Budoucí maminka v insolvenci. Máme uvést otce do RL?

hejdydom
29. črc 2016

Ahoj, hledám pomoc, spíše radu od někoho, kdo už má zkušenosti. Jsem těhotná, čekáme s partnerem první miminko. Miminko se nám má narodit začátkem října. Mám schválenou insolvenci, platnou od 1.6.2016. Když jsem zjistila, že jsem těhotná, dlouho jsme s partnerem řešili, jestli si dítko nechat. Mám za sebou už jedno mimoděložní těhotenství a nejsem už nejmladší. Doposud jsem s insolvencí neměla problém, vše řešíme s mou správkyní. Jsem zaměstnaná, smlouvu mám na dobu neurčitou. Průměrný výdělek jsem měla cca 11 tisíc. čistého. Přítel je zaměstnaný a vydělává cca 20 tis. Nastal čas, kdy si musím začít vyřizovat podklady pro porodné, podporu v mateřství a rodičovský příspěvěk. Samozřejmě nám jde o to, mít dost financí na to, aby si udržela insolvenci a abychom měli peníze pro malého. Prosím o radu, jak mám při vyřizování podkladů postupovat. Máme uvést do rodného listu otce? Nepřijdeme tak o peníze? nebudeme kráceni? Najde se někdo, kdo má takovou zkušenost čerstvě za sebou? Díky za rady.

nevesta172
1. srp 2016

A vite, ze toto je podvod a pekna vycuranost?

sinorina
3. srp 2016

sestra platí insolvenci, cokoliv má navíc jí prý seberou, proto má brigádu na černo. Musejí vám nechat život. minimum pro vás a dítě. V současné době je na RD s roční dcerou. Otce do rodného listu normálně uvedla. Problém by pro vás byl, pokud se vezmete, pak by se do příjmů počítal i jeho příjem a mohlo by se vám stát, že insolvenci zamítnou a budete muset zaplatit vše, i když už ji nějakou dobu platíte.

blahova_andrea
3. srp 2016

podle mě tedy vždy neuvést otce do RL přináší více negativ než pozitiv. otce bych rozhodně uvedla a pak až řešila zbytek. jak tu bylo psáno, spíš se hlavně zatím neberte, no. jinak se fakt jedná o podvod a pokud vás někdo napráská, tak budete muset vše neoprávněně čerpané vracet a ještě vás budou popotahovat, nestálo by mi to za to. z čeho by jste to pak vraceli a platili pokuty, když by to dávno spolkla insolvence? raději počítat s horší realitou než to uměle podvodem "vylepšovat" a nemoci v noci klidně spát 😔

hejdydom
autor
29. pro 2016

Tak prdolka se narodil 13.10, v rodném listě jsme uvedli tatínka. Na po rodné jsme bohužel nedosáhli, jak se dalo čekat. Už mám priznany rodičovský příspěvek. Insolvenční zatím platime dle plánu, tak snad bude vše p pořádku. Děkuji všem ua rady. Mějte se pěkně.