Do kdy se vyplácí daně?

womenity
28. dub 2013

Přítel nemá skušenost

j.a.n.i
28. dub 2013

Záleží na co se ptáš, pokud podal DP v termínu, tak má FÚ na odeslání čas do 2.5.

womenity
autor
28. dub 2013

Vypracovala mu to přímo fabrika!

mrnous81
28. dub 2013

tak by to měl mít už v dubnové výplatě ...

berenika39
28. dub 2013

@womenity to zýleží na zaměstnavateli, některý nechá poslat peníze na účet zaměstnance, někdo třeba pepníze pošle sám a peníze z fú si stáhne, to chce se zeptat tam, odkud vítr vane🙂 fú to zpracovává 30dní, ale pokud by to zaměstnavatel poslal sám ve výplatě, tak pak ve výplatním termínu🙂

j.a.n.i
28. dub 2013

@berenika39 Ne, to nezáleží na zaměstnavateli, co je určeno zákonem, pokud zaměstnavatel dělá roční zúčtování daní, tak je povinen to poslat nejpozději ve výplatě za březen, tedy v dubnovém výplatním termínu. A jen tak mimochodem, když to dělá zaměstnavatel, tak to FÚ vůbec nezpracovává, celé to dělá zaměstnavatel a na FÚ jen "hlásí" celkovou sumu za celou firmu.

berenika39
28. dub 2013

@j.a.n.i jo až takhle🙂, tak to omluva, já to zmotala, odvolávám, co jsem odvolala, ted jsme to řešili s kolegou a on končil zaměstnanecký poměr a začal na žl a bylo to nějaké divoké, tak jsem se v tom asi utopila 😒

andelka
29. dub 2013

@j.a.n.i vtěrknu se s dotazem...muži dělal daně zaměstnavatel, jenže v březnu změnil práci, v dubnu nám přišly, ale nezdálo se nám to bylo to málo, psal tam a paní říkala že něco nedodal (xkrát jsem se ptala jestli máme všechno..no kéž bych to i v práci mohla vyřizovat já), tak nám poslala zpět ten formulář a co kde máme doplnit a že si to máme na FU podat sami. Hned jsem to šla podat, a doufám že všechno tam je. Ale nevím jestli nebylo pozdě (minulé pondělí), jestli ne tak kdy mám čekat peníze (počítala jsem s nima v dubnu 😖 ) a taky jestli bude FU vědět, že už nám část vyplatili nebo jestli jim to mám nějak sdělit, abychom nemuseli něco vracet...moc se v tom nevyznám. Díky.

j.a.n.i
29. dub 2013

@andelka No, od zaměstnavatel jste v tomhle případě měli dostat "Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a funkčních požitků" a v něm by mělo být i uvedeno, kolik jste dostali zpět a to je potřeba do DP uvést. Jinak na výplatu má FÚ 30 dní, buď od termínu pro podání DP nebo od skutečného podání, pokud bylo později, ale zas už teď budou mít méně práce, tak by to mohlo být rychleji.

andelka
29. dub 2013

@j.a.n.i tak ony v tom DP nějaké papíry byly od nich, ale nevím jak se to přesně jmenovalo..bože snad se s tím nějak poperou email i telefon tam je..to jsou zas nervy navíc ach jo. 😖

j.a.n.i
29. dub 2013

@andelka Tak to pak těžko radit, když ani nevíš, pod co ses podepsala... nebo tedy přítel 😒

andelka
30. dub 2013

@j.a.n.i no to víš že pořádně nevím, nerozumíme tomu. 😅

j.a.n.i
30. dub 2013

@andelka Tak tím spíš, když něčemu tak úplně nerozumím, tak si to pořádně s vysvětlivkama projdu a nechám si kopii (teda tu já si nechávám potvrzenou od FU vždycky) nebo se to chce ptát, než to člověk odevzdá. Jinak pokud to bude blbě, tak to FU opraví, ale tím, že pak ještě posílá další dopis, kde se k té jejich úpravě můžeš vyjádřit, tak to zdržuje odeslání peněz.

andelka
30. dub 2013

@j.a.n.i no ty možná jo, ale já s ev těch číslech absolutně nevyznám..co nám chybělo jsem doplnila, i jsme to na FU s paní kontrolovaly jestli je to už všechno (no jasně že mi uniklo že jsme tam nenapsali název banky..). Vždycky to dělali u muže v práci, letos mi zapomněl dát jeden papír a pak změnil práci a už se to veze no.