icon

Jak reagujete na telefonát od finančního poradce?

1. bře 2026

Moje celoživotní kámoška, za kterou bych dala ruku do ohně, se stala finanční poradkyní. Ráda jsem si s ní dala schůzku, i když s nikým cizím bych si takhle nesedla a otevřeně o financích nepovídala. Nicméně hned na téhle první schůzce mě poprosila o kontakty na další lidi, který by mohli mít zájem. A já fakt nerada jsem jí nakonec nějaké dala. Ale bojím se, že mě buď ty lidi ani nepozdravěj, nebo se mi naopak ozvou a vynadaj mi. Ona mě ujišťovala, že se ona ani její kolegové nesetkali s nějakou negativní zkušeností. Jak byste to vnímaly vy? Kdyby vám zavolala poradkyně, že na vás dostala kontakt od někoho, s kým jste se třeba rok neviděly(i)…

Strana
z2
budouci_maminka
7. bře 2026

Nevybrala bych si financniho poradce, ktery teprv zaciná.

elvira
7. bře 2026

@anonym_autor zkouší to občas, trvalá jsem si na svém, i když to nebyla příjemná situace. Požádala jsem o vizitku s tím, že pokud bude mít někdo zájem, předám.
Většina lidí už svého poradce má, případně dá na doporučení.

blankaskubickem
Včera v 10:29

No, už se stalo, teď už s tím nic nenaděláte. Ale tohle opravdu nedělám, i když to mám stejně jako vy, finanční poradkyně je známá, kamarádky dcera, fajn slečna - ale když se zeptala, kdo by měl zájem o nějakou radu, zda o někom nevím, věděla jsem, ale napřed jsem se zeptala těch známých....
A nevyžádané telefonáty od cizích finančních poradců a nabízečů čehokoli řeším slušně - řeknu prostě že nemám zájem, že mám svého a jsem s ním spokojená, nashledanou.... 🙂

Strana
z2