Přeplatek na dani - jak to bude u mě a manžela?

geilinka
14. únor 2019

Ahoj zajímá mě následující
1) manžel OSVČ uplatnuje slevu na dani, zároven má nějaký nedoplatek sociální nebo zdravotní ted nevim - přijdou mu daně celé nebo z toho nejdřív zaplatí ten nedoplatek? (DAP ještě nepodával jen mu to učetní zatim vypořítala
2) loni jsem podávala jako osvč (vedlejší výdělečná činnost k rodičáku)) DAP, ale děti jsem neuplatnovala - nevěděla jsem jak...dá se to zpětně? případně jak?
3) jsem na rodičáku už s druhým dítkem (neschopenka, mateřská,rodičák,mateřská rodičák) během té doby (před zavedením živnosti ) jsem nepodávala žádnou žádost o slevu na děti na dani dá se to nějak udělat zpětně? (zaměstnanecký poměr trvá) a jak se to udělá?

sudylichozrout
14. únor 2019

@geilinka slevu na deti si v priznani muze uplatnit jen jeden z manzelu, nejlepe ten, ktery ma vyssi vydelek. Platby jsou oddelene, preplatek se vrati v plne vysi cca v kvetnu, zdrav/soc musi doplatit po vlastni ose tyden od podani prehledu. Nildy jsem nebxla zamestnana, takze jak je to s vracenim preplatku a odpocty ze zamestnani, to netusim.

geilinka
autor
14. únor 2019

@sudylichozrout že jen jeden vím, za mě my šlo i minulé roky kdy on měl jen dpp/dpč ..jinak děkuju

rexiana
19. únor 2019

@sudylichozrout sleva na děti je daná ,už neplatí ,že se vyplatí tomu kdo má vyšší příjem!

osicenka
19. únor 2019

@rexiana
@sudylichozrout s dovolenim pridam jeste svuj dotaz, at nemusim zakládat nove podobne tema - bude se mi prosim za 2018 nejak odecitat i dcera, ktera se narodila v září, tj. uz jsem byla na md? A nevite prosim, jaky ma vyznam, ze mi ucetni psala, ze mi posle priznani a ze si ho mam na FU odnest sama? Jindy mi ho tam davala ona - zeptala bych se ji, ale neda se s ni spojit, telefon mi nebere a na mail neodpovida 😏

rexiana
19. únor 2019

Ta dcera nevím ,ale myslím,že ano za tu dobu co je na světě a sama si to musíte odnést ,protože nejste zaměstnaná.

osicenka
19. únor 2019

@rexiana ale ja mam prave smlouvu na dobu neurcitou

rexiana
19. únor 2019

Jo ,ale měla,teď je mateřská, já si to tenkrát taky nesla sama.