Kontrolní kód na faktuře, co je to?

helik007
25. led 2016

Ahoj holky,
mám dotaz na někoho kdo se zabývá ůčetnictvím a kdo podniká a vystavuje faktury.Potřebuju vědět,co znamená údaj na vydané faktuře s názvem Kontrolní kod??
Je to údaj uvedený vpravo nahoře na faktuře je to tam takto:

Variabilní symbol: 001
Konstantní symbol: 0308
Číslo dokladu: 001
Kontrolní kod: TADY JE NĚKOLIK RÚZNÝCH ČÍSEL A VELKÝCH PÍSMEN CO JE TO?

Tak mne zajímá co je to ten poslední údaj/poslední řádka? Co lze z toho kodu vyčíst? A kdo ten udaj je schopný rozluštit? Jsou tam uvedena nějaké čísla a velká písmnena...
Díky

betelgeuzz
25. led 2016

Ještě jsem se s tím nesetkala. Není to číslo pro kontrolní hlášení, které je teď nové? Co s tou fakturou budeš dělat? platit ji, nebo si ji dáváš do účta? Je od plátce DPH a ty jsi plátce DPH?

zuzka3112
25. led 2016

@helik007 a co na to všemocný google?? V jakém oboru podnikáte? Pokud pohostinství a jim podobné odvětví, může to mít souvislost s tím co psala paní predemnou. Viz nový zákon o registračních pokladnách a daňové evidenci....

betelgeuzz
25. led 2016

@zuzka3112 registrační pokladny zatím nefungují. KOntrolní hlášení je něco jiného, to podává každý plátce DPH, s pohostinstvím nijak nesouvisí.

helik007
autor
25. led 2016

Faktura je z roku 2012 a je to jako dúkaz do trestního řízení. Nerada bych se zatím vyjadřovala k podrobnostem na netu. Jen mě prostě zajímá zda by z toho kodu šlo vyčíst něco víc. Fakturu mi předával jednatel firmy,že jí mam potvrdit a podepsat svým razítkem - což jsem pochopitelně odmítla udělat.Proč já bych měla vystavovat fakturu společnosti s kterou osobné nemám žádný vztah,že? Tu at si vyplní a pošle on té leasingovce. Já jsem tak maximálně mohla vystavit fakturu té mezi firmé,která obdržela tu vyplacenou provizi od leasingovky a já bych jí měla dostat dovyplacenou přes tuto mezi firmu. je to složité-prostě on mi jí tam tenkrát nechal osobně tu fakturu -bez razítek a soud by mi pochopitelně mohl říct,ýe jsem si jí vyrobila sama.No a právě já jsem myslela,že tento kod na té faktzře by mohl prozradit kdo tu fakturu psal a nebo taak..

zuzka3112
25. led 2016

@betelgeuzz asi sem se špatně vyjádřila...nicméně paní ji má z r.2012, takže ničeho nového, co se chystá nebo už je, se to týkat asi nebude... No babo rad, to bude zapeklita informace, která může něco znamenat ale taky to může být úplně něco nepodstatného...

helik007
autor
25. led 2016

Ano,přijde mi to jako nějakej interní kod té firmy,ale jak přijdu na to,jak ta firma si interně značí v úřetnictví? Musí to vydat na požádání soudu?

betelgeuzz
26. led 2016

@helik007 tak to vůbec nevím. Určitě se musí předkládat účetnictví finančnímu úřadu, tak soudu nejspíš taky. Ale to by ti asi odpověděl nějaký právník.

janette65
14. únor 2016

@helik007 trochu dost zmatené...