Výplata a Exekuce. Jak se to řeší?
Ahoj prosím jak se řeší výplata když má člověk exekuci?
Insolvenční řízení prozatím není možné - špatně napsaný návrh -> máme zamítnuto za cca rok můžeme žádat znovu
Brzy mi skončí RP, nastoupím do práce, když si založím účet okamžitě bude exekutory obstaven. Exekucí je víc a řešíme je postupně. Vím, že mi náleží určitá nezabavitelná částka (jsem vdaná a máme dvě děti). Je mi jasné, že výplata bude ponížena na exekucích. Je možno si bez rizika poslat peníze na účet manžela či známé? Nebo hrozí zastavení? Je možno posílat výplatu na složenku? Má to někdo? Práci bude hledat patrně jako pokladní nebo v nějaké fabrice. A ano vím, že jsem kráva, když jsem pujčku vytloukala pujčkou. Nevěděla jsem jak z toho ven když mi na žádost o pozdržení splátky odpovídali ,,tak si někde pučte, ale zaplatte".
Budou vam brat penize primo z platu a zbytek musite posilat jinam na ucet ktery je na jine jmeno, protoze vsechny ucty na vase jmeno jsou pozastaveny.
@kata172019 urcite se da zvladnou, da se v mnoha vecech uskromnit a kdyby lidi se ridili podle dluhu tak nema dite skoro nikdo 🙂
@kata172019 a to podaval nejakou zadost ? Jako uroky jsou celkem velkou polozkou (z 3000 je 15000 apod) bohuzel pak tam jsou jeste celkem vysoke poplatky exekutora. Zatim s nima moc domluva neni. Vzdy se snazime dohodnout s temi kam zrovna posilame. Uz se stalo, ze jsme zaplatili jistinu a vymahaci spolecnost pak ten zbytek (uroky poplatky) preprodala dal takze to jelo znovu jistina byla vyssi z toho vyssi uroky vysdi poplatky.....chapu, ze je to nase vina, ale ty poplatky co tam jsou jso silene, kdyby tam u exekutora a vymahacich spolecnosti uz nenaskakovaly uroky, ale jen rozumny poplatek za vymahani uz bysme to meli patrne zaplacene.
@luciina ale z ty vyplaty je nejaka nezabavitelna castka. A pokud prijde na muj ucet bude odstaveny. Pokud prijde jinam mam obavu, aby ten ucet neodstavili protoze tam jsou me penize ikdyz se bude jednat o nezabavitelnou castku. Nejde mi o celou vyplatu. Pocitamze si ztoho strhnou. Jde mi jen o tu castku nezabavielnou.
@kata172019 splacime to dohromady. Utahnout se da vsecko. Ja bych znovu v moji situaci do deti nesla. Jenze kdyz jsem otehotnela manzel mel praci splaceli jsme vsechno bylo zvladnutelne. Kdyz jsem otehotnela podruhe (pres HA, ucinnek snizily antibiotika podle doktora) totalne jsem se pred nastupem na UPT sesypala a nakonec jsme rekli, ze si nechame i druhe dite a nejakto zvladnem no a kratce na to se roztocil kolotoc kdy se to vymklo z ruou uplne. Na jidlo mame 6000 mes. Varim detem normalni jidla a my s manzelem tocime levna jidla jako burtgulas, kolinka zapeceny atd.
@uplnenormalniholka ano to vim ze cast miseberou. Me jde prav aby nezabavili ten cizi ucet protoze tam ja mam penize.
@geilinka víte co já tohle nidky moc neřešila taky máme malý byt a splacim cca ani ne 15 tisíc a další si nic brát zatím nebudu i když by se větší byt hodil zatím máme 1+1 😑😊 ale když chlap volal ty exekutorce tak mu říkala že když zaplatí nějakou částku tak jdou odpustit úroky, asi by to tam chtělo zavolat on asi ne každý exekutor je 🐗 záleží na koho člověk natrefi no to je veřejná podporována lichva, zavolat tam a prostě jí mto říct že to chcete řešit a že on ijsou povinný přijít na nějaký komprosim snad už
@geilinka tak to jíme i my 😀a nebereme to jako levné jídlo 😀😀😀My jsme zrouti my spucujeme svého a Malej jak bysmet, ale děkuji zajímal mě názor z praxe..
