icon

Vrátí peníze za daně při rodičovské a mateřské?

hanydve
30. bře 2024

Holky, část roku jsem byla na rodicaku a pak nastoupila hned zase na mateřskou. Budou mi něco vracet? Určitě ne, že? Když jsem neodvedla žádnou práci. Čerpala jsem pouze dovolenou. Diky

betelgeuzz
•
30. bře 2024

Pokud jsi čerpala dovolenou a dostala jsi za ni peníze, tak ti z toho odvedli daň a tu by vrátili. Jde o čerpání klasické dovolené. Nebo tím čerpáním myslíš rodičovskou a mateřskou? tam se daň neodvádí a nic nevrátí. Ale musela bys v práci požádat o roční zúčtování daně, to jsi udělala? teď už je pozdě.

hanydve
autor
•
30. bře 2024

@betelgeuzz ano, o roční zúčtování jsem požádala. Mám na mysli čerpání klasické dovolené 25 dní.

betelgeuzz
•
30. bře 2024

@hanydve tak jak píšu, při čerpání klasické dovolené se odvede daň a tu by ti měli vrátit.

j.a.n.i
•
30. bře 2024

@betelgeuzz Tak mohlo se stát, že žádnou daň neodvedla, typicky pokud nemá extra velký plat a čerpání dovolené padlo do 2 měsíců... Ale jinak souhlas, pokud nějakou zálohu na daň odvedla, tak ji dostane vrácenou.

zemoska1503
•
30. bře 2024

Vrací se pouze to, co se odvedlo (pokud se neuplatňují děti), takže pokud jsi nějakou dan zaplatila, za čerpání řádné dovolené se platí, takže to by měli vracet