icon

Už vám vrátili daňový přeplatek? Plzeň

anonym81
28. dub 2016

Ahoj uz vam vratily danovy přeplatek v PLZNI???

nutricnihodnota
28. dub 2016

Mě až dnes. Už jsem byla pěkně nervózní. Na jaká dvě písmena ti začíná příjmení? Já a tři kámošky jsme Hr..... a jako jediné co víme, jsme to včera ještě neměly.

andreaandrejka
28. dub 2016

Přeplatky daní se vrací do 2.5..stále je tedy ještě čas. Přestante se všechny plašit 😀

dennj
28. dub 2016

Holky, doba na výplatu přeplatku z příjmu fyzických osob je 30 kalendářních dnů od přijetí daňové přiznání. Takže mrkněte na razítko na DP, termín pro podání DP byl začátek dubna, tudíž je opravdu termín nejdříve 2.5.2016. Pokud jste podali DP později, přičítejte těch 30 dnů 🙂 Správkyně daní jsou jen lidi, dejte jim čas 🙂

anonym81
autor
28. dub 2016

@nutricnihodnota mě začíná na I

anonym81
autor
28. dub 2016

teda spíš doufam, že mi to nesebraly 😒

soyevita
28. dub 2016

@anonym81 Vrací se do 4.5.,takže je ještě čas

dennj
29. dub 2016

@anonym81 Pokud je správkyně daně rozumná, tak jako jsem byla já, tak by ti zavolala a nedostatky by s tebou řešila ihned ( tedy pokud jsi na DP uvedla telefon ). Je to pro nás rychlejší, než vám domů posílat dopisy s modrým pruhem a následně to řešit poštou 🙂 Je úplně jedno na jaké písmeno ti začíná příjmení, každý správce daně má své poplatníky - my na Praze jsme to měli rozdělené po písmenech a každá správkyně si to zpracovávala postupně. Nemůžeš se tedy řídit tím, že někdo před tebou či za tebou peníze už má 🙂

suzina08
29. dub 2016

Taky bych nebyla až tak nervózní, já jsem daně dostala v úterý 🙂

fotopetra
3. kvě 2016

@dennj Mohu poprosit o informaci,jestli když se posílá přeplatek složenkou,dorazí volně do schránky nebo na výzvu na poště ??? ... Také čekám přeplatek a jsem ráda,že vím,že se posílá do 4.5. - tedy pokud mi nedorazí do konce tohoto týdne,asi začít řešit přímo na FÚ... děkuji moc 🙂

dennj
3. kvě 2016

@fotopetra Ahoj, složenka bude vhozena do schránky a ty si pak přeplatek vyzvedneš s OP na poště 🙂 Kdy jsi na FÚ odevzdávala DP, viz. razítko na kopii DP. ?

andreaandrejka
3. kvě 2016

@dennj Je úplně jedno kdy odevzdávala a který datum má na razítku. FÚ to bere plošně od 30.4 se lhůtou 30 dnů,

dennj
3. kvě 2016

@andreaandrejka A co kdyz odevzdas DP pozdeji nez v termin podani? 😉 my jsme postupovali tak, ze jsme priznani zpracovali do 30 dnu od prijeti 🙂

fotopetra
4. kvě 2016

@dennj posílala jsem poštou 30.3.

dennj
4. kvě 2016

@fotopetra Tak to by ti přeplatek měl dojít každým dnem 🙂