Bojim se ještě kdyby byl větší byt tak jo ale do 1+1 dvě děti je vražda
@kata172019 to je na vas my jsme 2kk a obcas pracuje ponorka. Zkusim aspon ty exekuce kde uz neco tedko platime dekuju za tip
@geilinka @kata172019 ja teda nevim, ale kdybych na tom byla takto, tak si rozhodně deti neporizuju. Asi se teď na mě vrhnete jak sršni, ale ja to vidim jako nezodpovědnost. Asi jsem stará škola, ale kdyz na něco nemám, tak si to nekupuju. A auz vůbec bych si nebrala takove ty rychlo půjčky, kde preplatite strašně moc peněz. Ano, něco jiného je hypotéka, ale bohužel mám v okolí taky par lidi, co si takto nabrali půjčky a s prominutím na úplné kraviny. Jak rikam, kdyz na neco nemam, tak si to nekoupím. Když nemám nějaké zázemí, neporidim si dite. Možná proto mam první dize ve 30ti,ale vim, ze nebude stradat.
A když jste si ty půjčky brali, tak ste si přece museli spočítat, ze na tom hrozne projedete. A kor u takových půjček jsou ty úroky fakt šílene.
@tasimia můj chlap měl srážku z platu za již zaplacenou exekuci. Když jsem volala advokátovi,který zastupoval věřitele,hrozně se divil,jelikož jsme s ním již před 5lety tohle řešili,jelikož byla provedena mobiliarni exekuce i přes srážky ze mzdy. Ten zjistil,že dluh je zaplacen a dokonce preplacen. A najednou po 5letech bum,a pan exekutor chce dalších 9tis 🤦 jenže proběhla fikce doručení a my nemáme nic v ruce 😣 jo a to ještě k tomu nebyl náš dluh!
@michaela1990xx já nevím kde jste vzala že moje dítě strádá 😊můj syn má vše i to co je zbytečné 😊a špatně na tom nejsme 😊 a řekla jsem že by JSME CHTĚLI druhé dítě ne že si budeme dělat druhý dítě 😊nás syn má vše co potřebuje 😊a má. Věci i na 4 roky do předu 😊 a nic víc nepotřebujeme někdo cpe Prachy na to aby jel k mori a my do jídla a výletů 😊 kdyby to tak mělo být tak třictvrte republiky děti nemá 😊 a to že má někdo nutné nějaký dluh a strhavaji mu něco z platu neznamená že není schopen uživit děti /dítě 😊ale chápu váš názor 😊 jinak se nám žije skvělé 😊🍀 tuk tuk, a každý v mládí udělal chybu pokud se z ní poučil a napravuje to nevidím důvod 🍀😊 dokud má člověk na cigára a podobný věci má peníze na vše 😊 😊 jen nevidím tu zodpovědnost pokud má rodič dluh a dítě má vše nevidím nezodpovednost 😊😊 a pokud někdo na to jídlo a další poplatky nemá tak se hold omezí 😊 to ale není náš případ 😊jen jsem chtěla vědět jaký to je takhle utáhnout 2.deti sama jsem napsala že druhý dítko teď nechci 😊
Podotýkám chlap měnil zaměstnání a první měsíc není výplata a nájem se z něčeho platit musí... A třictvrte mám zaplacené 😊😊 tak oco go 😊a chlapovi je 31 let a ten dluh měl z maldi kdy jsme se neznali a neodmitnu úžasného chlapa a úžasného otce kvůli dluhu 😊kdo je nemá 😊
@amazonkajanik taky dobrý mazec, zaplatit jako něco co je zaplacené. A potvrzení o ukončení exekuce jste nedostaly? Nebo účetní? Pokud teda jste to měly na plat, jinak bych vzala dlužnou částku, srážky podle vyplatnice spočítala bych to a řešila bych to. Jediné co mě napadlo, je exekutorská komora jeste, podat tam podnět.
