (a nebylo to jen o hrabani a mackani cudliku, proste systematicky varil) a minimalne rok to byla nejoblibenejsi hracka 😉 (Ale chapu, ze je v tomhle trochu atypickej 😂)
Dcera dostala k narozeninám v prosinci odrazedlo, kuchyňku, doktorský set. K Vánocům pak uklízeci sadu (ráda uklízí a pomáhá 😀), Lego duplo, puzzle, domino, různé skládačky, knížky. Narozeniny v prosinci, takže dárky mela rychle za sebou..
@cherie24 u nás dcera na odrážedla moc není, až teď (2 roky a 4 měsíce) ji to začíná trochu bavit. Kuchyňku dostala k Vánocům, kdy ji byl 1 rok a 8 měsíců a byl to její nejoblíbenější dárek. Dětské teepee jsem ji vyrobila z násad na smetáky a starého prostěradla a taky si v něm ráda hraje. Jinak nejvíc u nás jedou knížky, doktorský set, puzzle a takové to nalepování. Mají už od 1 roku. Ještě má z Lidlu chytání rybiček a to taky vytahuje často.
@cherie24 Tak to ti napíšu, víš, k čemu dostala teepee naše malá? K mým narozeninám🙂. Jsem o něm pořád mluvila, až mi/ji ho manžel objednal🙂. To místo to chce fakt zvážit, naše malá má fakt velký pokojíček, tak to nepřekáží, ale i tam zabere dost místa. Jinak občas je pekne v Lidlu, máme odtud. Cena tisícovka, to se docela dá. Ty designovky stojí hrozne peníze, to už je na mě moc.
@cherie24
Malý má koncem srpna 2. Dám tipy co ho baví..co dostane a něco už i dostal...Jedna z top hraček je u nás kuličkova dráha Trihorse...houpačka typu montessori...my máme od dřevinka...(doplníme i piklerem na Vánoce), odrazedlo first bike, didakticke hracky, zvukove knížky Usborne a velkoformatove leporela ( u nas auta pro malé vypravěče), na Vánoce dostane ještě albi tužku a první společenské hry od djeco pro 2.5lete...
@biciklissie 😀 jsem si říkala, že je vlastně hrozné být matka, protože kdekoli přijdeme do obchodu, tak něco pořídím pro malou a ještě z toho mám hroznou radost, ale pro sebe si nic nekoupím. Taková mateřská demence maličko 😀 Malá nemá úplně malý pokojík, ale má tam jeden a půl lůžkovou postel, protože tam ještě stále spávám s ní, tak to zabírá dost místa a to tepee by to dorazilo. Ale jako místo by se na něj vždycky někde našlo 😁
@cherie24 starší dostala kolem dvou let něco jako to tepee (byl to takový lehounký stan) - no a nemohli jsme ji z toho skoro dostat..nanosila si tam tenkrát všechny důležitý věci (spoustu top plyšáků 🙈). Měla to jako domeček, byla fakt nadšená😉.. jinak pak ještě kuchyňka, odrážedlo a lego Duplo..
@janina228 lego i kostky máme, momentálně po celém obýváku 😀 no přemýšlím, že bych do toho tepee šla a pak jí do něho i dala dárky na rozbalení. Líbil by se mi do dětského koutku v obýváku, ale partner to zatím neví, jistě bude nadšený 😁 chtěla jsem to právě i nakombinovat s tím košem na hračky, co se k tomu dost často nabízí, protože chlap je nervní, že jsou všude hračky a nemá si ani kde sednout nebo šlápnout a mě fakt nebaví to pořád odnášet do pokojíku, když to tam zas ráno je znovu. Tak by třeba mohli být spokojení všichni ...
Dcera měla radost z kolotočky. Jinak od 1 roku měla doma bazének s míčky a skluzavku do něj, s tím si hraje i nyní ve 3r. Pak to odrážedlo (v 1,5r ji neba, od 2r ji velmi bavilo) a koloběžka. Teepee je otázka, některým dětem sedne (schovávají se tam apod), pro jiné tenhle úkryt není to pravé a ocení to třeba až v 6 letech (nebo vůbec), co jsem tak od někoho zaslechla... takže záleží na povaze. Jinak Lego máme taky po celém obýváku 😀
@cherie24 tak u nás to fungovalo i jako sklad hraček 👍😂.. dalo se s ním hýbat,takže dcera si stan stěhovala po bytě, z toho měla úplně největší radost 😂. Jestli jste dosud měli dětský pokoj jen dětského pokoje,tak následující level určitě přijde brzy - my máme dětský pokoj po celém bytě 🙈. Osvědčil se mi regál na hračky ( takový ten látkový) - je to 9 krabic a občas to vypadalo dokonce i uklizeně😉
Odrážedlo i kuchynku budeme pořizovat k Vánocům (18 měsíců) a právě ke 2. narozeninám... Ještě nemám rozmyšlené kdy přesně co, ale takhle nějak... Plus ještě Albi tužku, pár zvukových knížek... 🙂
Kočárek, postýlka pro miminko a u nás hodně frčí různé figurky zvířátek.
@janina228 no on se partner ještě stále nechce vzdát takové naivní představy, že dětský pokoj je na hraní a pro hračky a obývák je pro návštěvy a odpočinek. Ale za ten rok, co mu okupujeme barák už hodně slevovil 😄 v lednu čekáme prcka a to jsem řekla, že bude dětský koutek, přijde mi to i praktické, protože člověk jen nahází ty hračky do koutku a do tepee a je v obýváku uklízeno 😁 ale taky by se dalo naučit si děti po sobě uklízet že. Má s námi trávit 2 týdny doma, tak já doufám, že během té doby rychle pochopí, jaká je realita, ale přes ten koutek stejně nejede vlak, ten se tu prostě objeví 😀
Kuchyňka je u nás absolutní top hračka už skoro dva roky, co ji máme (holky tehdy měly 2,5 a 1,5 roku). Není den, kdy by si s ní nehrály, i ta nejmenší roční si u ní vyhraje.
Koloodrážedla mají taky od těch 2 let a doporučujeme, koupila bych ho už na podzim, to se ještě dá jezdit (naše děti jezdí celoročně, pokud není sníh).
Z dalších hraček je to kolem 2 let kočárek a panenka, Duplo, puzzle, omalovánky a modelína.
Naopak teepee je zajímalo pár dní, dokud to bylo něco nového. Taky jsem ho "nutně" potřebovala, ale po měsíci šlo do skříně a tam stále je.

Odrážedlo využije v podstatě cely rok s výjimkou sněhu a náledí. Třeba v Praze je výskyt sněhu a náledí malý, to bych koupila odrážedlo klidně. Ale i kdyby jste byli z hor, tak až roztaje sníh, muze drandit i další rok.