icon

Jdeme od sebe, ale bydlím u něj v domě - příspěvky od sociálky

bz2018
9. led 2018

ahoj ženy,
jdu si k vám pro radu předem se omlouvám,že to bude asi delší sloh 🙂
S přítelem máme každý své dítě (v péči) a máme společné miminko jsme spolu 7 let. Bydlíme u něj v RD,který ale společně splácíme.Jelikož nám to neklape z různých důvodů,které řešit ani tak nechci,prostě jsme se dohodli,že půjdeme od sebe,ale nechceme trhat dětem vazby a aby přišli o rodinu,přece jen to jsou sourozenci,které by jsme naším rozmarem rozdělili "na dva konce republiky".Každý si půjdeme svým směrem s tím,že ti děti zůstanou nepošramoceni.
Tím,že máme velký,ale opravdu velký RD tak jsem si řekli že on by zůstal nahoře se synem a já šla dolů do patra s holkama. Měla bych vlastní vchod,wc,koupelna,kuchyn s jídelnim koutem,obyvák a ložnice(vše je již zařízené).Ale na horu k němu bych měla normálně přístup (když nebude doma) kvůli klukoj a taky tam mají holky pokojíček,který se rušit nebude.Chlap pracuje v 80 km,kde i spí když mají cvičení,když má službu 24 hodinovou (PČR) tak doma taky není a přijede spát po "noční" a pak je třeba dva dny doma což by se staral o kluka on a já bych k nim nahoru nechodila když budou chtít děcka tak si půjdou ke mě k němu.
Tady jsem vám nastínila představu,jak jsme to naplánovali a naší představu (otázka je zda to bude fungovat, to už praxe).
Jenže jsme narazili na problém a tím jsou peníze samozdřejmě,že náš společný účet nepřichází v úvahu..takže každý za sebe.Dohodli jsme se kdo co bude platit (hypotéka,auto,on synoj školu,já dceři,+ mi dá alimenty na mimčo).
Jenže tady je můj kámen úrazu já to z RP sama neutáhnu budu vařit pro mě a mimi,škola,auto,nákupy + svoji domácnost.Alimenty mi na starší dcery bývalí kloudně neplatí občas cca 1/3měs. něco smrkne.Několikrát jsem podávali i trestní oznámení.

Myslíte,že když půjdu a zažádám si o příspěvek na bydlení s tím,že na něj mám nárok?
Nebudou na mě koukat jak na **** .Že žádám o příspěvek ze stejné adresy,kde žiju 7let,jenom v jiné bytové jednotce,ale jiný počet lidí?
Ale hospodařit s cca 9 000 je pro mě nereálné.2000 si rovnou strhne půjička,1000 škola,na domácnost chce 5000měs. na eletriku,vodu,topení..no taky jídlo,drogerie,nafta,plíny...
Budu bydlet v samostatné bytové jednotce,kde budu sama s dvěma dětmi.Chlap je ochotný mi napsat i nájemní smlouvu (majitel je on sám),ale jak postupovat?vysvětlovat? mám nárok?
On to musí danit asi to si zjistí sám to mě "nezajímá".

děkuji za rady prosím rady k tématu ne k situaci proč jdeme od sebe a chodu "domácnosti" to se odzkouší,sedne. Otázku typu co když si někdo někoho najde jak budeme žít,nejsou k tématu a sama nevím a neumím si to představit,asi bych šla jinám bydlet,děláme to pro děti,ne pro nás..

jitka0a
•
9. led 2018

Tak za prvé musím říct, že se mi líbí váš přístup a že nechcete trhat sourozence 🙂. A teď k tématu 🙂 na žádost o příspěvek na bydlení jsou třeba dvě věci: mít na adrese trvalé bydliště i děti a pak Nájemní smlouvu. Jsou to dvě samostatné bytové jednotky i s hodinama? Myslím tím elektriku atd? Jen si nejsem jistá jestli se nebude posuzovat i bývalý jestli tam má trvalé bydliště.

pasiba
•
9. led 2018

Já když jsem šla od svého exmanžela tak jsme meli stejný plán. Bylo to fajn .... fungovalo to docela dobře. Ale pak si on našel partnerku a ja partnera a už to nešlo ..... žárlivost to vše zpřetrhala 🙂 Já ale chodila do prace a mela dost peněz. Pokud ti to nebude vycházet(finance ) tak tam bude kámen úrazu. On bude Mít lepší možnosti a vzniknou tam spory a nebo

budouci_maminka
•
11. bře 2018

Je to vedeno jako samostatná bytová jednotka nebo jste si z baráku jakoze udělali 2 byty ale v katastru to tak vedené neni? Pokud to není zaneseno v katastru a každý nebudete mít trvale bydliště v jiné bytové jednotce a nebudeš mít uzavřenou nájemní smlouvu, pak ti budou posuzovat příjmy í za ex nebot bydlíte ve společné domácnosti.

alubif
•
Autor odpověď smazal
•
biedronka10
•
12. bře 2018

Zakladatelka ma zruseny ucet