icon

Kolik si říct za bydlení s přítelem?

7. lis 2025

Ahojte. S přítelem jsme už téměř rok spolu a přemýšlíme nad společným bydlením. Já bydlím s dětmi v mém bytě a on by se přistěhoval. Když nájemné rozpočítám na osobu vychází to na 1500 Kč. Za stravu asi 2500 Kč? Čili dohromady 4000 Kč, které by mi měsíčně přítel platil. Je to málo? Hodně? On toho moc nesní, maso a vajíčka mi většinou přinese. Když chodíme na výlety, většinou platí on všechno jídlo nebo mi natankuje - jedzíme na výlety mým autem, protože je větší. Teď bydlíme většinou o víkendech u mě, přes týden jak nám vychází čas přijdu za ním já. Další věc, která mě trápí je jak překonat strach ze společného bydlení? 😀 Byla jsem 4 roky sama a nechci se nijak unáhlit, i když ho mám ráda.

Děkuji za názory

Strana
z3
ai30
10. lis 2025
@anonym_autor

@ai30 bydlí u rodičů, v domě, má tam 2 menší pokoje, ostatní je s rodiči společné, je to prostě rodičovský dům, kde bydlel od mala a zůstal tam doteď. Než mě poznal, bylo to pro něj asi i výhodné z toho důvodu, že byl sám, často jezdil s kamionem na déle pryč a doma byl aspoň na pár dní s rodiči no. Mohl jim sem tam pomoct s něčím kolem domu nebo s nákupy, opravami, zařizovačkami, rozvážel je k lékařům atd. Ve zkratce, určitě nebude ty 2 pokoje nijak pronajímat a podobně...

@anonym_autor jasne, to jsem si tak myslela. Ja jen kdyby se nastehoval k tobe a svuj byt pronajal, tak by mi to prislo nefer. On uz s kamionem nejezdi?
Ja byt tebou si udelam v hlave nejake rozpeti, s cim bys byla ok a s tim za nim sla. On bude mit taky nejakou predstavu snad. A hlavne se domluvte, ze to tak nastavite treba na 3 mesice a pak to zhodnotite, jak vam to obema vyhovuje. Aby ste v sobe nedusili nespokojenost, ale bali se to tema otevrit, protoze mluvit o penezich je blbe.

autor
11. lis 2025
@ai30

@anonym_autor jasne, to jsem si tak myslela. Ja jen kdyby se nastehoval k tobe a svuj byt pronajal, tak by mi to prislo nefer. On uz s kamionem nejezdi?
Ja byt tebou si udelam v hlave nejake rozpeti, s cim bys byla ok a s tim za nim sla. On bude mit taky nejakou predstavu snad. A hlavne se domluvte, ze to tak nastavite treba na 3 mesice a pak to zhodnotite, jak vam to obema vyhovuje. Aby ste v sobe nedusili nespokojenost, ale bali se to tema otevrit, protoze mluvit o penezich je blbe.

@ai30 ne, kamion už nechal a dálkové trasy taky teda nejezdí, dělá už jen kratší trasy s náklaďákem tady v okolí. A výhoda je, že je každý den doma.

Strana
z3