icon

Chtějí po mně zpětně po 13 letech daňové prohlášení

korny54
10. říj 2016

Dobrý denj e možné aby po mě chtěli zpětně po 13ti letech doložit danové prohlášení??prosím kdo to ví prosím za odpověd velmi duležité děkuji na meil: kornelia.kohutova@seznam.cz

anina32
10. říj 2016

@korny54 13 let je už dlouho, má se to uchovávat 5 nebo 10 let, po třinácti letech už kontrola přijít nemůže.

houpacikonik
11. říj 2016

leda že by byla ve ztrátě. ale obecně je to již nedohledatelné, leda požádat FÚ.

mogwaika
11. říj 2016

je nutné vznést námitku k promlčení dluhu, jinak je dluh stále platný. Obecně, pokud se vznese po tolika letech FÚ žádost na doložení a zaplacení zamítne.

barusak1
11. říj 2016

@korny54 10 let je doba po jak dlouho by jste měla mít tyto doklady. Po uplynutí doby můžete skartovat. Lze dohledat na internetu nebo zavolejte na zemský archiv tam poradi

mogwaika
11. říj 2016

FÚ má vyjímku ze zákona, doba promlčení je až 20 let, pokud se žadatel neodvolá. (nezaručuji, to jsou poslední informace, které mám).

mogwaika
11. říj 2016

a nereaguji na lhůtu, kdy jsou splatné pohledávky, ale na lhůtu, kdy FÚ může žádat přiznání/infomace a z toho plynující dorovnání

barusak1
11. říj 2016

@mogwaika to je pokud je nepodala, ale pokud podala DP, tak papír mít doma už nemusí.

mogwaika
11. říj 2016

@barusak1 podle dotazu zjevně nepodala :-/

barusak1
11. říj 2016

@mogwaika to je asi fakt ... už mi to dneska nepali 😁