Kolik jste měli našetřeno, když jste šli na RD a MD?
Ahoj,
chtěla bych se optat, kolik jste měli našetřených peněz, když jste šli na RD a MD? My velkou část peněz stále investujeme do domečku, i když vnitřky máme komplet hotové a bydlíme. Ale stále je co zlepšovat, hlavně nyní venku ;) Z toho důvodu si nedáváme moc peněz stranou. Tak by zajímalo samozřejmě jen orientačně kolik jste měli našetřeno vy? Klidně i do SZ ;) Děkuji
Ja za malou do pul roku dala mesicne Max 2000kc, kojila jsem, plenky jsem mela vždy v zásobě a prikrmy jsem si dělala sama. Někdy padlo víc kdyz nebyla zásoba plenek
než přišlo miminko,tak byla našetřená velká část peněz,která byla počítána na celkovou rekonstrukci domku,který se koupil v době těhotenství,ale manžel je i tak šetřivý a vždy myslí na "zadní vrátka" takže pod 200tis.na účtu se dostat nechce,kdyby někdy něco náhodou a potřebovalo by se sahat na úspory
My teda neměli našetřeno nic když jsem šla na mateřskou,ale neřešila jsem to z důvodu,protože hlavním živitelem rodiny je u nás manžel,takže to,že jsem přešla z práce na mateřskou,nebylo nijak finančně náročné 😉
@petru23 Tak já mám naspořeno přes 200tis + během neschopenky, kterou jsem měla si myslím pěknou jsem během těhotenství doteď - 8.měsíc našetřila ještě 50tis. K tomu jsme si nakoupili celou výbavičku, nábytek co byl třeba apod sami, jen kočárek nám kupují budoucí dědečci...
Partner má taky našetřeno na spoření o něco méně, ale celkově více...Ale šetřit chceme dál, protože máme v plánu stavět ještě letos a hlavně pak jak mi skončí mateřská ať máme na několik měsíců rezervu, mateřskou budu mít ještě pěknou, ale pak to klesne na rodičák...

@petru23 my ani tuk, průběžně dáváme do baracku takze nebylo z čeho dávat stranou