Máte zkušenost s úvěrem na přechodný pobyt?

zuzkazuzanka55
22. zář 2021

Ahojte, pred týždňom som bola žiadať o úver v monete. Som slovenka, mám tu prechodný pobyt. Zarábam 23000-25000kč.
Nemám žiadne záväzky, iné úvery. Úver mi zamietli. Neviem prečo... Išlo o sumu 500 000kč. Ide o to, že bolo mi povedané, že dlhý na sk neoveruju, že ich zaujímaju iba dlhy v Česku. Ja mám jeden dlh ktorý je už skoro splatený, ktorý som vzala pred rokmi mamke a ona ho spláca. Žiaľ muselo to ísť cez exekútora lebo jeden čas to prestala platiť. Je možné aby ma overovali aj na Slovensku v nejakom registri preto to neprešlo? A neviete poradiť nejakú banku kde prechádzajú pôžičky aj na prechodný pobyt?

nikjean
Autor odpověď smazal
Zobraz
zuzkazuzanka55
autor
23. zář 2021

@nikjean V CZ nemám žiadne záväzky. Na Slovensku mám iba ten jeden spomínany úver .. ale predtým mi bolo povedané, že úvery na Slovensku neoveruju.

nikjean
23. zář 2021

@zuzkazuzanka55
První píšeš, že nemáš žádné dluhy a hned v další větě, že jeden úvěr máš, a dokonce musel jít přes exekutora. Což samozřejmě není dobrá vizitka.
Nevím, z jakého důvodu ti úvěr zamítli, může jich být několik - nedostačující bonita, vysoké výdaje, pracuješ v oboru, který není stabilní a pro banku rizikový (turismus, pohostinství - z důvodu covidu) atd.
Není nic jednoduššího než zavolat na pobočku a důvod zjistit. Případně sjednat schůzku s finančním poradcem, který ti řekne, na jaký úvěr dosáhneš. Nicméně, můj názor je, že bude právě problém s tím přechodným pobytem - kdy při úvěru zjišťují typ pobytu, délku pobytu, to souvisí s délkou splácení potencionálního úvěru..

meronym
23. zář 2021

@zuzkazuzanka55 Ja mam oficialne v CR jenom prechodny pobyt a dostala jsem pomerne vysokou hypoteku. O typu pobytu to tedy nebude, rozhodujici je bonita. Jinak souhlasim s @nikjean - je potreba zjistit, kde byl problem a ne tipovat.

levandule_k
Autor odpověď smazal
Zobraz
merope
24. zář 2021

Doporučuji si skočit na https://www.cbcb.cz/ a nechat si tam vyjet registry a uvidíš, co vidí.

mimi1004
24. zář 2021

Banky nejsou povinné zdůvodňovat zamítnutí žádosti o úvěr, takže pravý důvod nejspíš nezjistíš. Navíc přiznáváš exekuci, tak nechápu, čemu se divíš.