Jaké jsou vaše zkušenosti s hypotečními bankami?
Ahoj, čekáme na hypoteční smlouvu od Modré pyramidy — mají sice dobrá čísla, ale když jsem projížděla diskuze, narazila jsem na dost negativních zkušeností. Tak si dělám ještě hlubší průzkum. Zajímalo by mě, u koho máte hypotéku vy a jak jste spokojení se službami? Spíš se přikláním k bankovním hypotékám.
My máme taky od Hypoteční banky a zkušenosti jsou dobré. vyřízení proběhlo bez problémů, čerpání (na dřevostavbu, takže ve zrychleném režimu) taky šlo jak na drátkách. Na konci fixace jsme od nich dostali jednu z nejlepších nabídek, co jsme po srovnávání sehnali, takže jsme tam zůstali. A ano, dneska už Hypotečka patří pod ČSOB, což je pro mě plus, s touto bankou mám celkově dobré zkušenosti, máme tam i spoření s dobrým úrokem. A zjistila jsem, že pod ně spadá i portál Ušetřeno, který jsem už taky využila na srovnávání energií a výběr dodavatele. Já si na ně nemůžu stěžovat.
Byli jsme u mBank a bylo to tragicke, je to virtualni banka, bankeri se nedovolas, komunikovali jsme po mailech, trva nez nekdo odpovedel, vsechno schvaluje centrala nekde xy… nakonec jsme utekli k ceske sporitelne a 1000x lepsi.

@dyechampion Máme od Hypoteční banky, dnes myslím už patří pod ČSOB. Vše bez problémů, ale kromě čerpání jsme řešili jen novou sazbu při konci fixace a mimořádnou splátku. Žádné komplikovanosti. Komunikace s bankou probíhala vždy bez problémů.