@kata172019 Jak není, je ještě z té minulé práce, ne.
@kata172019 ale ptáte se tady jestli si myslíme, ze zvládnete další dite? No tak kdybych si tim nebyla jista, tak si ho nedělám. Ale jak rikam, takhle přemýšlím ja, mám to tak proste nastavené v hlavě. Ja do takových věcí nejdu po hlavě 🙂 ja taky neutracima za dovolene, jezdíme jen po ČR a co vydělame to jde do naší novostavby.
Tady ste psala, ze chcete druhy ditko a ted mi pisete, ze druhe nechcete a ze ste to ani nerekla. Dnes ve 13:53
A můžu se zeptat? Chlap taky jen tak to nezaplatí a chtěli by jsme druhý dítko daji se dvě děti utáhnout? Nebo už je to na hraně
@kata172019 Kdo je nema? No já třeba dluhy nemám a nikdy jsem je nemela. Mám hypoteku, ale to je rozdil. Nemela sem na postel, tak sem spala na matraci, az sem si na ni vydelala, tak sem si ji koupila, nemela sem gauc, no tak sem zase cekala az si na něj vydelam (byla sem mladá, bylo mi 20, zacala sem vydelavat, ale nenapadlo by me, abych si na to brala půjčky) Ale jak rikam, takhle smyslim ja a tak to mam předane od rodičů.
Ale taky jak uz sem rikala, mozna proto mám az ted ve 30ti první dítě 😀 Pro rodinne a bezstarostné žití potřebuju mit zázemí a toho sem dosahla az ted, takže az ted můžu plodit děti 😀 Neodsuzuju ty, co treba bydlí v najmu a tak, to ne. Ale trochu mi vadi ti, co maji třeba skoro milion dluh a jen pro svoji blbost a nerozvaznost. Vezmou si par tisíc, neplatí to, nebo to lepi dalsima pujckama (další blbost) a pak sou s prominutím ve sra*kách. Ja bych z toho bylo ve stresu a to by se odrazelo na dětech. Ale ano pak sou takoví co si berou pujcku za půjčkou, nic neplatí a úplně v klidu spí. Ti sou asi nejhorší 😀 Auta a podobně nechají napsat na někoho jineho, aby jim nic nemohli vzit a z vesela si žijou a netrápí je, ze maji dluhy. Udělají to tak, aby jim vyplaty nemohli vzit a sou v suchu.
@michaela1990xx tyhle chytré miluju chtěli by jsme druhé dítko a chci druhé dítě je rozdíl 😊 mám od rodičů dobrý základ, já taky odešla od rodičů v 17 letech 😊 a nějak se začít musí 😊 každý na to má jiný pohled to vám neberu 😊půjčila jsem si ale mám už třictvrte splacene 😊 takže v klidu 😊a dítě vážně nestrada 😊jen mě zajímalo zda se dají dvě děti utáhnout 😊 nojo tak vy třeba dluh nemáte ale nikdy nevíte co přijde (nic vám nepřeji tuk tuk) ale zrovna třeba tady paní exekuci má, a není v ČR jediná 😊tot vše 😊 nemá smysl se dohadovat když má každý jiný názor berme to sportovně a nechme plavat 😊
Bože ale vy. Děláte s toho drama, přítel si půjčil na auto, udělalo to dluh ale po konzultaci s právníkem jso itam nesmyslné úroky co snad ani nemůžou být 😊 a jenom čtvrt dluhu dělají exekutoři právník říkal že by částka ke. Splacení mohla být klidně 300 tisíc 😊 já nevím nám z výplaty nic nechybí... A teď večer to vážně už nechci rozebírat 😊vy jste spokojená to je jediné dobře 😊my jsme též spokojený, a vím že by jsme utahli i druhy dítko ale nač to lámat přes koleno navíc synovi je teprve 9 měsíců máme čas 😊😊😊😊
Nějak se začít musí? Ano nejak jo, mne teda nebylo 17, ale 20. Ale jak rikam, nezacinala sem žití s dluhem. Nějaký ten rok sem pracovala a az si něco vydelala, tak sla do podnajmu. Půjčka byla pro me strašák. Ale je to asi kvuli tomu, ze nam to rodiče tak vtloukali do hlavy a samy si nikdy půjčku nebrali. A to nejsou na nějakém vysokem postu. Mamka v te dobe delala prodavačku a tatka byl traktorysta. Jo a meli 3 deti 🙂 Takze to taky sranda pro ne asi nebyla, ale půjčku nikdy nemeli.
