Nezaúčtovaná sleva na daň, pak poslána 2x, nyní chtějí částku zpět. Co dělat?

benl13
17. únor 2020

neuzačtovaná sleva na dan, pak poslána 2x, nyní chtějí částku zpět
Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. v Lednu 2019 mi firma neudělala slevu na dani ( poplatník a děti) v unoru 2019 ji poslala dvakrát, jednou klasicky a podruhé v kolonce MIMOŘÁDNÁ ZÁLOHA V HOTOVOSTI" nyní chce částku za slevu na dani poslanou navíc v unoru poslat zpět. Byla jsem na nemocenské a výplatní pásky se ke mě dostaly až x měsíců později. Pracovní smlouva mi u nich končila 11.10.2019 ( byla na dobu určitou) nechápu tedy proč mi slevu neudělaly a poslaly v unoru a ted to chtějí poslat zpět? děkuji moc za odpověd, jedná se o částku 4954,- kč

kompleta
17. únor 2020

@benl13 nechte si od nich poslat potvrzení o výši příjmů ze závislé činnosti a podejte si sama daňové přiznání, pokud už jste jim tedy nepodepsala, že chcete udělat vyúčtování daně..

sus3nka
18. únor 2020

Ahojky, jelikož ti slevu za leden nedali (nevím jestli jejich nebo tvou chybou), tak to vyřešili zálohou, která je ale vratná, proto to chtějí po tobě zpět. Nevím jestli jsi od nich chtěla vyrovnání daně (žádá se do 17. února) ale pokud ne, požádej si o Potvrzení o zdanitelných příjmech a udělej si daňového přiznání. O částku za slevu na poplatníka a dítě nepříjdeš.

Správně měli opravit: otevřít mzdy za leden (třeba v březnu) opravit mzdu, odvést dobře zálohovou daň a tobě poslat opravenou výplatní pásku včetně doplatku. Ale vím, že se s tím některé účetní nechtějí dělat, tak to vyřeší třeba takto, jak to máš ty.