Zůstanu bez peněz, odejít od partnera? Poradí někdo?
Dobrý den..
Mám synka 13m a teď jsem 13+3tt.
Byla jsem na úřadě práce a tam my řekli že mi vyplatí zbytek peněz na malého až se to druhé narodí...
Jde o to že mezi mnou a partnerem to není dobré a když prý od něj odejdu tak mi to nevyplatí.. Má s tím někdo zkušenosti?
Předem děkuji..
@klokanka31 Tohle mi řekli na UP
@martt
@klokanka31 zřejmě to mysleli v tom smyslu že výplata rodičáku ten zbytek je vázána na to aby jeden z rodičů měl platnou smlouvu pracovní
@m997 podmínka vyplácení zbytku rodičáku je aby jeden z rodičů měl platnou pracovní smlouvu máte vy platnou pracovní smlouvu ?? Pokud ano tak vám to vyplati pokud vy nemáte a váš přítel ano tak vám to vyplatí skrz jeho pracovní smlouvu ale musíte mít společnou domácnost bejt rodina ....
Tak to je pěkně nespravedlivý 😮
@werik153 tam je zase strop denního vyměřovací základu, není to jen tak to zvednout. A pokud je nárok na mateřskou, tak o to se ta doba ještě zkracuje.
Nejsou to penize ditete,ale Vase! Na jednu stranu se zda tato podminka blba,ale na druhou stranu je to ochrana proti nepracujicim. Aby si flakali jedno decko za druhym a dovyplaceli jim rodicak ve velkych castkach. Coz je proste dobre. Budme radi za tuhle moznost, ktera spouste maminek pomuze. Za me slo jen navysit mesicni castku,ale i za to jsem byla rada. Neni tomu tak dlouho,co ty nevybrane penize proste propadly. A je jsem pro,kdo nepracoval,at si ty penize vybrat nemuze. Kdyz do systemu nic nedal,jen by bral. To neni na tebe autorko,nevim,jestli jsi pracovala...
A me se tato podminka libi. Proc by nekdo, kdo v zivote nepracoval mel mit stejne podminky jako ten, kdo radne odvadi socialni. Bohuzel, jsi v situaci, ze momentalne nemas smlouvu. Cely system je spatne nastaven, ale jak to udelat, aby byli vsichni spokojeni? To nepujde nikdy.
@kristyn86 Tak pokud by si někdo chtěl dělat dítě za druhým tak si je může dělat 3-4 roky po sobě aby ty rodičáky stihnul vyčerpat ne?
@klokanka31 no po třech letech, ale nevybere tolik, jako po roce... za deset let je rozdíl, jestli necelý milion nebo tři...
@eviicka To sice jo, ale komu se nechce do práce, tak si ty děti rozháže na co největší časovou dobu...
@klokanka31 děláte si ze mě srandu? Chcete mě urážet???
@klokanka31 No jo,jenze to nevybral tolik,jako kdyz ma deti nekdo rok,rok a pul od sebe...A ja to nemyslela tak,ze ty lidi nechteji do prace. Ale tyhle lidi chteji vybtat co nejvice penez a to najednou...Smysleni maji uplne jine...
@m997 Ježiš přísahám že ne, to nebylo na tebe. Navíc já jsem pro to, aby celý rodičák byl pro tu ženu, bez ohledu jestli má smlouvu nebo ne.

@m997 Co to je za kravinu?😃