Úleva na děti, firma partnerovi žádné daně nevrací

modrykonik80
17. pro 2015

Ví někdo,jaký je finanční rozdíl,když si zapíši úlevu na děti u zaměstnavatele já,pokud pracují na půl úvazku a můj chlap sice na celý,dosud je měl započítané na sebe on,ale nikdy mu firma žádné daně za děti nevrací...a nevíme proč.když si chce daně na finančním vyřídit sám,vždycky mu řeknou,že už to nejde a vždycky to nějak okecají...
je možné,že si to nechávají pro sebe a umí v tom jakseříká chodit?Děkuju

xpila
17. pro 2015

Tak to je pěkná blbost, aby si to firma nechávala pro sebe. Prostě účetní vysloveně řekne, že nechce od zaměstnavatele udělat roční zúčtování daně, že si bude daňové přiznání podávat sám. A zaměstnavatel s tím nic nezmůže.
Jinak to, že mu je nevrací (předpokládám, že máš na mysli jednou ročně), ještě nic neznamená - může si je uplatňovat každý měsíc, takže se mu to každý měsíc rovnou vrací ve výplatě a ani si toho nemusí všimnout.
Ty si je samozřejmě můžeš uplatnit taky.

sereza
17. pro 2015

měl by to mít na výplatní pásce, muj muž daně za dceru dostává jednou ročně.........tento rok v březnu na něj účetní jaksi zapomněla, takže jsem mu do ruky vrazila vyplněné papíry a poslala na úřad a přišlo to zpětně.....takže kontrolovat!!

salikova
17. pro 2015

Jo to znám🙂 Daně si manžel už leta dělá sám... Příjde mu to pak někdy tuším kolem března z celého roku od FÚ, nemá to na výplatní pásce;) Když si podává daně sám, jde to mimo zaměstnavatele, takže nechápu, proč zaměstnavatel říká, že to nejde... :( Jako je to děsny.. Ale je to běžná praxe zaměstanavtelů soukromníků (zvlášť v některých specifických odvětví), kteří ty děti do platu nedávají :( Jinak je jedno, kdo si požádá o daně na děti - tam se nehledí na výši platu.. u školkovného to ale rozdíl je, tam se to vyplatí u toho, kdo má vyšší plat;)

betelgeuzz
17. pro 2015

samozřejmě, že si může udělat roční zúčtování sám. Otázka je, kdy o to účetní žádá, jestli už jí nepodepsal souhlas s tím, že to provede zaměstnavatel a ona už to neodevzdala. Měl by ji o to požádat včas.
A taky nevím, co myslíš tím vracením za děti. manželovi to počítají každý měsíc, takže na ročním zúčtování se vrací např. za hypotéku, za životní a penzijní pojištění, za školku.

alenavrisidivu
25. pro 2015
Uživatel alenavrisidivu je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od alenavrisidivu.

Holky zkuste www.uctovklidu.cz dobře Vám tu poradí. Sama jsem klientem 😉