@michaela1990xx v pohodě 😊 chlap měnil práci 😊před vánoci, nic nasetreno nebylo nebylo na nájem na ulici nejdu 😊 a 10 k není tak hrozná částka a jak říkám třictvrte mám zaplaceno 😊 o nic nejde nevím proč by si člověk nemohl půjčit když to vrátí, chlap byl blbej mladej a uvědomuje si to a platí si to 😊v čem je problém 😊a jednou v rodině prodají společný dům a je s toho venku každý slapne vedle 😊 a z chyb se člověk učí 😊 my aktuálně jsme spokojeni taky jsem si půjčku brát nechtěla ale v mě rodině není nikdo kdo by mi půjčil 10 k 😊takže tak 😊tak to tak nehrotte chápu váš názor 😊ale každý má jiný přístup k životu nač ho někomu vnucovat
@michaela1990xx uz jsem tu popsala cim to zacalo. Stehovani co tri mesice za praci, pujcilo se na stehovani pak pujcka na pujcky a pak pujcka na splatky. Kdyz jsme si porizovali prvni dite manzel mel slusnou praci platili jsme resty. A kdyz prislo druhy vybehala jsem si papiry na UPT a den pred nastupem jsen se z toho proste sesypala a nenastoupila a pak uz se to vezlo a vezlo... A kyz jsem chtela domluvit odklad vytasily se s ,, tak si pujcte ale zaplatte,,....vim ze jsme to pohnojili. Verte mi, ze po tohle uz si nevezmu zadnou pujcku nikdy nikde.
@geilinka vy ste si to aspoň uvedomila, sice pozde, ale přece 🙂
@kata172019 Zkus to bez te hromady smajliku, bude se to lip cist.
Pujcit si samozrejme neni nic spatneho, ale clovek musi umet premyslet a pocitat. A pokud zacnou problemy, tak nestrkat hlavu do pisku, ale resit. Exekuce neni hned, ta nastupuje az nakonec, pokud clovek neni ochotny zacit svuj problem se splacenim resit driv.
To, co tady zatim ctu, je krasna ukazka financni negramotnosti.
@somalicats tak za prvé 😊 tu exekuci měl chlap než jsme se poznali a plati ji 😊a je to skvělej chlap a tata ❤️ a nevidím důvod proč s ním nebýt jen kvůli tomu že něco splácí... Achjo každý má svůj názor já vám ho neberu 👍synovi nic nechybí a to je to hlavní 👍😊 hlavně nikdo neví proč to neplatil ale to už je až moc soukromé 😊 pokud vím tohle je stránka kde si mají maminky poradit a pokud někdo udělá chybu není důvodu to dávat sežrat jen kvuli tomu že tu chybu neudělal nikdo z vás 😊 jak jsem psala nám nic nechybí ani synovi a jsme spolu všichni šťastní 😊 takže tak 😊 a pardon smajlici se mi líbí 😊 a doufám že kvůli jednomu názoru to nebude válka 😊
@kata172019 A Ty ctes nekde v mem prispevku, ze s tim svym chlapem nemas byt? Nebo proc to tady porad nadhazujes? Smajlici se Ti libi, to je fajn, ale.ten text to dost zneprehlednuje.
Nicmene za tim, ze clovek, ktery necha sve dluhy dotahnout az k exekuci, je nezodpovedny, si stojim.

A můžu se zeptat? Chlap taky jen tak to nezaplatí a chtěli by jsme druhý dítko daji se dvě děti utáhnout? Nebo už je to na hraně