Odpočet úroků hypotéky z daní - jsem bez příjmu.

28. led 2020

Jeden rychlý a fakt hloupý dotaz, vím 😀 Ale nevím, zda se nemýlím 😀 Jsem prvně v životě bez práce, myšleno jsem vedena od června jako osoba pečující o dvě a více dětí do 15ti let, svobodná k tomu 😀 A přišly mi potvrzení od bank o zaplacených úrocích. Logicky vzato, když nemám příjem, tak nemám co danit a tedy mi nikdo nic vracet nebude, je to tak ? 😀 Hypošky jsou psané jen na mne 🙂 Děkuji 😀 Resp. leden - červen bych asi mohla udělat daně, na ten půl rok jen, je to tak ? Jinak pak už nic.

barussska1
28. led 2020

Jestli jsi měla leden-červen příjmy a byla tam odvedena nějaká zálohová daň tak si můžeš uplatnit hypotéku.

lenoulinkaa
28. led 2020

Záleží na vyší odvedene daně, protože ta se může vrátit i na neuplatnene slevě na poplatníka a na další odpocty už nemusí být. Danove přiznání si podej a zkus si vypočítat daňové přiznání bez úroků, jestli ti bude poplatník stačit a když ti zbyde z odvedena daně, tak si tam dej, to co můžeš uplatnit.

kmarie81
28. led 2020

jestli si si za rok 2019 vydělala přes 81000,- tak si to danový určitě podej, nejenže se ti tam odečte ze základu daně ta hypoška, ale ještě ti doplatí bonus na vyživované děti (teda jestli si je neuplatnoval někdo jiný )za ty měsíce co si nepracovala - na dvě děti 6-12/2019 je to 20.188,-