icon

Rušní vkladních knížek u České spořitelny. Je to pravda?

klokanka31
19. únor 2025

Dnes nám volali z České spořitelny, že se už ruší všechny vkladní knížky (i výherní), a že teda postupně obvolávají všechny klienty, aby si peníze co nejdřív vybrali. Není to nějaká blbost? 🤔

alassel
19. únor 2025

@klokanka31 my máme VK pro děti a nikdo nám teda nevolal🫣 možná bych zavolala do spořitelny a zeptala se. Myslím že takovou věc by měli posílat hlavně písemně

1pomnenka
19. únor 2025

Pokud si tam s vámi chtěli sjednat schůzku, bála bych se podvodu. Těsně před schůzkou zavolají, že je změna. Z banky nevolají.

klokanka31
autor
19. únor 2025

@1pomnenka Jsme koukali na tel.číslo které volalo, a opravdu to je Česká spořitelna 🤔

1pomnenka
19. únor 2025

@klokanka31 V ČR není zakázané nastavit si číslo spořitelny, které se pak volanému zobrazuje. Buď opatrná. Kamarádky mamince volalo číslo ze spořitelny, ověřovala si, zda tam ta paní opravdu pracuje. Pracuje, ale její mamince nevolala. Prý je takových podvodů hodně.

felis
19. únor 2025

@alassel souhlasím
@klokanka31 si myslim, ze je to podvod

klokanka31
autor
19. únor 2025

@1pomnenka No právě, všude spousta podvodů 🙄

petrasipkova1
19. únor 2025

@klokanka31 tak zavolat na pobočku ? Docela by mě to zajímalo, prarodiče mají taky vkladní knížky

betelgeuzz
19. únor 2025

Zavolala bych do banky a zeptala se. Obecně většina bank už nové nevydávají a možná se i chtějí zbavit těch starých. I kdyby to byl podvod, tak se do banky objednám sama a knížku zruším.

simkrk
19. únor 2025

@klokanka31 já mám za to, že mamce vkladní knížku rušili už možná před 2lety,že s nima už bude konec..
Pro jistotu když šla přímo na pobočku a ověřila si to😊

klokanka31
autor
19. únor 2025

Já psala na info České spořitelny, a prý kontaktují lidi, kteří s vkladními knížkami nenakládali 20 let. Ale že zatím se zrušení knížek nerozhodlo...

deelfinek
19. únor 2025

Taky to řeším, budeme je rušit i dětem, volala mi ověřená pracovnice z ČS, že budou knížky končit. Ale teď nevím teda, pokud to není zatím rozhodnuté, jestli zrušit všechno.

zvalentova
19. únor 2025

@klokanka31 vkladní knížky jako produkt už neexistují několik let a postupně se tento produkt ruší protože je to prostě pasé. Mají kampaň kde kontaktují bázi klientů, předpokládám, že jsou to ti, co na VK nesáhli několik let a prostředky si nepřevedli.
A ideální se obrátit na banku (přes George hovor) a máte jistotu.

chezzie
20. únor 2025

@klokanka31 děti VK mají, zakládala jim je babicka, nikdo nás nekontaktoval (jsem tam v těch VK jako oprávněná osoba). Ze sporky by měli volat přes george, napiš přes apku nebo zavolej přes apku svému bankéři a zeptej se..