icon

Investovat do rekonstrukce místnosti v partnerově domě?

13. srp 2022

Ahoj, situace je taková že partner má svůj dům a plánujeme společné bydlení. Vzhledem k tomu že mám dítě tak řešíme pokoj pro něj. Partner chce abych mu dala peníze na rekonstrukci místnosti kterou nemá hotovou a nejsou tam podlahy, dodělaná elektřina atd. Částka cca 60.000 Kč. V té místnosti by byl můj syn.
S tím že nábytek a vybavení bych mu tam samozřejmě ještě dala já za své.
Nevím zda do toho jít. V domě nebudu mít žádné užívá i právo jako trvalý pobyt a přijde mi to dost peněz když to není mé a nikdy nebude. Nejde mi o majetek a chápu že syn musí mít pokoj, ale platit rekonstrukci v cizím když nevím co může být za rok mi přijde dost. Samozřejmě tam nebudu žít zadarmo a budu platit normální částku do sluzeb a jídlo.

Strana
z10
janule0123
22. srp 2022

Mám z toho pocit ze je to jednostranně výhodný … nechala bych si obecní byt a můžete se navstevovat o víkendech … nainvestujes do jeho majetku v době kdy nejste manžele … tzn nemáš nárok pak ani na část zpět … nábytek ok odvezes, podlahy, elektřinu, Podborský - to si sebou nevezmeš … mu někdo bude přispívat na náklady provozní u kterých je skoro jedno kolik tam bydlí lidi …nejspis dost věci bude na tobě -úklid a provozní záležitosti … tím mu taky vlastně přispívas.. když vás za rok kopne do zadku… budeš bez financí… z nainvestovnaych peněz nic mít nebudes a ještě bych si započítala do minutu ze místo bytu dva plus jedna nebo kde to bydlíte se budeš starat tak o 7plus jedna a obecní nejspis pak neseženeš a pujdes do tržního najmu se vším všudy …takze by to chtelo vytvořit adelvatni rezervu.., počítám ze nebudes mít z čeho..opravy když se něco vy .. bude řešit on nebo na půl když to mate všechno tak nějak na půl ? Na domě jsou to nemalé investice

Strana
z10