icon

Zvýšení cen energií. Ovlivní už prosincové zálohy?

7. pro 2023

Holky prosím to zvýšení cen se týká už teď záloh za prosinec nebo až od ledna ?

alexandria80
7. pro 2023

Asi od ledna.Ake zálohy zůstanou stejné jako doposud?A nebo nám je zvýší sami nebo budeme muset my?

autor
7. pro 2023

@alexandria80 pokud tomu dobře rozumím, změní je samy upřímně z toho mám nervy jak prase a bojím se 🙈

alexandria80
7. pro 2023

To i já.Už teď platím 3t a když se zvednou zálohy,tak nevim nevim...I když každý rok mi vracely,tak uvidíme.No je to hrůza

betelgeuzz
7. pro 2023

Zálohy si můžeš navýšit sama, nebo ti je navýší dodavatel, ale napíše ti to. To není u všech stejně.
Nervy máš z čeho?

klokanka31
7. pro 2023

Zas tak hrozný zdražování nemá být ne?

autor
7. pro 2023

@betelgeuzz jak ze zdražení, tak z čekání kolik to ve finále bude

betelgeuzz
7. pro 2023

nejhorší je smrt z vyděšení. Tchán loni tak moc šetřil, protože se bál zdražení, až jim vraceli 20 tis. Tchýni málem trefilo, že celou zimu musela mrznout.
Mmch, proč to píšeš jako anonym?

autor
7. pro 2023

@betelgeuzz protože vím že se tady vše otočí v hádku . Bojím se zkrátka zda to budem zvládat . Jsem na RD. A našla jsem si brigádu ale ne kvůli zálohám ale kvůli rovnatkam pro dceru abych na ně prostě našetřila . Pokud by se to zdražilo tak jak straší ve článcích tak by jsme už asi neměly ani na chleba .... Takže nechci aby se místní hvězdy bavili na můj účet jaká jsem vyžírka státu a jsem líná a nechce se mi do práce a že mi vlastně platí za to že jsem na RD atd..... Asi jsem už paranoidní ale nemám se prostě kde zeptat na ČEZu prý ještě neví takže jsem vděčná za každou informaci.

klokanka31
7. pro 2023

Já nevím, ale mě cca před měsícem přišel email od ČEZ, že od Nového roku budou právě ceny snižovat (pro lidi bez fixace). Na články na internetu nekoukej, jen strašej lidi.

autor
7. pro 2023

@klokanka31 no to je jediný co mě zatim uklidňuje. No když vyvalí že budou zdražovat o víc než 60% a ano úplně tomu 100% nerozumím . Tak se bojím no ...nezbyde nic než čekat na ČEZ on-line je napsáno že do 10.12 by měly být vidět už nové zálohy

miryp
7. pro 2023

Tak pokud ti ČEZ řekl, že sám ještě nic neví a že zálohy budou vypsané 10. 12., tak proč předpokládáš, že se tu dozvíš něco zásadního? Je logické, že pokud ti zálohy zvednou, tak to nebude tento měsíc, to už máš zálohu předepsanou... Doporučuji přestat číst zprávy na netu a koukat na TV, to je žumpa, která má pouze udržovat lidi v neustálém strachu a stresu. Já přestala řešit zprávy už za covidu a považuji to za to nejlepší, co jsem mohla udělat. Můj život, jakož i nálada, se dostaly úplně někam jinam. Když náhodou zahlédnu kus zpráv někde mimo domov, chce se mi zvracet a vůbec se nedivím, že se zvedlo množství pacientů s depresemi...

martt
7. pro 2023

Jsem u ČEZu na dobu neurčitou. Když jsem to cca počítala s tím zlevněním od ČEZ a zdražením tak mi to vychází +- stejně. Ale záleží jakou máš spotřebu a tarif.

petramana
9. pro 2023

uz je i kalkulacka na to zdrazeni, celkem jednoduse jsem si zjistila kolik budem platit (bohuzel patrime ted do te skupiny, ktere konci fix 🤦

petramana
9. pro 2023

a chapu anonym... protoze tady je "fialovo" 🤦