Výplata a Exekuce. Jak se to řeší?
Ahoj prosím jak se řeší výplata když má člověk exekuci?
Insolvenční řízení prozatím není možné - špatně napsaný návrh -> máme zamítnuto za cca rok můžeme žádat znovu
Brzy mi skončí RP, nastoupím do práce, když si založím účet okamžitě bude exekutory obstaven. Exekucí je víc a řešíme je postupně. Vím, že mi náleží určitá nezabavitelná částka (jsem vdaná a máme dvě děti). Je mi jasné, že výplata bude ponížena na exekucích. Je možno si bez rizika poslat peníze na účet manžela či známé? Nebo hrozí zastavení? Je možno posílat výplatu na složenku? Má to někdo? Práci bude hledat patrně jako pokladní nebo v nějaké fabrice. A ano vím, že jsem kráva, když jsem pujčku vytloukala pujčkou. Nevěděla jsem jak z toho ven když mi na žádost o pozdržení splátky odpovídali ,,tak si někde pučte, ale zaplatte".
@uplnenormalniholka Nevím naštěstí exekuci nemam ale mají pravomoci na všechno. Mého kolegu přihlášeného na úřade našli skrz PPL když tam pak volal tak mu řekli že je to nový postup vymáhání pohledávek všechny zásilkové služby musí spolupracovat z exekutorem.A naše mzdova účetní zažila že člověk který si dal posílat na někoho účet nadělal spoustu problémů tomu kdo mu to dovolil.Potahovačky se soudem a exekutorem. Jedna se většinou o lidi kteří mají více věřitelu.Poněvadž každý chce pár korun na splátky.
@tasimia u me cekali proste se zaplatila jedna a pak druha 🙂🙂🙂 nebo staci splacet blbych 500 mesicne a je klid, dokud nezaplatite tu prvni, da se domluvit na vsem, ja s exekutorem nemela nikdy problem, do takove situace se muze dostat kazdej, ale musi to resit a hlavne s klidem!
@shaun40 jj presne tak proto se musi zaplatit co nejdriv jedna a do toho posilat aspon neco druhemu vse je na domluve nekdo posila 200 nekdo 1000 jak muze....
@uplnenormalniholka joo jako musí no, já se teď spíše divím, že jsem byla s takovým člověkem, no mladá a blbá. A on se sice pak snažil ale z toho co mu zůstávalo a s brigád ( to mu brali celé, protože měl hlavní příjem) tak chtěli nesmyslné splátky. Pamatuji na toho jednoho, ten chtěl 8tis první splátku a další ani nemluvím.. ale jak říkám dobře mu tak, neměl si nasekat dluhy, ještě dneska z toho není venku.. akorát když si vzpomenu jak mi volal exekutor ze Šumperka, ze zadržuji něčí prostředky a buď to vydám dobrovolně nebo bude zle, mám husinu.
@tasimia jjj me exekuce nebyli moji vinou, ale to je fuk, proste sem posilala cca 11 tisic mesicne na splatku, zustavalo mi 12 a z tech 12 poslala neco druhymu a byl klid, nemeli reci, hlavne kdyz vidi ze na to nekaslete!! Prvni se za cas zaplatila po takovych splatkach a druha taky byla hned a bylo po vsem.... 🙂 No doufam ze se situace nebude uz nikdy opakovat, vazne to neni nic prijemneho 😏😏
@uplnenormalniholka to věřím, ja byla ručitel, tak si dokážeš představit co se stane, když to ten komu ručíš neplatí.. naštěstí jsem to vyřešila rychle, ale už nikdy. A peníze jsem do dnešního dne ani neviděla. A ano není dobré na ně kašlat, proto jsem tady zadavatelce radila ať si na to dává bacha, obcházet to někdy není to nejlepší řešení. Sice jí plně chápu, do téhle situace se může v dnešní době dostat kdokoliv. Ale jako jak říkám je to exekutor od exekutora. Jeden chce nesmyslnou první splátku a další řekne, no však pošlete aspoň něco, tu snahu já i věřitel ocení.
@tasimia nekteri jsou svine vim od ostatnich lidi, ja mela asi hold stesti na "dobre" exekutory, jestli se to tak da napsat 😃😃
@uplnenormalniholka jooo s některými se opravdu dá domluvit i stopnou úroky z jistiny 🙂. Což třeba málo kdo ví, že se to dá.
@tasimia nechci to obchazet. Jde mi jen o tu nezabavitelmou castku. Mob ckoncu kdyz budu vydelavat 15-16 tisic tak si strhnou 5-6 tisic me na jidlo zustane stejna castka plus se neco poplati ze spolecneho rozpoctu = rychlejsi umorovani. Jen ted mam rodicak az nastoupim do prace budu mit nezabavitelnou castku. Slo mi ciste o to, ze kdyz si zridim ucet tak mi ho bloknou bez ohledu na to co tam bude za penize. Proto jsem se ptala na zkusenosti treba s vyplatou nez.castky na slozenku ci hotove..zatim kdekoli jsem delala (posta, kasa) chteli ucet
@uplnenormalniholka kdyz budu posilat 500kc na kazdou tak dal na vsech porostou uroky. Takze ve vetsich castkach cca kolem 3000 posilame postupne vzdy na jednu exekuci :( a chci prvni umorit jistinu a pak zbytek jako poplatky.
@michaela1990xx Hypotéka JE DLUH a ne malý :D My ji máme s manželem taky, jen pro srozumněnou. Nikdy nikomu bych ale netvrdila, že nemám dluhy...🙂
@foxietrixie hypotéka a vzit si nesmyslné půjčky na nesmyslne věci a strašně moc peněz přeplatit, je teda velky rozdíl 🙂 A jak to tady čtu, tak ti lidi co si naberou půjčky, to ani neplatí a pak maji exekuce.
@foxietrixie a navic takovým lidem ani nikdo hypotéku neda a proc asi? Ja tam vidím teda hodně rozdílu mezi hypotekou a rychlo půjčkama.
@michaela1990xx tak to máš určitě pravdu...jen jsem narážela na paradox- nemám dluhy, jen hypotéku... protože při jejím nesplácení se člověk může dostat do exekuce taky celkem jednoduše. A v dnešní době není až tak těžké se dostat do takové situace...
@foxietrixie No, zrovna v případě hypotéky není exekuce příliš pravděpodobná, pokud člověk nestrka hlavu do pisku, tak se da ve spolupráci s bankou resit prodej a tim jak jdou nemovitosti stale nahoru, tak postacuje k zaplaceni celeho dluhu.
@j.a.n.i přesně tak,souhlasím. Navíc kdo by si bral hypotéku, kdyby si nebyl jistý tim, zda to zvládne. Ale jo, může se stát cokoliv, ale jak rikate, do exekuce se těžko dostane s hypotekou, ale s půjčkama, ktere ani nikdo neplatí, ste tam hned.

@tasimia Bude, protože mu nic jiného nezbude a obstavit cizí účet, na který chodí pouze nezabavitelná částka mu soud nepovolí...