Účet online. Jak jej založit?
Dobrý den maminky, anonym proto, že sem chodí blízcí a nemusí hned všechno vědět
S partnerem jsme se rozešli, doteď mi chodilo vše (rodičovská, peníze z brigády anebo výplata k němu na účet) hlídání mám nulové a dítě moc malé na to, aby bylo schopné semnou někam jít, vyřídit založit účet. Potřebuji tedy vyřídit účet, kam mi bude chodit výplata, budu moct vybírat ze všech bankomatů zadarmo, platit vše online, takový, který budu moci vyřídit( založit) online z mobilu. Doporučite prosím? Děkuji
Partners banka
Za mne též asi Partners banka. Založeno máš během pár minut a jejich aplikace je to nejlepší, co na trhu bank je.
Za mě skvělá airbank , i kvůli výhodám , kupónům, penězům zpět. A to, že vše jde online. Ale výběry zdarma nejsou, myslim, ze je poplatek, kdyz vybíráte z cizí banky.
Ahoj, za mě AirBank. Mam vyzkoušenou Spořku a dalsi svoje účty mám u mBank a ČSOB a musím říct, že AirBank opravdu vítězí na plné čáře.
Co se týče vyberu z bankomatů, tak je u AirBank velky a malý tarif. Malý nestojí nic, ale pak Te výběr stojí 35,- (mimo jejich bankomaty vyjma sdílených - viz info dál) a pak máš velky tarif za 100,- měsíčně a máš výběry z bankomatů pak bez poplatků i v zahraničí. Super je, ze poslední půlrok-rok cca AirBank sdílí bankomaty pro vklady i výběry s bankami: UniCredit Bank, Moneta a Komerční banka a tam platí stejne podmínky u těchto bankomatu jako by to byly jejich, takže vybíráš taky zdarma.
Jsem u AirBank od jejich začátku. Jsem spokojená i s jejich zákaznickým servisem, co se týče blokace karet (bohužel jsem musela resit 2x a vse bylo rychlé, srozumitelné, vysvětlili, dopomohli), internetovým bankovnictvím (je super přehledné a jednoduché), ale taky sloučení půjček, nastavení splátek, atd. AirBank používá i moje skoro dospělá dcera. Jí jsem původně zřizovala detsky účet (taky online během pár minut), který používá doteď a pak ma už svůj "dospělácký," plný účet, který zatím používá na spoření.
Mám Raiffku, ale jestli jde založit online, nevím. Původně jsem byla u equa bank a přešla právě na raiffeisenbank asi předloni. Výběry ze všech bankomatů zdarma, nic za vedení apod. Já mám k tomu připojištění, pro ztrátu, ale to je v řádech desítek korun.
Byla jsem u spořky a tam bych se už nikdy nevrátila - "vedení účtu", výběry z jiných bank placené apod....
Jedine Airbank. Mam vsechny ucty u nich a za me vede. Muj muz ma Partners a k ni bych nesla ani za zlate prase.
Já bych volila Airbank. Když jsem si kdysi vybírala kde si založím účet tak mi vycházela nejlíp a doteď tam jsem spokojená. Mají v aplikaci i odměny (pár kaček z nákupu vám jde zpátky, různý slevy snad na všechno na co jde). Myslím že z jejich výhod se už dá i snad vybírat, takže není potřeba zaplatit 100kč za velký tarif, ale jen si vyberete co z toho potřebujete. Ale přijde mi že airbank má bankomaty už docela na každým kroku, ještě se mi nestalo že bych neměla kde vybrat a když jsem věděla že potřebuju, tak jsem si to byla schopná naplánovat bez problému. I když jsem narychlo hledala kde vybrat tak jsem si v aplikaci našla jejich nejbližší bankomat. Mamka se ségrou jsou u Airbank a ČSOB. V Airbank jsou daleko spokojenější s tím jak to všechno funguje a hlavně je ta aplikace fakt jednoduchá. Mám u nich už i spořící účet, založila jsem si ho v pohodě doma z appky během chviličky. Muž vystřídal 4 banky a teď semnou u Airbank je taky nejspokojenější
@martulka88 taky mám RB, založit online lze, má o něco lepší podmínky než Air bank, přehlednější mobilní bankovnictví, výběry že všech bank zdarma, lepší úročení sporáku. Mám RB i Air bank tak můžu srovnavat
@podaji Ká jsem s ní spokojená taky 😊 Když jsem byla-asi 10let zpět- u ČS, tak jsem platila i za příchozí platby 🙈 Manžel má u ČS i ČSOB. Já bych nepřešla od RB ani náhodou. Hlavně mi vyhovuje jakýkoliv bankomat a nemusím hledat přesně jen od určitých bank. A nahlásila jsem, aby nekontaktovali, pokud něco sama nechci. Ani od EB a teď ani od RB nikdo neotravuje s nabídkami. To mi u ČS velmi vadilo.
Byla jsem skoro u vsech a nejhorsi za me RB, nejlepsi Air bank. Fio ujde
No, z uvedeného je jasně videt, že žádný účet není nejlepší, ale vzdy záleží, co od nej člověk očekává a co mu vyhovuje.
Ja jsem třeba nejvic spokojena s ČS a RB. Airbank celkem jde, ale nepovazuju ji za žádný zazrak.
Mám airbank a jsem spokojená
Děkuji za odpovědi, nejčastěji padla banka Air Bank a RB, tak prostuduju tyhle dvě
Měla jsem KB a ČS, ale už nikdy. Aktuálně mám ČSOB a Airbank. Airbank jako hlavní účet, kam chodí vše a platí se z něj vše. Všechno online - zřízení, změny, ... apka je v pohodě.
Vybírat z bankomatu vlastního a spřátelených bank (tuším Moneta, KB a Unicredit - mají to na stránkách) zdarma. Vkládat jde jen u nich.
A která banka má bezplatný účet. Vím o mbank. Potřebuju ještě založit jeden účet, pro transakce na netu, aby tam bylo jen pár korun.
@hojda třeba Partners, Creditas, Trinity. Všechny mají komplet účty zadarmo.

Na komunikaci online je super Airbank, ale jak to má s bankomatem netuším.