Mohu žádat o příspěvek na bydlení v rodinném domě?
Ahoj holky, mám dotaz
Mam čerstvě pronajatý byt 2kk v rodinném dome, který to ale nemá zkolaudované jako byty, ale jednotný rodinný dům. Můžu i tak čerpat příspěvek na bydlení, nebo je to bez šance? Je to klasický byt, jen to není jako byt vedené. Má v bytě i svoje měřiče.
Ne, to by se počítal příjem všech co v tom domě bydlí, pokud to není samostatná bytová jednotka.
@krisstina93 Nebydlí tam nikdo, zatím.
Já někde četla, že stačí dokázat, že je to opravdu byt.
@ell94 ano ale bude se počítat příjem všech co tam bydlí
Muzes zadat, ale pocita se do zadosti vsechny prijmy lidi, co tam maji trvaly pobyt.
@krisstina93 Nebydlí tam nikdo, zatím.
Já někde četla, že stačí dokázat, že je to opravdu byt.
@ell94 to by muselo být tak vedeno na katastru jako dům např. s 2/3 byt. jednotkami, pokud je to vedeno jako RD viz odpovědi výše
Muzes zadat, ale pocita se do zadosti vsechny prijmy lidi, co tam maji trvaly pobyt.
@kakba trvalý pobyt už nehraje roli, počítají se všichni, kdo tam fyzicky přebývají.
@kakba trvalý pobyt už nehraje roli, počítají se všichni, kdo tam fyzicky přebývají.
@krisstina93 tak to je ovsem peknej bordel. Si kazdej muze zazadat tedka uz o vsechno. Jen si napisu papir, ze nehospodarim v jedne domacnosti nebo ho uplne zatajim.
@krisstina93 tak to je ovsem peknej bordel. Si kazdej muze zazadat tedka uz o vsechno. Jen si napisu papir, ze nehospodarim v jedne domacnosti nebo ho uplne zatajim.
@kakba naopak, předtím si kazdej dal pobyt jinam a nechal si ho v bytě jen jeden a ocurali tak vsechno. Ted ti muze klidne prijit i kontrola, aby si to ověřili, kdo tam bydli.
@kakba naopak, předtím si kazdej dal pobyt jinam a nechal si ho v bytě jen jeden a ocurali tak vsechno. Ted ti muze klidne prijit i kontrola, aby si to ověřili, kdo tam bydli.
@krisstina93 obecne prispevky jsou benevolentni a pravidla spatne nastaveny. Uz jenom to, ze na ne dosahnou lidi, co na to dosahnout ani nemaj.
@kakba Hele, mám v širší rodině případ - důchodce s průměrným důchodem, platí si vysoké zálohy na plyn, vodu a elektro, takže mu náklady na bydlení vyskočily. Tak se šel zeptat na úřad, jestli si může požádat o nějakou tu dávku na bydlení, dostal cca 2 tisíce měsíčně. Po roce vyúčtování mu prakticky tu samou sumu - cca 24 tisíc na zálohách vrátili. Nesl to na úřad se staženou prtkou, jestli z toho něco nebude, jestli to nebude muset vracet, takže vůbec ne - prý si naopak může zase zažádat o další dávku. Takže má k důchodu pěkný příspěvek navíc, protože mu prakticky celá dávka na bydlení navíc zůstává na účtu. A pak že se v tomhle státě máme blbě... je vysmátej, vůbec ničím nešetří... atd. Kdybych ho neznala, nevěřím, ale v tomhle státě je možné asi všechno. Jo, a na účtu má samo pěknou sumičku, žádný chudák.

Ne, to by se počítal příjem všech co v tom domě bydlí, pokud to není samostatná bytová jednotka.